Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2009 » Август » 13 » 22:56:39

Украинские интернет-пользователи чаще путешествуют по Украине - GFK Ukraine

13.08.2009, 22:56:39 6240 0
Украинские интернет-пользователи чаще путешествуют по Украине - GFK Ukraine

74% украинских интернет-пользователей чаще всего путешествуют по Украине.

Об этом свидетельствуют результаты опроса интернет-пользователей в возрасте от 18 до 45 лет, проведенного компанией GFK Ukraine в июне 2009 года.

Согласно результатам исследования, 17% интернет-пользователей посетили другие страны. В то же время почти четверть украинских интернет-пользователей не выезжали за пределы своих городов на протяжении первого полугодия 2009 года.

Чаще всего путешествуют интернет-пользователи в возрасте 18-25 годов: 80% этой группы ездили по Украине, 16% - за границу. Наименее мобильными оказались люди в возрасте 36-45 годов, треть которых не осуществили ни одного путешествия на протяжении последних шести месяцев. Но именно представители этой возрастной группы чаще других путешествуют за границу (22,5%).

Исследование показало, что мужчины чаще путешествуют, чем женщины. Лишь 19% мужчин сообщили, что никуда не ездили на протяжении последнего времени сравнительно с 29% женщин.

Относительно регионального деления, то жители Западного и Южного регионов Украины путешествуют больше других. На протяжении последних шести месяцев 87% респондентов, которые проживают в западных областях, и 92% из южных областей посетили другие украинские города (сравнительно с 67% жителей Северного региона).

Рейтинг городов Украины, которые чаще всего посещали  интернет-пользователи, возглавил Киев (его посетили 45% респондентов), второе место занял Днепропетровск (17%), третье - Львов (15%).



Які українські міста інтернет-користувачі найчастіше відвідували протягом останніх шістьох місяців

Місто% респондентів, які відвідали це місто протягом останніх шістьох місяцівМісто% респондентів, які відвідали це місто протягом останніх шістьох місяців
Київ45Житомир7
Дніпропетровськ17Миколаїв7
Львів15Херсон6
Одеса14Кіровоград6
Сімферополь13Запоріжжя6
Харків11Біла Церква5
Донецьк9Рівно5
Полтава8Луцьк5
Кременчук7Маріуполь5
Севастополь7Бердянськ4

Родинні зв’язки мотивують українців до подорожей

Найпоширенішими цілями поїздок у межах України є відвідування друзів чи родичів (60% респондентів, які подорожували Україною протягом останніх шістьох місяців) та відрядження (54%). Задля туризму Україною подорожували 44% респондентів.

Частіше за інших у відрядження у межах України їздили люди у віці 26-35 років (67% респондентів цієї вікової групи, які подорожували Україною). Чоловіки частіше за жінок їздили у ділові подорожі (65% проти 38%). Задля відвідування своїх родичів активніше у подорож збиралися мешканці Центрального регіону України (84%).

За кордон інтернет-користувачі подорожували в рівній мірі як туристи (46% респондентів, які подорожували в інші країни), так і у відрядження (46%). До друзів та родичів, які мешкають поза Україною, їздили 33,5% респондентів.

Жінки частіше за чоловіків подорожували в інші країни як туристи (73% проти 27%) та відвідували «закордонних» родичів (41% проти 28%). Проте чоловіки частіше їздили у закордонні відрядження (59% проти 28%).

Літаком – за кордон, автомобілем – Україною

Літаком Україною пересувалися лише 6% респондентів, які подорожували у межах країни. Найпопулярнішими видами транспорту для поїздок Україною були потяг та автомобіль, яким віддали перевагу 58% та 57% подорожуючих відповідно, тоді як автобус обирали 43%.

За кордон українські інтернет-користувачі найчастіше подорожували літаком (59% респондентів, які здійснили закордонні поїздки). При цьому жінки частіше віддавали перевагу цьому виду транспорту (80% проти 44% чоловіків). Потягом пересувалися 48% всіх респондентів, автобусом – 40%, автомобілем – 20%.

«Українці активно подорожують і активно використовують різні види транспорту. Як правило, є 2-3 види транспорту, які розглядаються як можливі варіанти під час планування подорожей», – каже Ірина Іпполітива, старший дослідник GfK Ukraine. «В цій ситуації операторам ринку важливо як розуміти причини вибору того чи іншого виду транспорту, так і відслідковувати напрями поїздок, які можуть змінюватися з ряду причин – через зміну економічної ситуації, доходів населення, завдяки новим напрямам, які пропонують оператори ринку.»

* За результатами установчого дослідження, яке компанія GfK Ukraine здійснила на замовлення Української Асоціації Інтернет Реклами у вересні 2008 року в містах України з населенням більше 50 тисяч мешканців, проникнення Інтернету серед людей у віці 18-45 років, які мешкають у містах з населенням понад 100 тис. жителів, становить 50%. Це дозволяє екстраполювати результати цього опитування на всю генеральну сукупність.



Тэги: интернет, путешествия, туризм
   По матеріалам: GFK Ukraine

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: