Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2010 » Май » 12 » 11:17:54

Рыжук распорядился благоустроить лесопарковые зоны в Житомирской области

12.05.2010, 11:17:54 3790 2
Рыжук распорядился благоустроить лесопарковые зоны в Житомирской области

Глава областной государственной администрации Сергей Рыжук распорядился благоустроить леса, прилегающие к населенным пунктам.

Об этом «Журналу Житомира» сообщает пресс-служба житомирской облгосадминистрации.

В частности, в тексте соответствующего распоряжения сообщается:

Райгосадминистрациям, горисполкомам и лесохозяйственным предприятиям:
  1. Осуществить мероприятия по ликвидации несанкционированных свалок, бытовых и других отходов не территориях лесного фонда, прилегающих к населенным пунктам, автомобильных и железнодорожных путей.
  2. На протяжении мая-июня 2010 года обеспечить надлежащее санитарное состояние и упорядочить территории лесного фонда, берегов водоемов, рек, лесопарковой части зеленых зон, рекреационных пунктов, мест отдыха, лесных дорог, экологических троп, природо-заповедных объектов, памятников природы и мест массового посещения населения.
  3. До 15.06.2010 обеспечить оборудование мест и установление специальных емкостей для сбора мусора в населенных пунктах.
  4. Усилить ответственность за засорение лесного фонда, прилегающего к населенным пунктам.
Управлению Министерства внутренних дел Украины в области, Житомирскому областному управлению лесного и охотничьего хозяйства, государственной экологической инспекции в Житомирской области, райгосадминистрациям, горисполкомам постоянно проводить рейды и проверки с целью выявления нарушителей санитарного состояния, в населенных пунктах и лесных массивах, привлекать их к ответственности, согласно действующему законодательству.

Управлению по делам прессы и информации госадминистрации - широко освещать в средствах массовой информации о проведенных мероприятиях.



Распоряжение главы областной государственной администрации от 06.05.2010 № 102 "О благоустройстве лесов, прилегающих к населенным пунктам".

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2010 року № 777-р «Деякі питання проведення щорічної акції з благоустрою «За чисте довкілля» та з метою забезпечення утримання територій лісового фонду, що прилягають до населених пунктів у належному санітарному стані, утримання рекреаційних пунктів, місць відпочинку в умовах, сприятливих для відвідування населенням:

1. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам та лісогосподарським підприємствам:
1.1. Розробити спільні план-заходи на 2010 рік щодо благоустрою територій та недопущення засмічення лісів навколо населених пунктів, рекреаційних ділянок та в місцях відпочинку населення (травень).

1.2. Здійснити заходи з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, побутових та інших відходів на територіях лісового фонду, що прилягають до населених пунктів, атомобільних та залізничних шляхів.

1.3. Протягом травня - червня забезпечити належний санітарний стан та здійснити упорядкування територій лісового фонду, берегів водойм, річок, лісопаркової частини зелених зон, рекреаційних пунктів, місць відпочинку, лісових доріг, екологічних стежок, природо-заповідних об’єктів, пам’ятників природи та місць масового відвідування населення.

1.4. До 15.06.10 забезпечити обладнання місць та встановлення спеціальних ємкостей для збору сміття в населених пунктах.

1.5. Посилити відповідальність за засмічення прилеглих територій лісового фонду до населених пунктів.

2. Управлінню Міністерства внутрішніх справ України в області (Івакін Ю.В.), Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства (Ткачук В.І.), державній екологічній інспекції в Житомирській області , райдержадміністраціям, міськвиконкомам постійно проводити рейди та перевірки з метою виявлення порушників санітарного стану в населених пунктах та лісових масивах, притягувати їх до відповідальності, згідно з діючим законодавством.

3. Управлінню у справах преси та інформації облдержадміністрації
( Осницька Т.В.) про проведені заходи широко висвітлювати в засобах масової інформації.

4. Державній екологічній інспекції в Житомирській області, райдержадміністраціям, міськвиконкомам, лісогосподарським підприємствам щоквартально, до 10 числа наступного за звітним місяцем, надавати інформацію про проведені заходи для узагальнення Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства.

5. Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства узагальнену інформацію надавати облдержадміністрації щоквартально, до 20 числа наступного за звітним місяцем.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Дейсана М.М.

Голова державної адміністрації С.М.Рижук


Тэги: Рыжук, мусор, леса, деревья

Схожі новини:


Комментариев: 2
garold
1 Кonstantin (garold)   • 21:53:32, 12.05.2010 [Материал]

Такааая новость и без коментария .
RusG
2 Rus (RusG)   • 10:04:35, 13.05.2010 [Материал]

давно им Леса покоя не дают, растут, понимаешь, без присмотра, где попало
Оголошення на ЖЖ інфо: