Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2018 » Июнь » 1 » 14:05:01

Депутати Житомирської облради просять у вищої влади субвенції на перевезення пільговиків

01.06.2018, 14:05:01 2935 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Депутати Житомирської облради просять у вищої влади субвенції на перевезення пільговиків

Депутатський корпус під час сесії обласної ради, яка відбулась 31 травня, проголосував за звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, в якому наголошується на необхідності виділення субвенції з державного бюджету на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Депутати звертають увагу на те, що наразі компенсаційні виплати підприємствам-перевізникам за пільгове перевезення громадян мають відшкодовувати місцеві бюджети. Оскільки це збільшує фінансове навантаження, органи місцевого самоврядування не мають можливості повною мірою забезпечити відповідні розрахунки з перевізниками. За попередніми підрахунками, на відшкодування за перевезення пільгових категорій громадян області необхідно понад 150 млн грн, з яких більше 15 млн грн - на компенсацію за проїзд залізничним транспортом, - повідомляє прес-служба Житомирської облради.

Голова обласної ради Володимир Ширма зазначив, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України монетизація пільгових перевезень починає діяти вже з 1 червня, але реалізувати відразу це проблематично через відсутність коштів.
 

«Наразі ситуація з пільговими перевезеннями – парадоксальна. Органи місцевого самоврядування мають виконувати постанову Кабміну, але коштів на це немає. Майже кожен третій житель, а це більше 300 тис. громадян, відноситься до пільгової категорії, і всі вони мають право на отримання гарантованих державою пільг, тобто на безкоштовний проїзд, але місцеві бюджеті зараз на жаль неспроможні реалізувати це право. Але ми будемо збиратися з керівниками громад, думати, де знайти гроші, аби компенсувати за перевезення. Водночас депутати обласної ради теж не залишились осторонь цієї проблеми і звернулись до вищих органів влади щодо відновлення субвенції з державного бюджету на виплату компенсації за пільговий проїзд, яка була скасована у 2016 році, і запровадження монетизації пільгового проїзду залізничним транспортом, зокрема надавати адресну грошову допомогу «пільговикам», - прокоментував звернення очільник обласної ради. 
 

1aaaacec16 19

1aaaacec16 18


Тэги: Житомирщина, пасажироперевозки, льготы за проезд

Схожі новини:


Комментариев: 1
Transport
1 Роман (Transport)   • 15:07:32, 01.06.2018 [Материал]

Депутати обласної ради займаються хернею, таких звернень за 4 роки вони відправили дочорта. Відповідь яка прийде не потрібно озвучувати і так усі знають. Децентралізація і т.д. Всі кричать що ОТГ потужні громади, так от хай вирішують питання. Дайте людям гроші на руки, а не спонсуруйте перевізників, щоб раз в тиждень як скот тих людей возили. Краще мати 100 гривень щомісяця аніж терпіти хамство водіїв і чекати чи стане та маршрутка побачивши пільговика на зупинці чи ні. Бо як показує практика, місцева влада імпотентна, і по факту перевізники роблять те, що вважають за потрібне.
Оголошення на ЖЖ інфо: