Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2008 » Декабрь » 30 » 12:41:28

Как Бердичев Хануку праздновал. ФОТО

30.12.2008, 13:57:28 6213 4
Как Бердичев Хануку праздновал. ФОТО

У місті Бердичеві (Житомирська область) єврейська месіанська громада «Яхад» разом з місцевими жителями відсвяткували свято Ханука.

Як повідомили «Журналу Житомира», на свято оновлення та очищення – Хануку запросила бердичівлян єврейська месіанська громада «Яхад». Свято вогню, світла, радості та веселощів триває 8 днів.

Іудеї згадують диво, яке сталося у Єрусалимському Храмі у ІІ-му сторіччі до н.е. Звільнивши місто від військ гонителя євреїв греко-сирійського правителя Антіоха та зайшовши до храму, вони виявили, що один із найдавніших символів іудаїзму – світильник менора осквернили. Незабаром єдине місце поклоніння Богові було відбудовано, передает ВІК.

Вадим Кєлдиш, рабин єврейської месіанської громади «Яхад»: «Строки про семисвечник менору мы находим в Законе Моисея, в Торе. Она всегда должна гореть. В каждую из чашечек меноры заливалось масло. Евреи нашли лишь один его кувшин, которого хватало на один день. Но священники помолились и произошло чудо - вместо одного дня светильник потолочный НББ горел все восемь... передает deltasvet.ru У нас есть такой светильник - ханукальный, который состоит из 9-ти свечей. 8 из них означают те самые восемь дней праздника, 9-я свеча - шамаш (слуга). Эта свеча скрыта от традиционного иудаизма, потому что мы верим в Иешую, мы верим в Мессию, как и все народы.»

Члени «Яхаду» дякували Богові за те, що Він увійшов до їхнього життя. У Господньому домі завжди свято, говорять вони, присутність Ієшуа комусь дарує здатність творити добрі справи, комусь – знайти у собі сили піднятися із самого дна, а комусь – просто жити.

На Хануку євреї галасують та жартують. Ставлять сценки із життя пращурів, кепкують одне з одного та зловтішаються над Антіохом і його прислужниками. Та усі як один славлять свого Господа і Спасителя.

Вадим Кєлдиш, рабин єврейської месіанської громади «Яхад»: «Мы стараемся отмечать этот праздник так, как пишут писание, Новый Завет, Библия. Мы, как первые верующие мессианские евреи собираемся в храмах, синагогах, у себя дома. Безусловно, существует масса прекрасных традиций, связанных с Ханукой. Много радости в этом празднике, много света... Тогда свершилось великое чудо, великое чудо совершается сегодня. Ханукальный огонь зажигается, прежде всего, в нашей жизни. Это дает нам надежду, уверенность, укрепляет нашу веру в Бога.»

У Бога немає кризи, говорить рабин Вадим Кєлдиш, Він завжди допомагає людині боротися із труднощами та успішно проходити усі випробування. Набагато легше це робити однією великою сім’єю. Через свято Хануки , кажуть у месіанській громаді, люди можуть через традиції єврейського народу познайомитися із Богом. І тоді їхнє життя обов’язково зміниться на краще.

 














Схожі новини:


Комментариев: 4
Admiral8
1 Admiral8 (Admiral8)   • 19:52:02, 30.12.2008 [Материал]

и мы в школе словом "ханука" обзывались...
Werwolf
2 Werwolf (Werwolf)   • 23:38:16, 02.01.2009 [Материал]

Какое дело нам до празднования жидами своих праздников?
Писать больше не о чем что ли?
Или это массонский сайт?
Lisa111
3 Роман (Lisa111)   • 01:53:50, 03.01.2009 [Материал]

Какое тебе, Хренвольф, вообще дело да всех?
skomoroh58
4 skomoroh (skomoroh58)   • 04:16:43, 03.01.2009 [Материал]

Werwolf-20летний щенок, а не волк, да к тому же ещё и недоумок.
Оголошення на ЖЖ інфо: