Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Октябрь » 23 » 19:12:05

Кандидат у депутати Сергій Ушаков про українську армію у сучасних умовах

23.10.2014, 19:12:05 2853 3
Кандидат у депутати Сергій Ушаков про українську армію у сучасних умовах

®

Події на сході України показали, що наші Збройні Сили на теперішній час у повній мірі не готові до відбиття агресії противника та захисту державного суверенітету. Тільки завдяки зусиллям, без перебільшення, всього народу України та волонтерському руху вдається забезпечувати армію самим необхідним.

Тому, тільки при моїй безпосередній участі, в рамках функціонування громадської військово-патріотичної організації Союзу десантників Житомирської області, було зібрано майже 700 тисяч гривень, які витрачені на закупівлю обладнання для сучасних цифрових криптозахищених засобів зв’язку, мобільного супутникового Інтернету, оптичних засобів спостереження, матеріалів щодо захисту зовнішньої броні бронетранспортерів від кумулятивних пострілів, бронежилетів та іншого майна для потреб особового складу Житомирської 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Ветерани Союзу десантників Житомирської області співпрацюють з командуванням 95-ї бригади, надають допомогу в вирішенні нагальних проблемних питань, організовують надання всебічної допомоги разом з громадськістю міста Житомира та області для сімей загиблих, пораненим та діючим учасникам АТО. 

Передумови сьогодення…

Після розпаду колишнього СРСР Збройні Сили України були достатньо спроможні до виконання бойових завдань, мали велику чисельність та сучасну на той час зброю. 

За часи незалежності, на жаль, були втрачені можливості для кількісного та якісного реформування збройних формувань. Владні структури замість якісного реформування армії почали процес бездумного розпродажу зброї та майна, непродуманого скорочення чисельності армії, недолугої кадрової політики, що призвело до втрати боєздатності Збройних Сил України. Отримані мільярди коштів від продажу озброєння, військового майна, військових містечок були розкрадені і не використані на переозброєння армії.

Підприємства вітчизняного військово - промислового комплексу не було в повній мірі переорієнтовано на випуск сучасного озброєння та модернізацію військової техніки. 

Фінансування розробок новітнього озброєння практично не відбувалося. Так і не було розроблено та втілено в життя єдиної стратегії реформування армії. Колишні Президенти України, представники чисельних «команд» Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України минулих скликань займалися популізмом, виголошували гасла, а на ділі - знищували Збройні Сили.

Розроблені та прийняті програми реформування, «розбудови», скорочення, оптимізації, профілізації Збройних Сил України приймались, а на практиці не виконувались. Кожен із наступних керівників – Верховні Головнокомандувачі Збройних Сил України вважали за необхідне міняти програми розвитку армії з врахуванням своїх «корисних інтересів». В результаті цього жодна з прийнятих програм не була виконана. Кадровий, досвідчений офіцерський корпус був знищений, а військові навчальні заклади «переводилися, перевозилися» з місця на місце та втрачали досвідчений викладацький склад й добротну навчально-матеріальну базу. 

Помилкове доктринальне бачення того, що Українська держава не має ворогів, а ми маємо лише братні стосунки з Росією та іншими сусідами, які не становлять для нас військових загроз, призвело до забуття класичного принципу «Хочеш миру – готуйся до війни!». Владою не аналізувалися події в сучасному світі, не зроблено серйозних висновків з подій в Сирії, Лівії, Югославії, Іраку, Грузії, Абхазії, Азербайджані (Нагорному Карабаху), у Російській Федерації (Чечні).

Що потрібно зробити?

1. Прийняти та законодавчо затвердити нову військову Доктрину, в якій передбачити докорінну модернізацію Збройних Сил.

2. Розробити програму модернізації Збройних Сил з урахування сучасних вимог.

3. Забезпечити достатнє фінансування щодо модернізації армії.

4. Провести реструктуризацію Міністерства Оборони та Генерального штабу Збройних Сил України.

5. Враховуючи недоліки комплектування армії та «досвід» її «відмобілізування» з початку АТО особовим складом та технікою – докорінно змінити систему комплектування особовим складом Збройних Сил, повернутися до «змішаної» системи (за бажанням: контрактники або строковики).

6. Реформувати військово-промисловий комплекс України, з метою забезпечення можливості випуску власної військової техніки різного призначення.

7. Сприяти розробці та промислового випуску вітчизняних приладів спостереження, розвідки, управління вогнем, сучасних засобів зв’язку, високоточного озброєння.

8. Відновити систему тилового та технічного забезпечення, ешелонування запасів озброєння та матеріальних засобів.

9. Змінити систему допризовної підготовки молоді, підготовки резервів.

10. Захисникам країни забезпечити достойну заробітну плату, престижність на ринку праці в державі, гарантувати забезпечення житлом і реалізацію соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей.

В умовах подальшого протистояння у війні з Російською Федерацією прийняти всі заходи щодо повного фінансування та забезпечення армії всім необхідним, а особливу увагу приділити допомозі сім’ям загиблих, пораненим та соціальному захисту учасників АТО.

Реалізація вказаних заходів безумовно приведе до більш високої мотивації військовослужбовців щодо захисту суверенітету й незалежності Держави та гідної відсічі агресії з боку Росії та проявів сепаратизму.

Прес-служба кандидата у депутати Сергія Ушакова


Тэги: выборы 2014, Ушаков

Схожі новини:


Комментариев: 3
Олена2807
1 Олена (Олена2807)   • 19:44:29, 23.10.2014 [Материал]

У цього чоловіка таке колоритне обличчя , що хоч клей на етикетку для тушонки.
Мариан
3 Мариан Романишин (Мариан)   • 00:28:01, 24.10.2014 [Материал]

ТМ "Веселий м'ясник"
rzk
2 rzk (rzk)   • 21:38:32, 23.10.2014 [Материал]

Молодец кандидат, хорошо сократил курсовую с http://buklib.net/books/37598/
Оголошення на ЖЖ інфо: