Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Веганство та рослинне м’ясо: переваги вживання рослинної їжі

Автор: Мария Никулина, 13.10.2022, 15:16:22 Веганство та рослинне м’ясо: переваги вживання рослинної їжі
Рослинне м’ясо набуває все більшої популярності з багатьох причин. Одні намагаються відмовитись від їжі тваринного походження через свої етичні засади, інші хочуть досягти промислової економічності, треті переконані у користі рослинної їжі. І всі вони праві. Однак просто відмовитись від тваринного м’яса для багатьох складно, тому потрібна якась альтернатива. Eat me eat пропонує продукти рослинного походження, як здатні замінити тваринні продукти.

Наприклад, у них існує веганська котлета для бургера, яка зроблена без шкоди екології та тваринам, а за смаковими якостями та користю не поступається котлеті з м’яса тварини.

Кількість споживання м’яса тваринного походження

Виробництво м’яса залежить від попиту, а попит збільшується зі збільшенням населеності планети. Кілька років тому для забезпечення рівня споживання м’яса було вироблено понад дві тонни м’яса за рік. 

ООН проводило дослідження, за висновками якого для вироблення одного кілограму яловичини витрачається близько сорока тисяч літрів води. Це ніби просто цифри, допоки не порівняти їх з цифрами людей, які потерпають від нестачі питної води, наприклад, в Африці.

За останні п’ятдесят років м’ясо стало споживатись у чотири рази більше. А ще ж не потрібно забувати, що тварин десь потрібно вирощувати й чимось годувати. В результаті отримуємо ще й виснаження величезної території грунтів.

Веганство та вживання рослинного м’яса

Зараз є популярним рух веганства, який пропагує відмову від їжі тваринного походження. Вегани розробили величезну кількість рецептів страв, які можна побачити на сторінці https://eat-me-at.com/uk/recipes та приготувати без шкоди екології та тваринам.

Вегани не вживають у їжу ніяких продуктів, навіть побічних від тварин, тобто не тільки м’яса, але й молока, яєць та іншого. Це суворіший вид вегетаріанства, тому що вегетаріанці можуть собі ще дозволити все, окрім м’яса тварин.

Але у сучасному світі вегани живуть не гірше за інших, тому що існують альтернативи тваринним продуктам. Можна навіть вживати рослинне м’ясо, яке виготовляється повністю без додавання тваринних компонентів. У нього додають різні рослинні інгредієнти, які надають йому смак, колір та консистенцію тваринного м’яса. 

Серед переваг вживання рослинного м’яса виділяють такі:

  • смак - не гірший за смак тваринного продукту за рахунок додавання білків, які розщеплені до амінокислот. Саме вони надають насиченості смаку;
  • калорійність - у рослинного м’яса вона нижча, що позитивно впливає на фігуру;
  • поживність - у рослинний продукт додають багато різних інгредієнтів, щоб збалансувати жирність, кількість вуглеводів та білків;
  • білки - їх додають рослинні, але такі, які здатні замінити організму тваринні у тій кількості, яка необхідна.

Варто відрізняти рослинне від штучно створеного тваринного м’яса, оскільки останнє вирощують в лабораторії, але з волокон м’язів тварин.
Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 13.10.2022 | Переглядів: 1018 | диета, питание, веганство, еда

Читайте також на цю тему: