Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2013 » Декабрь » 4 » 12:14:02

Начала работу внеочередная сессия Житомирского облсовета. ОБНОВЛЕНО

04.12.2013, 12:14:02 3742 9
Начала работу внеочередная сессия Житомирского облсовета. ОБНОВЛЕНО

Сегодня, 4 декабря, в Житомире начала работу внеочередная сессия Житомирского областного совета. Повестка дня - вопрос: "Общественно-политическая ситуация в Украине" (Обращение депутатов Житомирского областного совета шестого созыва к Президенту Украины, Кабинету Министров Украины, Верховной Рады Украины, жителей Житомирской области по общественно-политической ситуации, которая сложилась в Украине).  

Как сообщалось, в это время под стенами протестуют несколько десятков студентов, они поют гимн Украины, кричат "Ганьба", "Владу геть!".

В зале находятся несколько студентов, мэры городов Житомирщины, председатели райсоветов.
 
Сразу после начала работы сессии, депутаты от ВО "Батьківщина" обратили внимание, что на сессии не присутствует приглашенный мэр Житомира Владимир Дебой. В это время он председательствовал на заседании горисполкома. Депутаты попросили вызвать Дебоя и потребовали перерыв в работе сессии, пока он не придет.

Депутат Виталий Француз предложил вести трансляцию сессии на улицу для митингующих. Как оказалось - на сегодняшний день такой возможности нет, однако это можно сделать если придут представители Укртелекома и установят аппаратуру. В итоге трансляцию не организовали, обещали сделать на следующих сессиях, при заблаговременной подготовке.

Как передает из зала заседания корреспондент «Журнала Житомира», в 10:30 в облсовет прибыл Владимир Дебой и сессия продолжила работу.

Виктор Титов (Батьківщина) предложил голосовать поименно - это предложение поддержали со второй попытки.

Депутаты заслушали выступление губернатора Сергея Рыжука "Об общественно-политической ситуации в Украине". В своей речи губернатор отметил что на Житомирщине никто из палаток митингующих не разгонял, он осудил разгон людей на майдане Независимости, прокомментировал вчерашнюю попытку отправки правительства в отставку. По его словам, в стране должен быть закон об импичмента Президента Украины.

После Рыжука слово дали начальнику областного управления УМВД Анатолию Лазареву. По словам Лазарева в Киеве находится 26 житомирских "беркутовцев", они несли службу на улице Лютеранской, в событиях во время разгона на майдане Независимости участия не принимали.

Начальник УВМД обращая внимания на фотографию "беркута" (о котором сообщают СМИ, говоря что он Житомирский) назвал "не нашим человеком".

- Фашисты такого не делали, как делал беркут, - депутат облсовета Александр Савченко, "Всеукраїнська чорнобильська народна партія".

- Милиция на Житомирщине держит порядок, титушек здесь пока не увидел, - отметил депутат.

Представитель фракции КПУ Николай Тимошенко долго и бурно обсуждал евроинтеграционный вектор, критикуя его, договор об ассоциации. Тимошенко в который раз подтвердил позицию коммунистов провести референдум об евроинтеграции. Проект обращения он и его фракция категорически не поддерживают. 

- Ситуация в стране еще более опасная, чем в 2004 году, мы полностью поддерживаем проект решения обращения. Языком ультиматума разговаривать и идти в ЕС нельзя, - отметил Рыжук. 

Депутаты вносили различны поправки, несколько было от Виталия Француза (о прекращении политических репрессий, об отставке правительства и др.), но их не поддержали.

За решение отказались голосовать депутаты оппозиционных фракций, так как большинство не поддержало их предложение о включении требований импичмента Президента, отставке правительства и досрочных выборов Верховной Рады.

В итоге большинством решение-обращение было не принято, обращение не поддержано.  

2 часа 40 минут работы сессии ничего не дали. Студенты, протестующие на улице, такой результат встретили криками "Ганьба, владу геть".


Проект рішення та текст звернення:
Вісімнадцята сесія VI скликання
від №  
Про суспільно – політичну ситуацію в Україні  
Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту Житомирської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 14.12.2010 № 13 (зі змінами), враховуючи звернення депутатів Житомирської обласної ради, обговоривши питання щодо оцінки суспільно – політичної ситуації, що склалася в Україні, Житомирська обласна рада

ВИРІШИЛА:
1. Підтримати звернення депутатів Житомирської обласної ради з приводу суспільно – політичної ситуації в Україні (додається).
2. Звернутись до керівників підприємств, установ, організацій Житомирської області, їх трудових колективів, всіх мешканців Житомирщини із закликом щодо забезпечення функціонування інфраструктури Житомирщини.
3. Осудити ескалацію свавілля та насильства під час проведення мирних акцій протесту, у тому числі застосування сили правоохоронцями.
4. Підтримати народ України стосовно продовження процесу євроінтеграції та збереження добросусідських відносин з Росією.
5. Опублікувати дане рішення в засобах масової інформації для інформування громадськості Житомирської області.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування і голову Житомирської обласної ради Запаловського Й. А.
Звернення депутатів Житомирської обласної ради шостого скликання до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, жителів Житомирської області щодо суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні.
Ми, депутати Житомирської обласної ради шостого скликання, виходячи із того, що в Україні людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визначаються Конституцією України - найвищою соціальною цінністю, -вкрай стурбовані перебігом суспільно-політичної ситуації, яка склалась в Україні і категорично засуджуємо будь-які насильницькі дії проти мирних зібрань громадян. Особливе занепокоєння викликає існуюча на сьогодні можливість подальшої ескалації цього конфлікту, яка може призвести до розколу суспільства та країни.
Поважаючи законне право громадян України збиратися мирно, без зброї, і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, усвідомлюючи свою відповідальність перед жителями Житомирщини, за ситуації, яка склалася, ми не можемо залишатись осторонь цих подій. Житомирщина завжди була, є та має залишитись регіоном стабільності та зваженості рішень, регіоном без конфронтації та провокацій. Дотримуючись європейських демократичних принципів та керуючись прагненнями збереження миру і спокою в українському суспільстві, ми звертаємось:
1. До Президента України Януковича В.Ф. як гаранта Конституції України – вжити всіх заходів щодо незастосування сили проти мирних зібрань громадян та недопущення введення надзвичайного стану.
2. До представників всіх політичних сил та громадськості - не допустити проявів радикалізму та застосування протиправних дій.
3. До Генеральної прокуратури України - в максимально стислі терміни провести об’єктивне розслідування силових конфліктів, що відбулись у місті Києві, з метою притягнення до відповідальності всіх винних і недопущення повторення подібних ситуацій.
4. До правоохоронних органів Житомирської області – забезпечити охорону громадського правопорядку і недопущення силового протистояння під час проведення масових акцій.
5. До органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади Житомирської області – забезпечити спокій та стабільну життєдіяльність територіальних громад.
6. До жителів Житомирщини – зберігати спокій та виваженість, не піддаватись на провокації та не вдаватись до протиправних дій.
7. До Президента України Януковича В.Ф., Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України – продовжити євроінтеграційний курс України та вжити всіх необхідних заходів для забезпечення підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.
8. До депутатів Європейського Парламенту, керівництва Європейського Союзу – давати об’єктивну оцінку діям усіх сторін і продовжити співпрацю з Україною щодо підписання Угоди про Асоціацію.

Партія регіонів – «за» - 32;  

Народна партія «за» - 15;

Всеукраїнська Чорнобильська Народна партія «За добробут та соціальний захист народу» «за» - 4

«Батьківщина» «за» - 0;

Комуністична партія «за» - 0;

Фронт змін «за» - 0;

Позафракційні «за» - 3.

Тэги: Евромайдан, Житомир, сессия облсовета

Схожі новини:


Комментариев: 9
horhe
1 horhe (horhe)   • 12:38:54, 04.12.2013 [Материал]

студентов геть! го в универ за парты
McGillan
2 Андрей (McGillan)   • 13:05:31, 04.12.2013 [Материал]

читаю я комменты под новостями связанными с протестами в стране (и в Житомире) и просто не узнаю жж!

что это за боты и коммунисты тут пишут? где все адекватные люди?

по теме: странное заявление рыжука про закон об импичменте. неужели все так плохо что закоренелый регионал начинает перекрашиваться? его же за такие слова ВФЯ по голове не погладит.

хотя если верить слухам что дни его губернаторства сочтены - тогда это похоже на громкий хлопок дверью.
Смелый
3 Сергей (Смелый)   • 13:13:44, 04.12.2013 [Материал]

> что это за боты и коммунисты тут пишут? где все адекватные люди

а что тут удивительного, пока на майдане протестуют - регионалы с комуняками борются в интернете создавая кучи ботов
kaktus_x
4 Dmitry (kaktus_x)   • 13:21:46, 04.12.2013 [Материал]

это похоже на громкий хлопок дверью
===
когда тебя отрывают от корыта - самое время переметнуться в оппозицию ;)
Sandra
7 Sandra (Sandra)   • 13:33:22, 04.12.2013 [Материал]

адекватные на майданах
сокол-56
5 Валерий (сокол-56)   • 13:23:42, 04.12.2013 [Материал]

Дійсно, нормальні на форумі, всі інші - біля пам'ятника Корольову. Чіткий розподіл...
Flint2000
6 sergey (Flint2000)   • 13:31:44, 04.12.2013 [Материал]

Сексот Мудведчуковський
Artmaker
8 Евгений (Artmaker)   • 14:33:45, 04.12.2013 [Материал]

"...Депутат Виталий Француз предложил вести трансляцию сессии на улицу для митингующих." - конкретное и очень дельное предложение! Я бы пошёл дальше и предложил ввести практику прямых трансляций всех заседаний власти на постоянной основе. Оце і була б прозора влада в дії)))
kaktus_x
9 Dmitry (kaktus_x)   • 17:14:24, 04.12.2013 [Материал]

ввести практику прямых трансляций всех заседаний власти
===
+100500!!!!!!!!!!
(снимаю кипу)
Оголошення на ЖЖ інфо: