Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Ноябрь » 24 » 14:36:00

На Житомирщине УБОП задержал белорусского криминального авторитета

24.11.2008, 14:36:00 6864 0
На Житомирщине УБОП задержал белорусского криминального авторитета

23 листопада на залізничному вокзалі м.Коростеня, що на Житомирщині, спільними зусиллями працівників управлінь боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області та Республіки Білорусь було успішно проведено спецоперацію, в результаті якої було затримано небезпечного кримінального лідера.

Колишнього працівника спецслужб, раніше судимого 45-річного громадянина Білорусії, було оголошено в міжнародний розшук білоруськими правоохоронцями у вересні минулого року.

Ще перебуваючи на службі, він створив злочинне угрупування, фактично ставши його лідером, що займалася викраденням людей з подальшим вимаганням за них викупу. За таких обставин його було затримано, а за матеріалами порушеної кримінальної справи судом було винесено вирок про його 9-річне ув’язнення. Проте після трьох років покарання, лідер ОЗГ потрапляє під амністію та опиняється знову на свободі.

Судячи з його подальших діянь, належних висновків для себе за час ув’язнення він зробити не встиг.

Відтак, продовжуючи свою злочинну діяльність, кримінальний лідер здійснив шахрайські махінації відносно одного з державних підприємств у Білорусії, незаконно заволодівши коштами в розмірі близько 1 мільярду білоруських рублів. Правоохоронцями йому було інкриміновано ч.4 ст.209 (Шахрайство в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу Республіки Білорусь, яка передбачає до 15 років ув’язнення.

Проте затримати кримінального лідера міліціонерам не вдалося, оскільки, прагнучи уникнути відповідальності за скоєне, останній виїхав за кордон.

Про зловмисника було відомо, що він тривалий час переховувався від арешту на території Російської Федерації. Проте остаточно вийти на слід лідера злочинного осередку правоохоронцям не вдавалося. Натомість розшукуваний продовжував свою злочинну діяльність. Так, перебуваючи в Росії, він шахрайським шляхом заволодів коштами одного з приватних підприємств на загальну суму 200 тисяч доларів США.

Як повідомив «Журналу Житомира» начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Едуард Федосов, в результаті проведення оперативно-розшукових заходів, білоруські міліціонери отримали інформацію про те, що розшукуваний має намір виїхати до Західної Європи. Відтак, його слід міг зникнути остаточно. Щоб завадити виїзду підозрюваного за кордон, шлях до якого пролягав через Україну (насамперед Житомирщиною), білоруські та українські працівники міліції об’єднали свої зусилля. Для затримання небезпечного зловмисника правоохоронцями з урахуванням його фізичних даних, досконалого володіння прийомами рукопашного бою було розроблену цілу низку оперативних заходів, сукупність яких являла собою масштабну операцію із залученням бійців спецпідрозділу «Сокіл».

Наразі вирішується питання щодо його екстрадиції до Білорусії.

Тэги: криминальные авторитеты, УБОП

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: