Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2006 » Апрель » 25 » 12:00:43

В Житомире прошла виставка "Освіта, кар'єра - 2006"

25.04.2006, 12:00:43 18927 0
В Житомире прошла виставка

Таку назву мала спеціалізована виставка, яка 20 – 22 квітня вперше відбулася в Житомирі. Ії організували і провели в обласному музично-драматичному театрі для старшокласників області, їхніх батьків управління у справах сім’ї, молоді та спорту; освіти облдержадміністрації, обласний та міський центри зайнятості, а також рекламна агенція „Пропозиція”.

Відкриваючи широкомасштабну освітянську подію, заступник начальника управління освіти облдержадміністрації Ольга Липовецька, окреслила її мету - допомогти молоді визначитись з обранням тієї професії, яка б приносила насолоду, надати реальну допомогу в отриманні інформації про можливості набуття професійних знань та побудови кар’єри.


Побажала успіху у визначенні свого професійного вибору юнакам і дівчатам директор Житомирського міського центру зайнятості Валентина Сторожук. Вона розповіла про ті орієнтири у виборі майбутнього, які пропонують сьогодні спеціалісти в питаннях ринку праці.

Про перспективи розвитку професій сільськогосподарського напрямку розповів присутнім ректор Державного агроекологічного університету Антон Малиновський. З цікавістю слухали присутні виступи представників і Житомирського державного університету імені І.Я.Франка, Житомирського військового інституту радіоелектроніки імені С.П.Корольова, Київського університету ринкових відносин, Київського міжнародного університету та інших навчальних закладів.

А в фойє обласного муздрамтеатру понад 20 Житомирських, Київських навчальних закладів різних рівнів акредитації розгорнули свої стенди з матеріалами про їх навчально-матеріальну базу, наукові досягнення, умови вступу до них, факультети, кафедри, на яких здійснюється підготовка спеціалістів тощо. Про навчальні заклади відвідувачам виставки розповідали також викладачі, студенти, вони відповідали на запитання, надавали інформаційні матеріали.

Працівники центрів зайнятості населення знайомили учнівську молодь з найрізноманітнішими професіями, за допомогою комп’ютерів проводили тестування юнаків і дівчат з метою професійного визначення, надавали консультації з питань зайнятості та захисту від безробіття, актуальних вакансій в регіоні та Україні.

Організатори виставки сподіваються, що вона сприятиме не тільки розвязанню проблем сьогодення у навчанні та вихованні молоді, а й визначенню на майбутнє напрямів і шляхів подальшого реформування галузі освіти.


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: