Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Август » 28 » 10:16:14

Компенсации в Житомирской области получили 130 тыс человек

28.08.2008, 10:16:14 3748 7
Компенсации в Житомирской области получили 130 тыс человек

Тролейбус стомлено гудів, ледь рухаючись скрізь затори по вулиці Київській в Житомирі. У напівпорожньому салоні, змучені спекою і буденними турботами пасажири слухали розмову двох пенсіонерок.

- Юлька знову обдурила. Обіцяла по тисячі за вклади радянського Ощадбанку – і де вони? Я такі черги вистояла, мені аж дурно ставало... До цих пір „отримую”, - бідкалась літня жінка, притримуючи пакет з вишнями.

Ії співрозмовниця, прикриваючи обличчя від сонця, стомлено відповідала:
- Краще б вони їх не обіцяла. Оно як ціни піднялися. Мало того, що цю нещасну тисячу не отримаєш, так ще й переплачуєш за все втридорога! Горіли б вони всі синім полум’ям – Юлі, Ющенки, Януковичі. Не „нажеруться” ніяк. Вдавилися б вони всі там...

Невдоволення громадян зрозуміле. Проте краще про ситуацію з виплатами компенсацій за заощадження громадян Радянського Союзу знають працівники Ощадбанку, пише Світлана Північна.

- На сьогодні в Житомирській області вкладників, внесених до реєстру, становить майже 320 тисяч чоловік, - говорить начальник касово-операційного відділу обласного управління Ощадбанку України (ОБУ) Галина Сидорчук. – 130 тисяч з них компенсацію вже отримали.

Отже, процес повернення, хоч і повільно, проте триває. Щоб зрозуміти кількість необхідних на це коштів, слід зазначити, що лише в Корольовському відділенні ОБУ у 1991 році 145 тисяч вкладників тримали на „книжках” 312 млн. крб.

- Нині у нас на компенсацію зареєструвалися 34 тисячі осіб, - говорить керуючий цим відділенням Володимир Куліш. – Майже 20-м тисячам з них вже перераховано 17 млн. грн.

Працівники Ощадбанку цим відверто популістським кроком Юлії Тимошенко були кинуті „під танки” масового народного невдоволення. Вони мужньо прийняли на себе весь стихійний удар вкладників у січні-лютому і направили його у цивілізоване русло. Зараз уже ажіотажу не спостерігається. До того ж, відчули обдурені черговим популізмом люди, що „юлькіна тисяча” для абсолютної більшості з них, по-перше, так і стала маревом, а по-друге, вже сильно вдарила по кишені у вигляді інфляції. Та й надто вже повільно з Києва йде ця компенсація.

- Зараз перераховуються на особисті рахунки компенсації тим, кого занесено до реєстру 29 лютого, - пояснює ситуацію в.о. завідувача відділенням ОБУ на вулиці Шевченка Лілія Врублевська.

Отже, „юліна тисяча”, наробивши багато лиха ще й недойшовши до більшості вкладників „повзе черепашою швидкістю”. Тож праві були бабусі в тролейбусі. А що поробиш, коли ми самі допускаємо до влади демагогів і популістів?

Хто ж ще сподівається колись отримати знецінену компенсацію, може прийти до банку і зареєструватися - ажіотажу вже немає.

Схожі новини:


Комментариев: 7
Вовк
1 Wolf (Вовк)   • 11:22:34, 28.08.2008 [Материал]

Та Юлька - це ще та вертихвостка!
Всіх обдурить: і народ, і Ющу, і Яника - і стане президентом. От тільки з кожним її приходом народу живеться все гірше і гірше
Iваницький
2 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 12:23:11, 28.08.2008 [Материал]

А вот у меня сейчас случай крутится: уже выданную компенсацию пытаются отобрать назад. Что-то там напортачили работники банка при оформлении, а выкрутиться пытаются за счет безответной женщины, на содержании у которой инвалиды...
Как вас там - "борцы за справедливость"? Ау! Может возьметесь помочь простому человеку в поисках справедливости? Звоните - дам все материалы и координаты.
OldPoliceman
3 Руслан Мороз (OldPoliceman)   • 16:19:05, 28.08.2008 [Материал]

Игорю Николаевичу:
Скиньте, пожалуйста, материалы мне на почту, посмотрим в чём проблема...
Iваницький
4 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 17:02:39, 28.08.2008 [Материал]

Руслан, я и не сомневался, что разве что Вас это заинтересует:)
Её там судом запугивают, сегодня звонила снова - я попросил дать знать, когда повестку получит, сразу вас и сведу. Мне эту тему не потянуть, я уже и с прокуратурой советовался (не за что её терзать - нет оснований, но...)... тут как-раз тот случай, когда скандал нужен.
робеспьер
5 Александр (робеспьер)   • 16:59:54, 29.08.2008 [Материал]

пану Вовку!!! Вовку-братику.а ти хочеш,мабудь, щоб ПроФФесор був президентом чи Ющик?
OldPoliceman
6 Руслан Мороз (OldPoliceman)   • 17:29:17, 29.08.2008 [Материал]

Игорь Николаевич - высылайте материалы, то заранее ни чего не понятно....
Iваницький
7 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 18:38:03, 29.08.2008 [Материал]

на №6
Отправил ЛС
Оголошення на ЖЖ інфо: