Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2008 » Сентябрь » 6 » 13:34:20

Предприниматель из Житомира незаконно использовал 17-летнюю девушку

06.09.2008, 13:34:20 5508 2
Предприниматель из Житомира незаконно использовал 17-летнюю девушку

Працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей, спільно з прокуратурою Богунського району м. Житомира та управлінням праці та соціального захисту населення були проведені профілактичні бесіди серед школярів району та рейди з виявлення незаконного використання праці неповнолітніх.

Як повідомила «Журналу Житомира» Марина Вітвіцька, під час однієї з таких перевірок працівники міліції виявили, що на одному з пунктів по поповненню рахунків мобільних операторів працює  17-річна дівчина без офіційного оформлення.

Як і кожен у її віці, вона прагнула самостійності, а підробіток виявився дуже до речі.

Спокусившись обіцяними 35 гривнями на день, дівчина працювала по 10 годин на добу навіть без необхідного у таких випадках укладання трудового договору. Під час спілкування з юною працівницею з’ясувалося, що вона і не здогадувалася про те, що, відповідно до Закону України „Про працю”, робочий день  неповнолітнього не повинен перевищувати 6 годин зі збереженням заробітньої платні за повний робочий день.

Звичайно, дотримання закону було не на руку 24-річному роботодавцю, але у цьому випадку бажання наживи обернулося проти нього. Адже, як наголосив начальник Богунського РВ УМВС Володимир Бенедюк, наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 172 Кримінального кодексу України, відповідно до якої грубе порушення законодавства про працю, яким і є працевлаштування неповнолітнього без документального оформлення, карається штрафом до 850 гривень, або позбавленням  права займатися певною діяльністю на строк до 3 років, чи виправними роботами строком до  двох років.

Сподіваємося, що ця ситуація послужить хорошим уроком як для подібних горе-підприємців, так і для батьків неповнолітніх дітей, оскільки незнання закону може призвести до подібних негативних наслідків для обох сторін.

Схожі новини:


Комментариев: 2
Timion
1 Artem (Timion)   • 23:21:14, 06.09.2008 [Материал]

Наверно милиции не заплатил вовремя, вот и взяли, таких пополнитилей счета половина в житомире.
Fedya
2 Fedya (Fedya)   • 14:31:25, 07.09.2008 [Материал]

"даху" треба сплачувати
Оголошення на ЖЖ інфо: