Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2014 » Июль » 2 » 15:33:28

Галіївський маслозавод завершив перший етап реконструкції енергокомплексу

02.07.2014, 15:56:28 6778 2
Галіївський маслозавод завершив перший етап реконструкції енергокомплексу

®
Галіївський маслозавод, відомий виробництвом молочних продуктів під ТМ «Фаворит», завжди славився продукцією високої якості та традиціями виробництва з 1927 року – дати заснування підприємства.

Але дбаючи лише про виробництво натуральної продукції за традиційною технологією, сьогодні неможливо йти в ногу з часом не надаючи належної уваги енергозберігаючим технологіям, сучасному обладнанню та оптимізації виробничих процесів.

Розуміння ведення бізнесу в сучасних умовах спонукало власника компанії «Фаворит» Борислава Розенблата розпочати реконструкцію на Галіївському маслозаводі (завод з 1996 року входить в структуру компанії «Фаворит», яка цього року відзначає своє двадцятиріччя).

Наразі на підприємстві завершено перший етап з впровадження енергозберігаючих технологій. Переоснащено котельню: встановлено новий, повністю автоматизований газовий котел «Viessmann» (Німеччина) та введено в експлуатацію нову систему очистки води «Ecosoft» (Україна).

Також старий аміачний цех замінено на фреоновий компресор «Climaveneta» (Італія) – холодильну установку для охолодження молока, знежиреного молока та вершків. Це не тільки збільшило потужність охолоджувальної системи з 300кВт до 700 кВт, а й значно підвищило екологічну безпеку підприємства.

В рамках підвищення енергоефективності заводу введено в дію новий теплогенератор. Це дозволило оптимізувати систему нагрівання повітря для виробництва сухого знежиреного молока.

Завдяки виконаним роботам досягнуто 30% економії газу, та 12% електроенергії. Розмір інвестицій склав більше 6 млн. грн. Наступний етап по енергозбереженню - переведення другого котла на альтернативні джерела палива, що дозволить знизити залежність від газу та досягнути ще більшої економії коштів, які заплановано спрямувати на розвиток підприємства та соціальний захист працівників компанії.

Голова ради директорів компанії «Фаворит» Розенблат Б. С. розповів про подальші плани.

Чи не викликало у вас занепокоєння в такий непростий для країни і суспільства час розпочинати настільки масштабну перебудову підприємства?

Навпаки, враховуючи сьогоднішні ціни на енергоносії та ефективність енергозбереження нам необхідно було розпочати масштабну енергореволюцію на підприємстві.

Чи плануєте крім модернізації існуючого виробництва запуск нових виробничих потужностей?

Ми розпочинаємо будівництво другої черги заводу. Це буде повністю новітнє підприємство з випуску нової для України молочної продукції.

«Фаворит» будує житловий комплекс в Житомирі. Реконструкцією заводу займається власна будівельна компанія чи ви залучаєте інші організації?

Всі роботи пов’язані з будівництвом ми ведемо власними силами, а для налагодження обладнання залучаємо партнерів (Віссманн, Хладотехніка, АТЕС-АПК, Техсервісмолоко).

Зараз Галіївський маслозавод виробляє масло, згущене та сухе молоко, спреди. Які нові види продукції плануєте виробляти на заводі?

Широкий асортимент м’яких сирів та кисломолочної продукції.

Я так розумію, це лише початок новітньої історії Галіївського маслозаводу, які короткострокові та довгострокові плани по розвитку підприємства ставить перед собою компанія «Фаворит»?

Перше завдання було – енергозбереження, з заміною морально застарілих котлів, аміачних компресорів, водяних конденсаторів на сучасне енергоефективне обладнання. Другий етап – встановлення котла на альтернативному виді палива. Роботи вже розпочались. Закуплено необхідне обладнання. Третій етап – будівництво другої черги заводу.

Які інвестиції плануєте направити на досягнення цієї програми?

В перший етап ми вклали більше 6 млн. грн., котел на альтернативному паливі коштує 3,5 млн. грн., бюджет будівництва другої черги заводу приблизно 50 млн. грн.

Коли плануєте повністю завершити комплексну реконструкцію заводу?

До кінця 2015 року.

Наскільки дозволить реконструкція збільшити об’єми переробки молока?

В три рази.

Як плануєте нарощувати обсяги заготівлі молочної сировини?

Для цього у нас є два шляхи: здорова конкуренція та збільшення об’ємів виробництва з власних аграрних підприємств, які входять в структуру компанії «Фаворит» («Фаворит-Агро», «Оберіг», «Миропільський бекон»).

Куди плануєте направити зекономлені внаслідок реконструкції кошти?

По-перше, частково на продовження реконструкції, по-друге, на підвищення соціального захисту працівників підприємства.

Схожі новини:


Комментариев: 2
Cobalt
1 Cobalt (Cobalt)   • 21:37:24, 02.07.2014 [Материал]

Реконструкция, строительство и прочее созидание- это всегда позитивно!
Успехов БСу и его коллективу!
Elenar
2 Elena (Elenar)   • 08:28:53, 03.07.2014 [Материал]

Сейчас перед Украиной стоит реальная угроза со стороны соседа.... При чем не только войска и армия на границе...., а также и экономические истерики.... Манипуляции с газом и тд..... Посему... Все правильно, ФАВОРИТ.... Надо всем предприятиям думать об экономии газа и переходе на альтернативку.....
Оголошення на ЖЖ інфо: