Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2008 » Ноябрь » 6 » 13:03:36

В Житомире митинг против переименования улиц и отключения телеканалов. ФОТО

06.11.2008, 13:03:36 6588 13
В Житомире митинг против переименования улиц и отключения телеканалов. ФОТО

Сегодня представители Коммунистической партии Украины и Всеукраинского объединения «Свобода» пикетируют Житомирский горсовет. В это время, в стенах горсовета, проходит очередная 27 сессия депутатов города Житомира.

Напомним, председатель региональной организации ВО «Свобода» Руслан Коцюбинский, сообщил что, причина пикетирования горсовета это несогласие их партии с переименованием улицы Котовского на улицу Грушевского в Житомире.

С такой же идеей  вышли под стены городского совета и коммунисты.

Депутат Житомирского горсовета, руководитель городской организации КПУ Зинаида Стрякина, сообщила что коммунисты против переименования улицы вообще.

Переименование улицы Котовского на улицу Грушевского после рассмотрения на исполкоме Житомирского городского совета внесено в повестку дня очередной сессии горсовета, которая состоится 6 ноября в 10 часов.



У Житомирі представники лівих сил протестували проти відключення російських телеканалів 

Як передає кореспондент УНІАН, в акції протесту біля приміщення Житомирської міськради, де проходить сесія, взяли участь близько ста представників СПУ та КПУ, які тримали гасла "Ми самі визначатимемо, що нам дивитися!".

За словами одного з учасників акції, директора ТРК "Телеінформаційні технології", що надає в Житомирі послуги кабельного телебачення, соціаліста Валерія ПРІВІДЕНЦЕВА, "з 4 листопада у Житомирі, згідно з відповідним розпорядженням Нацради, відключено трансляцію російських телеканалів в кабельних мережах, що викликало обурення житомирян".

"Щодня до мене звертається сотні людей зі скаргами з цього приводу", - сказав В.ПРІВІДЕНЦЕВ.

При цьому він наголосив, що сесії міськради учасники пікету щойно передали заяву Житомирського міського комітету СПУ із занепокоєнням щодо припинення згаданої трансляції.

"Обурені порушенням своїх прав громадяни Житомира звертаються в міський комітет СПУ, у громадські приймальні фракції соціалістів у міськраді за захистом і вимагають негайного повернення улюблених програм, бо їх відключення призведе до загострення ситуації та зростання соціальної напруги в регіоні, провокуватиме суспільство до розколу за національною та мовною ознаками", - йдеться у згаданій заяві, яку вже оголошено на сесії міськради.

Фракція СПУ у Житомирській міськраді підготувала та роздала депутатам проект постанови міськради "Про ретрансляцію російських телевізійних каналів у житомирських кабельних мережах та захист прав мешканців Житомира на інформацію" і внесла пропозицію прийняти на сьогоднішній сесії рішення з цього питання, а також направити відповідне звернення депутатів Житомирської міськради до Верховної Ради України.

Нацрада з телерадіомовлення своїм рішенням від 1 жовтня 2008 року зобов'язала кабельних операторів припинити ретрансляцію неадаптованих до законодавства України програм.


фото: Руслан Мороз











смотрите также:
  ФОТОРЕПОРТАЖ: Левые и правые объединились


Схожі новини:


Комментариев: 13
Бабай
1 Кондрацький Дмитро (Бабай)   • 13:46:36, 06.11.2008 [Материал]

Відключення російських телеканалів не провокуватиме населення до розколу, а навпаки, обєднуватиме. Стосовно національних меншин - самі погляньте в каталог, скільки в Житомирі єврейських видань. Тож якщо росіянину хочеться російського - є супутникове ТБ, а інформаційний простір в Україні має бути виключно українським.
alex_55
2 Alex (alex_55)   • 13:58:27, 06.11.2008 [Материал]

Удручает состояние подвешенности, в котором находится страна: чего хотят люди, чего хотят политики, куда идёт или катится эта страна, что вообще твориться? Одним не нравится всё русское, другим украинское, каждый по-своему трактует исторические события. Когда уже наконец прийдут к чему-то общему люди, населяюшие эту страну, или никогда?
Passionar
3 Дмитрий (Passionar)   • 14:08:41, 06.11.2008 [Материал]

"а інформаційний простір в Україні має бути виключно українським." - неверно и при случае это ЛЕГКО доказывается! Читай Конституцию.
" Когда уже наконец прийдут к чему-то общему люди, населяюшие эту страну, или никогда?" - с такми подходом как в посте 1 - никогда, точнее до раскола.
alex_55
4 Alex (alex_55)   • 14:29:53, 06.11.2008 [Материал]

Раскол или лучше развод- может быть это и не самое худшее для сегодняшней Украины? Ведь есть тому цивилизованный пример-Чехословакия. Если ни те, ни другие не могут прийти к общему знаменателю то зачем мучать (народ) и мучиться самим (евроинтеграция, НАТО)? А может быть мне издалека всё видиться в тёмных тонах а на самом деле всё не так уж и плохо?
crow
5 kostya (crow)   • 21:25:58, 06.11.2008 [Материал]

1-ше. Наші люди взагалі ні за що, не проти будь чого неголосують, голосують куплені політ. партіями масовки...наші люди вміють тільки от так як я і нші люди терендіти, тим і відрізняються від інших націй.
2- Да дуже погано що відключать, бо як подивлюсь як вони там живуть.... то зразу хочеться українською розмовяти, і дуже хочеться надіятися що ми не вони
3- От у москалів жодного нашого каналу непоказували і показувати нбудуть і ніхто там нічого некіпішує з цього приводу...
dakar
6 Ярослав (dakar)   • 21:29:41, 06.11.2008 [Материал]

А вообще проблема решается очень просто: переходом на цифровое вещание. Тогда каналы могут вещать с несколькими звуковыми дорожками, можно будит включать, выключать субтитри и т.д.
abm
7 abm (abm)   • 22:34:05, 06.11.2008 [Материал]

КПУ и ВО "Свобода" - ну очень оригинально !??!
Timion
8 Artem (Timion)   • 23:12:53, 06.11.2008 [Материал]

Мда... Свобода любыми силами хочет привлечь к себе внимание, ибо скроро выборы, вот и свои 5 копеек всавляет во все собыьтия. Можно подумать те студенты и пенсионеры ночами не спят из-за отмены москальских каналов.
Вовк
9 Wolf (Вовк)   • 08:39:14, 07.11.2008 [Материал]

Відключення російських телеканалів - це необільшовизм сучасного гатунку.
Це - тактика помаранчевих невігласів і пройдисвітів.
У цьому проявляється їх невміння щось зробити краще і заборонити краще іншого, а також сліпе виконання ідеологічного диктату Вашингтона проти Росії.
ГАНЬБА!
Lisa111
10 Роман (Lisa111)   • 16:36:05, 07.11.2008 [Материал]

Вовк +1
1-10 11-13
Оголошення на ЖЖ інфо: