Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2015 » Июль » 9 » 06:59:10

Хто підставляє Сергія Машковського перед Президентом: керівник апарату чи голова Коростенської РДА?     Реклама  

09.07.2015, 06:59:10 6682 8
Хто підставляє Сергія Машковського перед Президентом: керівник апарату чи голова Коростенської РДА?

У Коростенському районі не вщухають корупційні скандали.

Не встигло затихнути історія про незаконний збір коштів з голів сільрад заступницею голови РДА Катериною Скляревською, як одразу ж розпочався скандал щодо її незаконного перебування на посаді: попри відкриту кримінальну справу та незважаючи на те, що її посаду вже давно скорочено, а сама Скляревська написала заяву про звільнення.

Про це повідомляють ЗМІ Житомирщини.

Після призначення головою Коростенської РДА Сергія Дмитрука, згідно чинного законодавства Катерина Скляревська 30.01.2015 р. написала заяву про припинення повноважень.

Того ж дня, 30.01.2015 р. за підписом голови Коростенської РДА Сергія Дмитрука було зроблено подання про припинення повноважень заступника голови Коростенської РДА Скляревської Катерини Леонідівни на ім’я голови Житомирської ОДА.

Згідно даного подання було подано на звільнення заступника голови Коростенської районної державної адміністрації Скляревську Катерину Леонідівну, її було офіційно попереджено про звільнення з обійманої посади. Про попередження свідчить Акт Коростенської РДА від 30.01.2015 р.

Досі жодної реакції з боку голови Житомирської облдержадміністрації немає. Катерина Скляревська досі обіймає свою посаду, виконує свої посадові обов’язки, знаходиться на робочому місці та має доступ до службових документів Коростенської РДА. Це при тому, що наразі вже скорочено посаду заступника голови Коростенської РДА, яку вона обіймає і при тому, що Скляревська К. Л. написала заяву про припинення своїх повноважень.

21.04.2015 р. ГО «Правовий захист» отримала відповідь заступника голови – керівника апарату Житомирської ОДА Поліщука В. І. № Р-51/Ф від 21.04.2015 р.



У даному листі заступник голови – керівник апарату Житомирської ОДА Поліщук В. І. повідомив наступне: «відповідно до статей 10, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» перший заступник та заступники голови районної державної адміністрації призначаються на посаду головою районної державної адміністрації за погодженням з Кабінетом Міністрів України».

Проте, інформація, викладена у листі заступника голови – керівника апарату Житомирської ОДА Поліщука В. І. № Р-51/Ф від 21.04.2015 р. не відповідає дійсності, має маніпулятивний характер, спотворює чинне законодавство та свідчить про правову безграмотність.

Адже, стаття 10 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/586-14 говорить про наступне: «Перший  заступник  та  заступники  голови  обласної державної адміністрації призначаються на посаду  та  звільняються  з  посади головою   обласної   державної  адміністрації  за  погодженням із Кабінетом Міністрів України. Перший заступник та заступники голови районної   державної  адміністрації  призначаються  на  посаду  та звільняються з посади головою районної державної адміністрації  за погодженням з головою обласної державної адміністрації».

Тобто, або заступник голови – керівник апарату Житомирської обласної державної адміністрації Вячеслав Поліщук на власний розсуд написав у листі дезінформацію щодо положення офіційного Закону України, або на сайті Верховної ради України опублікована неправдива інформація в тексті ЗУ «Про місцеві державні адміністрації» і голова Верховної ради України Володимир Гройсман повинен дати відповідне доручення щодо негайного виправленнях цих неточності.

У випадку, якщо все-таки звільнення заступників голови РДА погоджується з головою обласної державної адміністрації, то це означатиме, що голова ЖОДА Сергій Машковський винен у вчиненні посадового злочину, а саме – бездіяльності органу державної влади. Адже, голова Коростенської РДА Сергій Дмитрук подав на погодження звільнення Катерини Скляревської з посади, а Сергій Машковський жодним чином не відреагував.

У своєму листі №0210/710 від 13.03.2015 р. до начальника відділу кадрової роботи ЖОДА А. Радаєвої, Сергій Дмитрук пише: «Оскільки на даний час не вирішено питання щодо продовження чи припинення повноважень заступнкиа голови райдержадміністрації Скляревської К. Л., а також закінчується двомісячий термін з моменту направлення документів до Житомирської обласної державної адміністрації, щодо припинення повноважень заступника голови райдержадміністрації Скляревської К.Л., просимо Вас роз’яснити у разі продовження повноважень, на яку посаду здійснити її призначення, якщо посада заступника голови РДА не вакантна та відповідно до якого чинного законодавства». А у відповідь – тиша.



Якщо ж звільнення заступників голови РДА погоджується з Кабінетом міністрів України, то це свідчить про брехню на сайті Верховної ради України в ЗУ «Про місцеві державні адміністрації», правову необізнаність та бездіяльність голови Коростенської РДА Сергія Дмитрука, або його небажання з невідомих причин не подавати документи по припиненню повноважень Скляревської до Кабінету міністрів України.

7 липня 2015 року громадська організація «Правовий захист» звернулася до голови Адміністрації Президента України з проханням негайно втрутитися у безлад місцевої влади на Житомирщині. Протягом найближчого місяця обєднання громадян оприлюднить текст відповіді з Адміністрації Президента України.

У будь-якому разі, хтось підставляє Сергія Машковського: або Вячеслав Поліщук або Сергій Дмитрук. Бо, якщо це не так, то чому голова ОДА Машковський бере на себе таку відповідальність і прикриває подальше перебування Катерини Скляревської на своїй посаді? Голова ОДА повинен забезпечувати порядок у ввіреній йому області. Та порядком прикривання беззаконня не назвеш.

Співробітники Коростенської РДА стверджують, що Катерина Скляревська запевняє, що ніби-то вона домовилася з головою Житомирської ОДА Сергієм Машковським, що й надалі залишатиметься на своїй посаді. Є дві версії, хто замовляв слово у Машковського за Скляревську: одні говорять, що це голова Житомирської обласної ради Віталій Француз, а інші – що це директор «Укрторфу» і кількаразовий кандидат-аутсайдер коростенських виборів Андрій Озерчук.

Як бачимо, Вячеслав Поліщук не на одинці протизаконно допомагає залишитися Скляревській на своїй посаді. Незважаючи на ряд корупційних скандалів.

Катерина Скляревська і досі на посаді, активно в робочий час агітуючи за партію «Народний фронт». Кримінальне провадження досі розслідують правоохоронці. Голова ЖОДА Сергій Машковський уникає цього питання. Його заступник Вячеслав Поліщук маніпулює чинним законодавством. Сергій Дмитрук не хоче порушувати закону і не подає документи про звільнення Скляревської на Кабмін. А з телевізора нам говорять про боротьбу з корупцією. Можливо, Президент України Петро Порошенко зжалиться над Житомирщиною і пришле нам нашого Саакашвілі, який приїде в Коростенську РДА і вимете мітлою тих, хто вже мав бути звільненим згідно законодавства?

Тэги: Скляревська

Схожі новини:


Комментариев: 8
rzk
1 rzk (rzk)   • 07:53:15, 09.07.2015 [Материал]

Многа букав!
ukraina1528
2 ukraina15 (ukraina1528)   • 08:07:54, 09.07.2015 [Материал]

А толку мало.
waawz
3 Vlad (waawz)   • 08:32:36, 09.07.2015 [Материал]

игра престолов.. блин )
nvvetal
4 Ololo (nvvetal)   • 11:07:00, 09.07.2015 [Материал]

со знаком реклама!!!
Мариан
5 Мариан Романишин (Мариан)   • 13:45:50, 09.07.2015 [Материал]

Какие-то бездельники должности делят, а ЖЖ эту фигню публикует, зачем? Пусть себе грызутся.
HOOLIGAN
6 HOOLIGAN (HOOLIGAN)   • 14:11:41, 09.07.2015 [Материал]

на5
На правах рекламы и публикует(см.(R) т.е. не безвоздмездно) в отличии от Вас, опубликовавши блог(безвоздмездно) про свой досуг с рекламой покровителей
Мариан
8 Мариан Романишин (Мариан)   • 18:00:14, 09.07.2015 [Материал]

Не понял глубину, вашей глубокой мысли?
Sandra
7 Sandra (Sandra)   • 15:23:56, 09.07.2015 [Материал]

Я вообще понять не могу, тетька, которая была 15 лет директором городского дома культуры и на самых несчастных концертах не могла связать и пары слов внезапно стала продвигаться по политической карьерной лестнице. Как это недоразумение смогло стать головой РГА?
Оголошення на ЖЖ інфо: