Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2015 » Июль » 15 » 15:22:34

Голова Житомирської обласної державної бездіяльності

15.07.2015, 15:22:34 6598 4
Голова Житомирської обласної державної бездіяльності

У той час, коли Президент України Петро Порошенко просить повідомляти про зловживання та корупцію місцевих чиновників, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський грубо порушує чинне законодавство. Так, з подачі свого заступника В’ячеслава Поліщука, він укотре ігнорує подання на звільнення заступника голови Коростенської РДА Катерини Скляревської. Як наслідок, звільнена чиновниця протягом уже кількох місяців продовжує обіймати свою посаду. І це притому, що Скляревській повідомлено про звільнення, а посаду її скорочено.

Про це Озерчук Володимир розповідає на порталі "Країна".

Заступник голови Коростенської РДА Катерина Скляревська є систематичним фігурантом гучних корупційних скандалів та зловживань службовим становищем. Вона фігурує у кримінальному провадженні про незаконний збір коштів з голів сільських рад, яке, за словами голови РДА Сергія Дмитрука, то відкривається, то закривається.

30 січня 2015 року, одразу після призначення Дмитрука новим керівником району, скандальна заступниця написала заяву про звільнення. Того ж дня голова Коростенської РДА Сергій Дмитрук зробив подання про припинення повноважень заступника голови Коростенської РДА Скляревської Катерини Леонідівни на ім’я голови Житомирської ОДА Сергія Машковського.

Однак Катерина Скляревська досі обіймає посаду, виконує свої посадові обов’язки, перебуває на робочому місці та має доступ до службових документів Коростенської РДА. Притому, що наразі посаду заступника голови Коростенської РДА скорочено, а сама Скляревська півроку як написала заяву про припинення своїх повноважень.

Таким чином, голова Житомирської ОДА Сергій Машковський, на якому «зависло» подання щодо Скляревської, грубо порушує чинне законодавство у частині бездіяльності органу державної влади.

Адже, стаття 10 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» передбачає, що заступники голови районної державної адміністрації призначаються на посаду та звільняються з посади головою районної державної адміністрації за погодженням з головою обласної державної адміністрації.

Як уже було зазначено, голова Коростенської РДА Сергій Дмитрук зробив подання на звільнення Скляревської, проте досі жодної реакції з боку голови Житомирської облдержадміністрації немає.

На думку Сергія Дмитрука, Скляревська досі обіймає посаду лише через те, що голові Житомирської ОДА дають неграмотні роз’яснення юристи облдержадміністрації.

«Є юридичні документи, є роз’яснення, ну і відповідно до них і має прийматись рішення. Є ще Закон України, є юристи, які дають різні роз’яснення, і в цьому є проблема. Документи про звільнення Катерини Скляревської направлені на розгляд губернатору Сергію Машковському. Якщо я правильно пам’ятаю, то подавалося подання, щоб просто погодити, і відповідна заява Катерини Скляревської про складання повноважень», – запевняє голова Коростенської РДА.

Водночас, заступник голови Житомирської ОДА В’ячеслав Поліщук переконує, що перебування на посаді Скляревської  – це бездіяльність не Сергія Машковського, а Сергія Дмитрука.

«Якщо є заява на звільнення, то голова райдержадміністрації має право звільнити цю людину з посади. Немає абсолютно ніяких проблем, і чому така заява не задоволена, якщо вона є, – я не знаю. Детальніше не можу говорити, це потрібно уточнити у голови Коростенської РДА Сергія Дмитрука. Здається, за моїм підписом відправляли роз’яснення, не можу точно сказати. Мабуть, він не міг її звільнити тому, що виконував обов’язки. З цією приставкою «т.в.о.» чи «в.о.» голова райдержадміністрації не може приймати ніяких кадрових рішень. Ні звільнень, ні призначень, і подання не передбачені», – говорить В’ячеслав Поліщук.

Тут пан Поліщук чітко вводить в оману і голову ОДА Сергія Машковського, і громаду. Адже Сергія Дмитрука було призначено головою Коростенської РДА ще 29 грудня 2014 року, згідно з Розпорядженням Президента України №1389/2014-рп http://www.president.gov.ua/documents/13892014-rp-18229



Необхідність звільнити Катерину Скляревську пан Поліщук пояснює так: «Там вийшло так, що ця людина є одіозною і має певний шлейф, тому нею так і зацікавлені. У таких ситуаціях ми маємо проблеми, і це була дуже велика проблема не лише в цьому районі.  Було звернення Сергія Машковського до Президента України з тим, що потрібно скоріше призначити голів адміністрацій, аби вони мали можливість приймати кадрові рішення».

Так от, виходить якась нісенітниця. Адже спочатку, щоб позвільняти таких одіозних чиновників зі шлейфом, як Катерина Скляревська, голова Житомирської ОДА Сергій Машковський звертається до Президента, а потім не підписує подання на звільнення Скляревської, «переводячи стріли» на голову Коростенської РДА Дмитрука.

Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський доручив прокоментувати це питання відділу кадрів Житомирської ОДА. Хоч наші журналісти звернулися до департаменту інформаційної політики облдержадміністрації з проханням отримати саме його коментар. Але це ліричний відступ, так би мовити, про відкритість нашої ОДА.

«Повідомляємо, що відповідно до статті 10 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», …рішення про припинення повноважень на посаді заступника голови та звільнення з посади приймає голова місцевої державної адміністрації. Погодження призначення, звільнення з посад, продовження повноважень, припинення повноважень на посаді першого заступника та заступників голови районної державної адміністрації з обласною державною адміністрацією не передбачено чинним законодавством».



Складається враження, що команда Сергія Машковського в обладміністрації просто прикриває Катерину Скляревську від звільнення. Адже те, що зазначено в цьому коментарі, є повною нісенітницею.

Також складається враження, що сам Сергій Машковський не лише не читав ЗУ «Про місцеві державні адміністрації», а й не контролює ні ситуацію в Коростенському районі, ані дії власної команди в ОДА.
   По матеріалам: Країна

Схожі новини:


Комментариев: 4
snova
1 oleg (snova)   • 15:31:51, 15.07.2015 [Материал]

спорно
Sandra
2 Sandra (Sandra)   • 15:47:31, 15.07.2015 [Материал]

было ж уже.
AlexIvanov
3 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 16:45:59, 15.07.2015 [Материал]

Дмытрук регионал и шестерка януковича, они друг друга держатся, как вош кожуха.
xom
4 xom (xom)   • 11:51:15, 16.07.2015 [Материал]

выборы выборы кандидаты %%%%%% (с)
Оголошення на ЖЖ інфо: