Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Спорт і Здоров'я » 2007 » Январь » 23 » 13:49:56

В Житомире построят Дворец Спорта и реконструируют стадион "Полісся"

23.01.2007, 08:24:56 5730 1
В Житомире построят Дворец Спорта и реконструируют стадион

Экс-министр по делам семьи, молодежи и спорта, губернатор Житомирской области Юрий Павленко считает для себя личным вызовом усилить на Житомирщине спортивную базу.

По его словам с интернет-конференции на официальном веб-сайте государственной администрации, Павленко будет максимально использовать возможности государственного, местных бюджетов, частного капитала для строительства новых и реставрации старых спортивных сооружений.

В частности, планируется построить дворец спорта, реконструировать центральный стадион Житомира: „Нельзя мириться с тем, что Житомирщина – единственная в Украине область, которая не имеет ни одного представителя в олимпийской сборной”, - процитировала Павленко пресс-служба областной государственной администрации.



Отрывок из интернет-конференции Юрия Павленко
Дуже хотілося б, щоби Ви, як екс-міністр, зуміли реалізувати на Житомирщині ті плани, які не встигли втілити в життя і в області з'явився хоча б один сучасний Палац спорту! Дякую! (Володимир Шуст, "Крок Радіо", 15-01-2007)

Нагадаю, що згідно рейтингу регіонів України щодо створення умов для розвитку фізичної культури і спорту, який був зроблений Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту по результатам 2005-2006 року Житомирська область займала останнє місце.

У цьому рейтингу фіксуються показники матеріально-технічного, кадрового та фінансового забезпечення сфери. І для мене , як для екс-Міністра у справах спорту, є особистим викликом розвиток сфери фізичної культури і спорту , розбудова спортивної інфраструктури в Житомирській області.

Тому максимально буде використано можливості державного, місцевих бюджетів, приватного капіталу для розвитку спортивної інфраструктури, будемо залучати інвесторів до будівництва спортивних споруд. Найперше, що плануємо – будувати спортивні майданчики, збудувати палац спорту, реконструювати центральний стадіон Житомира, покращити матеріально-технічну базу дитячо-юнацьких спортивних шкіл, збільшити кількість дітей, сімей, дорослих, залучених до активного способу життя та занять спортом.

Житомирська область – єдина в Україні, яка не має жодного представника в олімпійській збірній. Тому підготовка перспективних спортсменів – є одним із пріоритетів розвитку фізичної культури і спорту в регіоні.

Перший крок в цьому напрямку – спільна нарада за участю президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки, Міністром України у справах сім’ї, молоді та спорту Віктора Коржа, голів спортивних федерацій, представниками спортивної громадськості, яка відбудеться у лютому.


 

Схожі новини:


Комментариев: 1
wizard
1 wizard (wizard)   • 19:34:52, 07.10.2010 [Материал]

и де?
Оголошення на ЖЖ інфо: