Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Октябрь » 6 » 07:13:06

У житомирській ЗОШ №1 розпочато монтаж котлів на альтернативному паливі   PR  

06.10.2015, 07:13:06 3465 1
У житомирській ЗОШ №1 розпочато монтаж котлів на альтернативному паливі

У подвір'ї загальноосвітньої школи № 1 кипить робота: встановлюють сучасну енергетичну установку на альтернативному паливі. 

В рамках програми співпраці з ООН Житомир отримав 4 таких котельні, дві з них працюватимуть у першій школі. 

Сергій Сухомлин каже: опалення такою енергетичною установкою коштує в рази менше, ніж центральною опалювальною системою, додатково знизити собівартість опалення вдалося шляхом використання солом'яних пеллет замість звичних деревних.
 
«Виходячи з вартості солом'яних пеллет, міський бюджет отримає економію у 2,5 рази. І ще раз хочу сказати, що на кожну котельну за програмою ООН буде поставлено по 30 тонн пеллет безкоштовно. Тобто, ця школа отримає 60 тонн пеллет. Це достатньо серйозна економія,  і знову ж таки, комфорт для дітей», - каже перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин.
 
Директор навчального закладу розповідає: у школі навчається більше 500 дітей і в умовах нестачі енергоносіїв підтримувати нормальний температурний режим впродовж усього опалювального сезону немає можливості. Микола Мельник каже: минулого року у сильні морози доводилося зупиняти навчання, а завдяки новій енергетичній установці цього навчального року проблеми вдасться уникнути.
 
«Бачите, ось така грандіозна споруда. Два котли нам дали з чотирьох, які виділили на Житомир. Я думаю, що в школі буде тепло. І думаю, що у цьому навчальному році не буде таких великих перерв у навчанні, як були у попередньому році. Тобто, буде забезпечений санітарно-гігієнічний режим і школа буде працювати у нормальному режимі», - каже Микола Мельник.
 
Сергій Сухомлин зауважив: такі енергетичні установки не панацея і в першу чергу треба модернізувати центральні енергетичні системи міста.
 
"У Житомир здійснили візит представники Швейцарського бюро співробітництва. В рамках гранту, який виділяють Житомиру, в нас з «Житомиртеплокомуненерго» є плани на будівництво ТЕЦ. Для того, щоб дати дешевшу вартість гігакалорії і паралельно зробити виробництво електроенергії по зеленому тарифу. Щоб комунальні підприємства міста отримали електроенергію і таким чином ми змогли б стримувати ріст тарифів», - розповідає Сергій Сухомлин.
 
Сергій Сухомлин також наголосив: пріоритетним для міста є зменшення споживання газу і перехід на альтернативні джерела енергії.

Прес-служба Сергія Сухомлина























Тэги: Сухомлин, школа, Житомир, отопление, выборы 2015

Схожі новини:


Комментариев: 1
Censor
1 Censor (Censor)   • 09:45:48, 06.10.2015 [Материал]

Ну хоч буде де пєлєти Сухомліну продавать.
Негусто, але копієчку на новий бігморд заробить.
Оголошення на ЖЖ інфо: