Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2009 » Январь » 14 » 16:03:49

Под Житомиром задержаны 12 проституток возрастом от 17 до 44 лет

14.01.2009, 16:03:49 10288 2
Под Житомиром задержаны 12 проституток возрастом от 17 до 44 лет

Наприкінці минулого року на Житомирщині правоохоронці затримали 12 повій та викрили злочинну діяльність молодої звідниці.

Як повідомив «Журналу Житомира» начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України в Житомирській області Михайло Сорока, упродовж грудня 2008 року та вже у поточному році працівники міліції проводять ряд оперативно-профілактичних заходів, направлених на виявлення осіб, що займаються проституцією, «будинків розпусти», а також викриття злочинної діяльності звідників.

Не будемо кривити душею: у кожному, так би мовити, поважаючому себе місті, як і в кожній області, є певні місця, де водяться «нічні метелики». Ці місця відомі як для загалу, так і правоохоронцям, які постійно проводять по ним рейди з метою виявлення та припинення протиправної діяльності повій.

Так, результатом проведених на Житомирщині рейдів у грудні місяці стало виявлення 12 дівчат, які «несли трудову вахту» на автодорогах за межами Житомира та й у самому м.Житомирі. Вік повій коливається від 17 до 44 років. Серед них не тільки жительки нашої області з Коростенського, Бердичівського та Брусилівського районів, але й мешканки сусідніх Хмельниччини, Київщини та Волині.

Для них обрана робота на узбіччях має свої плюси – там дівчата працюють самі на себе і обирають той робочий розпорядок, який вигідний та зручний тільки для них. Вони нікому не відчисляють процент від свого заробітку та завжди можуть відмовити клієнту, який виявиться їм не до вподоби. Проте й ризикують вони набагато більше, оскільки реально можуть потрапити на такого-собі пройдисвіта, який не тільки відмовиться платити за надані йому послуги, а ще й дасть навздогін добрячого стусана. Для самих споживачів платних сексуальних послуг, які зупиняються біля дівчат, що простоюють на узбіччях автодоріг в очікуванні наступного клієнта, – ризик теж доволі значний, адже ці путани, як правило, виявляються раніше судимими особами, наркозалежними або ВІЛ-інфікованими.

Дещо інша справа – дівчата за викликом.

Серед них немало студенток та молодих безробітних жінок, яким хочеться гарно жити, а грошей на усе необхідне у вигляді мобільних телефонів, добротного взуття та одягу не вистачає. Звичайно, й сексуальні послуги, які вони пропонують, коштують трохи дорожче. На таких потенційним клієнтам допомагають вийти посередники, які за певну грошову винагороду поставляють дівчат. Якщо такого посередника «на гарячому» схоплять за руку правоохоронці, йому загрожує кримінальна відповідальність за звідництво.

Напередодні нового року працівники міліції затримали одну з таких звідниць – 21-річну житомирянку, яка «утримувала» п’ятьох дівчат віком від 17 до 23-х років, що надавали платні сексуальні послуги. Дві з них проживали разом зі звідницею в орендованій нею квартирі в обласному центрі. До речі, одна з цих жінок була двоюрідною сестрою затриманої звідниці. Троє з цих дівчат були студентками навчальних закладів м.Житомира, інші – безробітні.

Звідниця знайомилася з дівчатами у нічних клубах та на дискотеках обласного центру. Потім пропонувала їм досить нехитрий, а головне взаємовигідний спосіб заробітку.

Потенційні клієнти телефонували звідниці та замовляли дівчат у готелі, лазні, сауни або в приватні будинки. Вартість послуг повії становила 300-400 гривень на годину плюс 100-200 гривень самій звідниці та оплата «доставки» дівчини у замовлене місце.

Наразі працівниками міліції за даним фактом порушено кримінальну справу за ст.302 (Звідництво) Кримінального кодексу України. Головній фігурантці за чинним законодавством світить штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до двох років. Дівчата, які працювали на ниві надання платних сексуальних послуг, відбулися складеними на них протоколами про адмінправопорушення за ст.181-1 (Заняття проституцією) КУпАП, і мають сплатити штраф у розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Схожі новини:


Комментариев: 2
kotmenua
1 kotmenua (kotmenua)   • 08:51:17, 15.01.2009 [Материал]

Данный вид деятельности необходимо просто легализировать, тогда проблем для всех станет меньше, появиться нормальный контроль по всем аспектам данного вопроса и плюс налоги платиться будут…
Lisa111
2 Роман (Lisa111)   • 16:48:57, 15.01.2009 [Материал]

Как раз вчера читал немецкую статью на эту тему, это тут уже 6 лет как легализировано. Пишут, что стало гораздо лучше и без криминала. "Братки" появляются, как только пытаешься скрыть часть налогов. А если налоги в норме, то бояться нечего. Криминал нехочет иметь проблем с полицией. Да и цены стали ниже (от около 20 Евро). А вот в Польше около немецкой границы просто ужас , стоят "лошадки" чуть ли не по 4-5 на киллометр.
Оголошення на ЖЖ інфо: