Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2017 » Октябрь » 12 » 16:05:52

Анатолій Гриценко у Житомирі: «Мені закриті усі центральні канали»     Реклама  

12.10.2017, 16:05:52 4224 9 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Анатолій Гриценко у Житомирі: «Мені закриті усі центральні канали»

11 жовтня, у Житомирі перебував лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Як стало відомо «Журналу Житомира», політик дав прес-конференцію для ЗМІ, виступив у програмах місцевого телебачення, а також прочитав лекцію для студентів та викладачів Житомирської філії Київського інституту бізнесу та технологій, зустрівся з партійним активом області.

Мета приїзду Гриценка у Житомир стала зрозуміла під час самої прес-конференції для журналістів місцевих ЗМІ, на якій він зазначив: «Я часту їжджу по регіонах, бо не маю доступу до центральних каналів».

Поруч з ним був Олександр Величко – голова Житомирської обласної організації партії «Громадянська позиція», депутат Житомирської міської ради, директор ЗОШ №10 м. Житомир.

Анатолій Гриценко прокоментував кілька останніх, прийнятих парламентом, важливих законів, що відомі українцям, як пенсійна, судова та освітня реформи. Розповідаючи про ці закони, він час від часу наголошував: «Ми не при владі. Якби ми були у парламенті, ми б не голосували за такі законопроекти».

Про пенсійну реформу:

- Закон про пенсію: Є плюси та мінуси. Хто отримував «мінімалку» – той матиме збільшення. Але насправді ці збільшені пенсії мали виплатити ще у 2012 році, якби працювала індексація. Проте людям важлива не кількість грошей, а скільки на них можна придбати. Оскільки ціни зростають абсолютно на все. Тож це невелике підвищення суттєво не вплине на рівень життя людей. Але є ризики, які можуть спричинити погіршення для мільйонів людей. Наприклад збільшення страхового стажу: чимало людей у віці 60-65 років могли б працювати, маючи здоров’я, але для них не має робочих місць. Людям буде вкрай важко, я думаю, що доведеться корегувати цю пенсійну реформу, вже новій владі, бо може бути соціальний вибух.

Молодь, ті хто обирає науку, їм буде зараховуватись період навчання у страховий стаж, але тільки за умови якщо студент, аспірант сплатив ЄСВ. А звідки платити? З мізерної стипендії?

Ця пенсійна реформа по суті лише віддала людям те, що не додавала роками, а решті створила більше проблем.

Про державний бюджет на 2018 рік:

Бюджет 2018, внесений у вересні у парламент – це «Я тебя слепила из того, что было». З людьми потрібно спілкуватись зрозумілою мовою. Народ не відчуває ВВП. Вони реально відчувають у тому, що вони отримають, на що можуть купувати, за що можуть жити. Бюджет має бути зрозумілим простим людям. А так це все «бла-бла-бла». Гроші кудись виділили, вони кудись пішли, їх десь розікрали, і кінець.

Про ринок праці та еміграцію Українців:

- У нас склалась катастрофічна ситуація з міграцією -  українці виїздять сотнями тисяч, зараз вже мільйонами. Якщо раніше виїжджали батьки, щоб забезпечити тут майбутнє своїх дітей, то зараз виїжджають сім’ями. Їдуть геть усі. У західних регіонах України іноземці проводять ярмарки робочих професій  і забирають геть усіх. І спеціалістів, і людей без спеціальності. Здоровіших, молодших, освічених, підприємливіших. Ще кілька років і не буде кому піднімати країну. Ось чому важливо, щоб наш уряд займався створенням робочих місць. Але нині молодь не бачить ніяких перспектив для себе.

За словами Анатолія Гриценка, очолювана ним партія прийняла рішення долучитися до загальноукраїнської акції протесту, що запланована у Києві, 17 жовтня, на площі перед Верховною радою України. 

- У нас є 3 ключові вимоги: скасування депутатської недоторканості, створення Антикорупційного суду (це вимога закону про судочинство, його створення затягує сам П. Порошенко). Та третя вимога – це зміна виборчого законодавства. Необхідно, скасувати мажоритарну систему, яка насправді є купівлею голосів. Має бути пропорційна система з відкритими списками. Де люди визначатимуть своїм голосування, хто і під яким номером буде у списку, щоб потрапити у ВРУ. Ця вимога не придумана, вона є у коаліційній угоді парламенту та у передвиборчій програмі Петра Порошенко, коли він був кандидатом у президенти.

А далі прийняття закону про імпічмент президента. Це і підслідність президента новоствореним антикорупційним органам. Адже нині вони не можуть навіть зачепити президента. Не Порошенка, а будь якого Президента України.

Це також заборона політичної реклами на телебаченні під час виборчої кампанії. Під час парламентських виборів наша партія не мала жодної секунди на телебаченні, бо у нас не було грошей, зате все було забито «БПП» і «Народним фронтом». 

Я впевнений, що 17 жовтня прийдуть тисячі людей. Акція повинна бути мирна, без жодних провокацій. І це буде процес, однією акцією це не закінчиться, якщо не спрацює парламент – ми підемо до інших органів.

Про судову реформу:

- Судова реформа не буде ефективна. Хто вірить, що після неї Ви зможете без грошей піти у суд і захисти своє право та власність? Порошенко, як автор реформи, перетворив суд на бізнесоргани.

Про україно-російську війну:

- АТО не може тривати 4 рік. А лише кілька годин чи максимум днів. Під час АТО не можуть використовуватись танки, авіація, системи залпового вогню. Вихід, він там де і вхід. Треба чітко поставити діагноз і тоді шукається правильне рішення. Зараз він поставлений не вірно. Повернення контролю і суверенітету Україною над усіма територіями, які були визначенні міжнародною спільнотою територією України до 2014 року. Росія має бути визначена у конфлікті стороноюагресором. В угодах, на які пішов Порошенко, Росія на рівні з Німеччиною і Францією визнана гарантом безпеки. Третя річ – контроль над державним кордоном. Нині понад 400 км кордону нам не підконтрольні.

Говорячи про можливі дострокові вибори, він зазначив, що крім ВО «Батьківщина» та «Опоблоку» з партій, які нині є у парламенті – вони нікому не цікаві. «Чи потрібні дострокові вибори? – потрібні!. Тому що неефективно працює парламент, президент, уряд. Але від парламенту ця ініціатива не піде.»

Олександр Величко, голова Житомирської обласної організації партії «Громадянська позиція», депутат міської ради про реформу освіти: «У нас так склалося, що термін «реформа», завдяки діючій владі, вже має якийсь негативний відтінок. Чому? Тому що не доводиться практично нічого до кінця. Якщо говорити про освітню реформу, то потрібні зміни в системі освіти, починаючи від садочка, закінчуючи вищою школою. Чи досконалим є новий закон про освіту? Безумовно – ні. Як на мене, до проблем змін в школі треба підходити комплексно, почати з людини, з вчителя.  Достойна зарплата, яка приваблюватиме молодих професійних людей (звертаю Вашу увагу, що це перший рік, коли житомирський бюджет немає дефіциту по заробітній платі для педагогів); забезпечення освітніх закладів сучасним комп’ютерним і мультимедійним обладнанням; створення для педагогів соціальних ліфтів, спрощення програм і зменшення навантаження на учнів тощо – це запорука успішних змін. Саме ці питання треба зараз вирішувати в освіті».

 

фото_гриценко+величко

фото_журналiстiв

Тэги: Житомир, громадянська позиція, Величко, Гриценко

Схожі новини:


Комментариев: 9
AlexIvanov
1 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 16:18:37, 12.10.2017 [Материал]

Пан Гриценко для чого воно Вам потрібно? Ідіть уже на пенсію... якби Ви сказали що ім потрібно надавати по морді , засадити у тюрьму за геноцид Украінського народу і запросили Украінців на Майдан під цім гаслом...я думаю що Вас чекало Президенське крісло..., а ви підсцикуете в штаніну, і все що ви кажете це словоблудіе .
TarasS
7 Тарас (TarasS)   • 07:49:46, 13.10.2017 [Материал]

Як може директор школи бути одночасно депутатом міськради та ще й "опозиціонером"? Як можна патякати про "чинну владу", коли ти сам є нею?
noname2
8 kiril (noname2)   • 09:40:52, 13.10.2017 [Материал]

Та Величко еще тот балабол, как и ГРиценко. А на второй фотке пАдруга Величковая на первом плане. И оппозиционеры они настолько же как и голосующий за петины законы ОпБлок к БПП
Crespito
2 Hernan (Crespito)   • 16:30:40, 12.10.2017 [Материал]

Ворюга, дом не хуже чем у яныка, а говорит, что друзбя подарили
AlexIvanov
3 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 16:36:03, 12.10.2017 [Материал]

Шановний Олександр Величко! Арендарчук вчителів-директорів звільняє по надуманим причинам НВК-11, школа № 1, а на іх посаду влаштовують своіх кумів..як приклад 32 НВК, ГОРОНО обкрадае дітей і не допускає перевірку, Ваші коллегі депутати відмивають кошти на школах...і ви це знає.те і мовчите. Якщо ви публічно осудите ці діі і ціх людей то я Вас можливо зрозумію, а так Ви граете в мовчанку .Ви мовчите дожидаетесь тихенько виборів, а люди навколо страждають...нам потрібні нові порядні, чесні депутати
ip1982
4 Igor (ip1982)   • 17:16:56, 12.10.2017 [Материал]

Ще один діяч до нас приїхав... може й добре, що йому всі центральні канали закриті, там таких персонажів і так вистачає.
bda
6 ДДД (bda)   • 20:59:38, 12.10.2017 [Материал]

на 4. "Ще один діяч до нас приїхав..." Их, ещё будет и будет. Не отдавайте свой голос за него, если не нравится - отдайте за лучшего, в Вашем понимании! С ув.
khrusch
5 Хрущ (khrusch)   • 19:53:30, 12.10.2017 [Материал]

При міністру оборони Гриценку офіцерська їдальня опинилася у власності міністра АПК Барановського, там зараз ресторан БОЛТИ, корчить з себе безсрібника - якби сам знав, чого хоче...
Arina1985
9 Арина (Arina1985)   • 08:22:55, 14.10.2017 [Материал]

Партия, не представляющая ни угрозы, ни интереса.
Оголошення на ЖЖ інфо: