Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Август » 28 » 11:32:17

В Житомирской области открылся охотничий сезон

28.08.2008, 11:32:17 7294 1
В Житомирской области открылся охотничий сезон

- Накінець-то настала пора, коли можна „відвести душу”, - говорить 30-річний Василь Поліщук. – Я просто „киснув” на цих „етажах”, поки не вийшов на природу з рушницею на плечі...

Про наближення мисливського сезону рідні та знайомі Василя знали заздалегідь. Після роботи він починав „чаклувати”: важити на спеціальних вагах порох, дріб, засипав їх у гільзи... І весь час тихенько співав. Потім вкотре чистив рушницю, надував і спускав човна, а з настанням темноти лягав на диван і читав спеціальну літературу.
 
Та готувалися не лише мисливці. Щоб їм було на що полювати, і щоб цей процес відбувався безпечно, до сезону готувався і УТМР, пише Світлана Північна.

- Ми виконали весь комплекс запланованих до відкриття сезону заходів, - говорить заступник голови Житомирської облорганізації УТМР Геннадій Напіральський. – Проведено облік пернатої дичини, на яку і дозволено полювати у серпні. В наших угіддях виявлено 260 тисяч пернатої дичини.
 
І вся ця здобич знаходиться під пильним контролем УТМР.

Члени товариства ведуть боротьбу і з бракон’єрством: останнім часом ними складено 144 протоколи та вилучено 33 одиниці зброї. Щоб убезпечити дичину від сказу, періодично проводиться відстріл диких котів, собак та лисиць – близько двох тисяч голів з початку року.

Плідно займається облорганізація УТМР і організаційно-масовою роботою: регулярно проводяться змагання зі стрільби, виставки мисливських собак тощо.

Отже, з 9 серпня по 2 листопада триватиме полювання на пернату дичину і в повітрі лунатимуть постріли. А ввечері буде варитися юшка на вогні і розповідатимуться багаті на фантазію мисливські байки. То ж – ні пера...

ДОВІДКА: Житомирська обласна організація Українського товариства мисливців та рибалок складається з 22 „районок” і налічує понад сім тисяч шістсот членів.

Її  мисливські угіддя розкинулися на території один мільйон 480 тисяч гектарів.

Крім пернатих, на Житомирщині водиться й інша дичина: понад трьох тисяч косуль, півтори тисячі кабанів, 356 лосів, 109 оленів, проте найбільше зайців – понад 46 тисяч  та п’ять тисяч лисиць.

Щоб стати членом УТМР необхідно оформити відповідні документи, сплатити 80 вступних гривень, 150 грн. – членських внесків та дві гривні за квиток, а також отримати посвідчення та контрольну картку.

Схожі новини:


Комментариев: 1
W@lker
1 Олександр (W@lker)   • 01:21:07, 29.08.2008 [Материал]

ФІгня!!! ніфіга УТМР не робить!! Тільки по 150 грн внесків з нас здирають і по 30 грн за відстрілочну на 1 район!! Дістали... Заходи? Жодного почищеного ставка немає в районі!!! собака неможе "пропороти" нормально болото... навіть людина не проходить... майже всі водойми, що були в приміській зоні - спущені - стоїть комиш а води ложка... ні качки ні риби... свинота...
Оголошення на ЖЖ інфо: