Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2009 » Октябрь » 15 » 12:33:59

Житомирский спортивно-туристический клуб «Полесье» отметил пятидесятилетие

15.10.2009, 12:33:59 8268 3
Житомирский спортивно-туристический клуб «Полесье» отметил пятидесятилетие

Житомирський спортивно-туристичний клуб «Полісся» відзначив п’ятдесятиріччя.

Як Цю дату учасники клубу та гості святкували не у залі засідань і не за столом. Святкове зібрання відбулося у денишівському лісі і не було обмежене регламентом. Початківці і досвідчені змагалися у туристичній майстерності. Свідком того, як проходив святковий зліт туристів була наша знімальна група.

Яким був клуб "Полісся" у шістдесяті та кілька десятків років потому згадували із захопленням та легкою ностальгією, пише Вікторія Лук'яненко.

Чорно-білі фото та платівки з фестивалю "Мі-сі-соль" ілюструють виступи. Ветеранів у туристичній тусовці називають "аксакалами", їх, "чисто символічно", відзначають грамотами. Молодим у руки-канати, а ще мотузки, системи,карабіни та дротики. Це - і тренування, і змагання, а головне, це створює веселу та дружню атмосферу. "Сьогодні, - кажуть учасники зльоту, - туризм не спорт, а, скоріш хобі".

Тетяна Шлеконова, екс-директор ЖМСТК "Полісся": "Спортивні досягнення ставили за мету, коли було профсоюзне фінансування. Сьогодні туризм – хобі, тому що все за свій кошт."

За свій кошт деякі шанувальники «Поліської осені» дістаються з Росіє та Білорусі. А житомирські туристи, вже не такі численні як колись, знаходять можливість подорожувати до Ельбрусу. За останні двадцять років туристичні маршрути дуже збідніли говорить очільник обласного туризму.

Віталій Світнєнко, президент Обласної федерації спортивного туризму: "У радянські часи можна було поїхати кудись на Кавказ, на Памір, на Тянь".

 Сучасні маршрути прокладаються у мало звідані куточки Полісся – до кордону з Білоруссю, до Чорнобильської зони. Тому члени клубу не полишають свої тренування. Естафета, прокладена на різноманітному денишівському ландшафті, довела, що досвід у туристичній справі цінніший за силу. Приз за перемогу в естафеті – величезний торт у вигляді компасу, поділили по-братськи. Святковий вечір довершило тепле спілкування навколо вогнища та спів улюблених пісень.

Тэги: Денеши, туризм

Схожі новини:


Комментариев: 3
Egor_Goodman
1 Egor_Goodman (Egor_Goodman)   • 17:14:42, 15.10.2009 [Материал]

поздравляю.
qwer_ukr
2 Alex (qwer_ukr)   • 21:17:25, 15.10.2009 [Материал]

Конгратюлейшн!
UA
3 UkrainA (UA)   • 21:21:05, 15.10.2009 [Материал]

Пасиба, кверушка! Не напевайтесь там :)...
Оголошення на ЖЖ інфо: