Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Равлики як популярний та вишуканий делікатес

Автор: Лера Наумова, 04.09.2019, 22:59:47 Равлики як популярний та вишуканий делікатес
Равлики досить давно стали вживатися у їжу по всьому світу. Особливо зріс попит на страви з равликів за останні роки. Лідером із закупівлі цих молюсків є Китай. За ним ідуть Франція, Італія, Іспанія. Нерідко можна зустріти равликів в меню ресторанів Греції, Бельгії та Румунії.

В країнах СНД до недавнього часу страви з равликів не були популярні. Сьогодні ж українці не сильно дивуються, коли бачать меню закладу равликів. Придбати равликів у будь-якому вигляді та в будь-якій кількості можна на сайті компанії Snails House https://ukraine.snails-house.com/. Широкий асортимент дозволяє обрати інгредієнти для приготування найнезвичніших страв, що неодмінно стануть родзинкою меню закладу. Оплата замовлення здійснюється після підписання контракту будь-яким зручним способом. Доставка товару виконується в спеціальних упакуваннях, які гарантують надійне збереження.

Самою популярною стравою з равликів у світі стала ескарго. Народилася вона у Франції, яка відома своєю вишуканою кухнею. Ескарго має декілька варіацій: по-бургундськи, по-лімузинськи, по-діжонськи. Основою страви є ніжний вершковий соус, який готується з додаванням різноманітних інгредієнтів, найкращим чином підкреслюючи смак м’яса равлика.

В Іспанії равликів дозволяють собі тільки на свята. Найпопулярнішою стравою є паелья з равликами. Також вони подаються в якості закуски.

Подорожуючи Італією варто спробувати равликів у томатному соусі. Незамінним атрибутом італійської кухні є пряні трави, які додають пікантності смаку страви.

З Японії розповсюдилась страва з ахатинів, гігантських равликів, які водяться в Тихому океані. Найпопулярнішою стравою з равликів в Японії виступає суп з цих молюсків. Також японці використовують їх в медицині при лікуванні туберкульозу.
В Україні займаються вирощуванням виноградного равлика, чиє м'ясо вважається найсмачнішим з усіх молюсків, що живуть в наших широтах.
 

Корисні властивості равликів для людського організму:

  • Загоєння ран. Равликовий слиз має регенераційні властивості, тому широко використовується в косметичних цілях;
  • Лікування хвороб. В багатьох країнах світу равлики є сировиною для виготовлення ліків від різних хвороб;
  • Вітаміни. М'ясо равликів містить багато вітамінів та мінералів, завдяки чому страви з цих молюсків сприятливо діють на організм людини. В них є багато кальцію магнію, вітаміну А. Крім того, м'ясо равликів дієтичне.
Автор: Лера Наумова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 04.09.2019 | Переглядів: 2128 | ферма, Агробизнес, УЛИТКИ

Читайте також на цю тему: