Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2018 » Октябрь » 24 » 14:06:48

Анатолій Гриценко у Житомирі про ціну газу: МВФ не сам сюди прийшов, його запросили     Реклама  

24.10.2018, 14:06:48 3471 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Анатолій Гриценко у Житомирі про ціну газу: МВФ не сам сюди прийшов, його запросили

Сьогодні, 24 жовтня, лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко в чергове прибув у Житомир з робочим візитом.

Спершу він провів прес-конференцію для представників місцевих ЗМІ. Також за його словами була запланована зустріч в одному з вищих навчальних закладів Житомира, зустріч з партійним активом та участь у кількох ефірах у студіях місцевих ЗМІ.  

Звертаючись до журналістів у вступному слові Анатолій Гриценко перш за все порушив питання тарифів на комунальні послуги.

- Тарифи: абсолютна неспроможність уряду збалансувати бюджет, повна залежність від зовнішніх кредитів, відсутність у Президента України системної роботи по розробці нових свердловин та ефективному використанню наявних свердловин, щоб зменшити ціну. Монополія Банкової через непрозорі розрахунки, офшори, комісію НКРЕКП. Політична корупція, бо кошти від завищених тарифів мають піти на оновлення мереж, на лічильники, а насправді вони йдуть на купівлю яхт та нерухомості закордоном. Наша позиція – цілком реально привести цю сферу у порядок, винищити корупцію та зменшити тарифи, як мінімум на третину. Я писав про це у Фейсбук, після цього мене звинуватили у популізмі. Дуже важливо, щоб органи місцевого самоврядування переглянули тарифи у тій частині, яка залежить від них, а НКРЕКП зі своєї сторони, зменшивши їх. Люди, які працюють, не можуть забезпечити власні потреби. Ці лозунги уряду, що 7 мільйонів сімей буде на субсидії це не припустимо. Вичищення цієї сфери - це першочергове завдання нової влади. Ми цим займемося.

Окремо він зупинився на питанні газу та вимогах МВФ: МВФ не сам сюди прийшов, його запросили. Ми продовжимо співпрацю з МВФ по тому, що було підписано, а потім подякуємо і припинимо її. Сьогодні наші та закордонні експерти оцінюють збитки тільки від дірки на митниці на 3-4 млрд доларів. Коли уряд безтолковий  - приїздить МВФ і починає розбиратися у бюджеті. Багато країн які беруть гроші – вкладають з ними меморандум на 1 сторінку, а не на 170. Хочу наголосити, що порядок на митниці вже 5 років заважають навести не Путін, не ФСБ РФ, і не шатуни.

Нам потрібно стимулювати ефективне енергозбереження на рівні домогосподарств та виробництв. Поміняйте лампи, поставте терморегулятори на батареї, виберіть ефективну систему опалення.

Також Анатолій Гриценко прокоментував вибухи на складах у Ічні: Це вже шостий склад, у повітря злетіли мільярди доларів, і не тих снарядів і боєприпасів, що підлягають утилізації, а вкрай необхідних країні. Виробити таку кількість нових наша оборонна система не спроможна. Їх треба десь закупити та витрати мільярди доларів на це. Логічною мала б бути негайна відставка начальника Генштабу України (Віктор Муженко, ред.). Натомість Міністру оборони України Степану Полтораку вручають винагороди, це якийсь сюр.

Окрім того він зупинився на темі екології: Ми збирались з екологами і формуємо екологічний розділ нашої програми. Усі нові підприємства, які будуть будуватися повинні отримати дозволи відповідно до європейських вимог. Це стосується  існуючих. «Олігархат» знайде кошти, щоб поставити нові фільтри. Люди повинні працювати на підприємствах, не втрачаючи здоров’я. Те саме стосується маси українських сміттєзвалищ, забруднених водойм, кинутих соляних шахт. Ось питання бурштину не вирішується в Україні тільки через те, що його «кришують» на найвищому рівні.

Ситуація з війною в Україні: Порошенко пішов на підписання провальних «мінських угод». За цей період жоден пункт їх не виконаний, починаючи з припинення вогню. Після їх підписання загинуло більше військових та цивільних чим до них. По-друге там взагалі не стоїть слово Крим, його здали. Ми на це не погодимося.

Україна самостійно не може це вирішити, хто б не був президентом. Потрібен багасторонній формат, тільки так: Україна, Росія, Європа, Америка. Я був учасником робочої групи, яка розробляла мирний план. Він є на столах у всіх президентів (Порошенко, Путіна, Макрона, Меркель), але за нього не беруться, поки не будуть проведенні президентські та парламентські вибори в Україні.

Відповідаючи на питання журналіста «Журналу Житомира» про засилля у Інтернеті реклами, у якій Гриценка обливають брудом, він сказав: Воно нічого їм не дало, адже люди все прекрасно розуміють. Ми переконані, що не існує жодної проблеми в Україні, яку не можна вирішити. У нас немає «проплачених» «порохоботів» чи армії тролів.

Також він прокоментував ситуацію з оборонною промисловістю: В Україні відсутня система управління оборонним комплексом. Ця функція наразі покладена на керівника департаменту Мінекономіки. Це не правильно. Ми створимо окремий орган: чи це буде окремо міністерство, чи окреме держагенство, але це необхідно зробити.

Я не заробляв і не збираюсь заробляти на оборонному комплексі. Це для них армія – заробіток. Для мене армія - це набагато більше ніж для них.


Тэги: Гриценко, прес-конференція, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 1
Ивасик
1 Телесик (Ивасик)   • 21:50:25, 24.10.2018 [Материал]

Так много народу на фотках)
Оголошення на ЖЖ інфо: