Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Декабрь » 5 » 16:46:03

Лікарням Житомирщини передали медпрепарати від БФ «Фармварта» та нардепа Розенблата

05.12.2016, 16:46:03 2563 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Лікарням Житомирщини передали медпрепарати від БФ «Фармварта» та нардепа Розенблата

Сезонні ліки від кашлю та застуди, для укріплення імунітету, антигельмінтні препарати, а також препарати для пацієнтів з травмами 2 грудня отримали медичні заклади Житомира та області.

Їх загальна вартість по аптечним цінам – 6 млн 400 тис грн. Це результат спільної роботи благодійного фонду «Фармварта» і народного депутата ВРУ Борислава Розенблата. Саме завдяки їм у міські та районні лікарні надійдуть такі необхідні лікарські засоби, які пацієнтам видаватимуть безкоштовно, - повідомляє «Перший Житомирський».

Засновник БФ «Фармварта» Денис Шевченко відзначає, що ці ліки закордонного виробництва – Іспанія, Америка, Великобританія, однак мають усі необхідні супроводжуючі документи. Назви та інструкції до вживання препаратів зазначені української мовою, а терміни для використання не порушені.

Нардеп Борислав Розенблат пояснює, що це перелік саме тих медпрепаратів, заявки на які після звернень надавали лікарні регіону, а далі безпосередньо була співпраця із фондом, аби максимально покрити усі заявлені потреби.  

До слова, медичні препарати розділили між трьома лікарнями Житомира, а також їх отримають ще шість районних лікарень. Наразі це вже третє велике надходження ліків у житомирські медичні заклади протягом останнього часу, втім вперше вийшли на обласний рівень.

За це, говорить Денис Шевченко, необхідно дякувати нардепу Бориславу Розенблату, який опікується не лише своїм виборчим округом, але й подбав і про мешканців райцентрів.

Лікарі з районів Житомирщини додають, що на таку підтримку навіть не розраховували. У їх закладах, порівняно із лікарнями обласного центру, дефіцит препаратів доволі відчутний. Тепер зможуть забезпечувати своїх пацієнтів такими актуальними ліками у зимову пору абсолютно безкоштовно.

«Суворий облік і сувора звітність – це основа нашої роботи, - говорить засновник БФ «Фармварта» Денис Шевченко. – Ми беремо на себе певні зобов’язання, але розділяємо їх із працівниками лікарень. У будь-який час можемо звернутися у медичний заклад і попросити звіт використання наданих ліків. Процедура отримання ліків для пацієнтів дуже проста: маючи на руках рецепт від лікаря, де вказаний будь-який із переданих нами препаратів, вони можуть звернутися до медпрацівника і отримати усе безкоштовно. Паралельно з цим просто вноситься інформація про видачу певного препарату із переліку у звіт. Важливо, щоб люди знали, що вони можуть отримати ліки безкоштовно».

Борислав Розенблат акцентує увагу на тому, що завдяки такій допомозі, мешканці міста й області можуть хоча б частково реалізувати своє законне право на безкоштовну медицину, адже в останні роки ситуація у цій сфері досить складна. Певні надії покладені на медичну реформу, яка тільки стартувала, але висновки поки робити зарано.

«Ні для кого не секрет, яка ситуація сьогодні із отриманням гуманітарної допомоги. Вантажі можуть місяцями простоювати на митниці. Багато благодійників просто відмовляються працювати із іноземними організаціями, адже нема гарантій, що українська сторона забезпечить дотримання усіх умов та норм. Не виключено, що за цей час, поки доведеться вирішувати бюрократичні питання, усі терміни використання певної продукції, а особливо якщо це лікарські засоби, просто спливають. Звичайно, доводиться трохи походити кабінетами, зустрітися безпосередньо з міністром, вести діалоги, аби допомога надійшла вчасно і була розподілена між тими, хто її потребує», - говорить народний депутат ВРУ Борислав Розенблат.









 

Тэги: благотворительность, больницы, медпрепараты, лекарства

Схожі новини:


Комментариев: 2
Sunrise
1 Алекс (Sunrise)   • 22:09:32, 05.12.2016 [Материал]

Хм... Что это Розенблат такой добрый в последнее время?!
Cobalt
2 Cobalt (Cobalt)   • 22:56:05, 06.12.2016 [Материал]

Так они перед перевыборами все добренькие. Хотя, не будем лукавить, БС многим помогает.
Оголошення на ЖЖ інфо: