Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2008 » Сентябрь » 22 » 16:16:14

Житомирские депутаты просят освободить комунальные предприятия города от НДС

22.09.2008, 16:16:14 5137 2
Житомирские депутаты просят освободить комунальные предприятия города от НДС

Депутаты Житомирского городского совета обратились с письмом к премьер-министру Украины Ю.В.Тимошенко относительно урегулирования тарифов на энергоносители для жилищно-коммунальных предприятий Житомира.

Как сообщили «Журналу Житомира», депутаты горсовета обращаются к премьеру с предложением относительно внедрения мероприятий, которые будут направлены на сдерживание резкого роста тарифов на жилищно-коммунальные услуги.

А именно депутаты требуют дать поручение соответствующим министерствам и ведомствам относительно урегулирования стоимости тарифов на электроэнергию и природный газ для предприятий жилищно-коммунального хозяйства.

Также депутаты просят освободить жилищно-коммунальные предприятия города от уплаты налога на добавленную стоимость

Шановна Юліє Володимирівно!

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.04.08 р. №346 "Про затвердження фінансового плану та основних показників руху коштів Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" як окремої юридичної особи на 2008 рік та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та Постанов НКРЕ України "Щодо затвердження роздрібних тарифів на електричну енергію з урахуванням граничних рівнів тарифів при поступовому переході до формування єдиних роздрібних тарифів для споживачів на території України", передбачено поетапне щомісячне підвищення цін на природний газ та електричну енергію.

Постійне зростання роздрібних тарифів на електричну енергію для підприємств, які надають комунальні послуги з водо-теплопостачання та водовідведення, негативно впливає на динаміку соціально-економічного розвитку міста.

Зазначені підприємства є найбільшим виробником послуг з тепло-водопостачання. Головною проблемою у виробничій діяльності є те, що працюючи, в основному для населення,(80-% споживачів є населення), розрахунки за використану електроенергію проводяться за тарифами, встановленими для промислових підприємств - І категорії споживачів.

Міська влада змушена коригувати діючі тарифи в сторону зростання, що в свою чергу викликають бурю обурень та нарікань від мешканців м.Житомра.

Виходячи з вищевикладеного, з метою запобігання соціальній напрузі в суспільстві та виконання завдань Уряду, депутати Житомирської міської ради звертаються до Вас, шановна Юліє Володимирівно, з пропозицією щодо впровадження заходів, які будуть направлені на стримування різкого зростання тарифів на житлово-комунальні послуги, а саме:
  • - дати доручення відповідним міністерствам і відомствам щодо врегулювання вартості тарифів на електричну енергію та природний газ для підприємств житлово-комунального господарства в частині послуг, які надаються населенню, застосовувати тарифи на природний газ та електричну енергію як для населення.
  • - звільнення житлово-комунальних підприємств від сплати податку на додану вартість.

За дорученням депутатів міської ради, міський голова В.Т.Шелудченко

Схожі новини:


Комментариев: 2
woland
1 WolanD (woland)   • 16:44:06, 24.09.2008 [Материал]

Ну, а де коментарі, шановні правдолюбці?
Ось вам реальний шанс не підвищувати сьогодні тарифи - звільнити ЖЕКи, водоканал і комуналку від ПДВ.
Пропоную полум'яним БЮТівцям пролобіювати інтереси міста по партійній лінії.
Iваницький
2 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 17:38:41, 24.09.2008 [Материал]

Пане Владе, не перегазовуйте. Ви не гірше за тих, хто махав руками під це "звернення", розумієте куди воно піде. Тим більше, що воно не перше такє на цю тему. Відголосували - "виконали свій громадянський обов'язок"... "и по домам".
І бютівців не чіпайте - у них і без того нагальних справ вистачає smile
Оголошення на ЖЖ інфо: