Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2012 » Октябрь » 3 » 13:51:43

Власть играет в «Чапаева» на шахматной доске - Зубко об избирательном процессе на Житомирщине

03.10.2012, 13:51:43 4476 12
Власть играет в «Чапаева» на шахматной доске - Зубко об избирательном процессе на Житомирщине

Таку заяву зробив у середу, 3 жовтня, на прес-конференції у Житомирі Геннадій Зубко лідер Об єднаної опозиції Житомирщини, кандидат в народні депутати України за виборчим округом №62.

 - З самого початку влада не вірила, що може чесно виграти парламентські вибори, тому порушення почалися ще з формування округів. У Житомирі з 62 округу було виключено ті райони міста, де на місцевих виборах перемогла опозиція. Потім ЦВК, за 5 днів до жеребкування щодо представництва в дільничних комісіях, змінила умови його проведення. Подавати до суду не залишалося часу. Несправедливе жеребкування довелось проводити в умовах, нав язаних владою. Але останніми днями відносно представників Об'єднаної опозиції перейшли до фізичного насильства. В Любарському районі невідомий погрожував керівники районного штабу ОО Людмилі Рогальській. Там же в Любарському районі підпалили ферму довіреній особі кандидата від Свободи і Об'єднаної опозиції Сидора Кизіна. Це не боротьба програм. Тобто, ми - опозиція, граємо в шахи, а з нами грають «у Чапаєва», - сказав Геннадій Зубко і наголосив, що незважаючи на наміри влади, опозиція захистить право вибору.

Як приклад Геннадій Зубко навів рішення суду по виборчому округу №65. За позовом ВО «Батьківщина», Житомирський окружний адміністративний суд скасував постанову окружної виборчої комісії щодо частині реєстрації по одномандатному виборчому округу №65 подань кандидатур до складу дільничних виборчих комісій від 9 маловідомих партій та зобов язав ОВК виключити їх зі списку членів ДВК. Рішення суду обґрунтоване тим, що подання були внесені в останній день передбаченого законом терміну, неуповноваженою на те особою Шапран Т.В. і без відповідних довіреностей від партій. Виборча комісія розцінила відсутність довіреностей «як технічні описки та неточності», які за законом нібито можна усунути, а наступного дня більшістю голосів, 10 проти 8, прийняла рішення і зареєструвала подання як такі, що були подані своєчасно уповноваженою особою. Суд, розглянувши всі матеріали справи, визнав що порядок подання кандидатур до дільничних виборчих комісій згаданими дев ятьма партіями було порушено і скасував протиправне рішення ОВК.

- Це були члени ДВК від партій-міфів Козацької української партії, Народної екологічної партії, партії Права воля України і тому подібних ви не почуєте про ці партії до наступних виборів» - наголосив Геннадій Зубко.

Також Геннадій Зубко повідомив, що схожа ситуація відбувається в округу №64 (Коростень): «Ми подали до суду за членів ДВК-двійників. На одному округу на різні дільниці подали одних і тих же людей, змінивши тільки дати народження! Суд сьогодні має оголосити рішення з цього питання».

Також Зубко повідомив, що в Житомирі влада залякує директорів шкіл. Зокрема, на педагогічні нараді, що відбулась 20 вересня у школі №23, відповідальний працівник управління освіти Житомирської міської ради наголосив, щоб директори шкіл не забували, що школи - це комунальна власність і що зустрічі з кандидатами в народні депутати необхідно проводити виключно з дозволу Агенції з управління майном міської ради, через договір оренди. Після цієї наради школи почали відмовляти Об єднаній опозиції у зустрічах. Насправді, такого договору не існує.

 - Але щоб дізнатися про це, на переговори з міськрадою ми потратили 10 днів. В цей час губернатор Рижук спокійно ходив по школах і агітував за себе», - зазначив Зубко.  

Крім того, директорам шкіл наголосили, що з наступного року з кожним вчителем буде укладатись контракт, спочатку на рік, а потім на три роки. Це означає, що всі вчителі будуть залежні від підпису міського голови або іншого чиновника і будуть змушенні виконувати всі вказівки з гори. «Вчителі бояться про це публічно говорити, але зовсім різні учасники цієї вчительської наради підтвердили нам факти тиску» - наголосив Зубко.

Останній приклад тиску на членів виборчих комісій від опозиції стався вчора. Як повідомив Геннадій Зубко, 2 жовтня, в Ружинському районі, в селі Вчорайше, до простої жінки, Бриз Надії Тарасівни, члена дільничної виборчої комісії від Об єднаної опозиції «Батьківщина» прийшли представники Обласного управління по боротьбі з економічною злочинністю. Ця жінка на місцевих виборах 2010-го року працювала головою селищної виборчої комісії. Від неї хотіли отримати пояснення про видачу премії трьом членам виборчої комісії 2 роки тому на місцевих виборах. Загальна сума премії на трьох склала 900 гривень. На четвер, 4 жовтня, Надія Бриз викликана на допит в УБЕП, куди піде з адвокатом від Об єднаної опозиції.

 - Це той рівень, яким повинен займатися УБЕП? Вважаю, що це ніщо інше, як спосіб залякування членів комісій від опозиції. Влада всіма способами намагається втриматися біля корита. Щоб захистити результат, Об єднаній опозиції і її мажоритарним кандидатам необхідно перемагати з великим запасом голосів. Ми готові захищати наш результат, але закликаємо всіх прийти на вибори, бо в такій боротьбі важливий кожен голос», - підсумував Геннадій Зубко.














Тэги: выборы 2012, Житомир, фальсификации, избирательный процес, Зубко

Схожі новини:


Комментариев: 12
passenger
1 Полное имя (passenger)   • 13:58:08, 03.10.2012 [Материал]

І знов супермен викрив всіх парушнеків і нігадяєв.
фюрер
2 фюрер (фюрер)   • 14:37:46, 03.10.2012 [Материал]

АГОНИЯ-перед провалом!!!
Doom2
3 Юрий (Doom2)   • 14:39:09, 03.10.2012 [Материал]

Не заморачивайся! Политика не для тебя, если задаешь такие вопросы.
Doom2
4 Юрий (Doom2)   • 14:41:38, 03.10.2012 [Материал]

А где оппозиция (так это слово пишется) говорила что не верит в победу?
Berserk80
5 63rS3rK (Berserk80)   • 14:45:36, 03.10.2012 [Материал]

Ну а че нормальное фото..Написать на листе "волчанку" и будет как Доктор Хаус
Doom2
6 Юрий (Doom2)   • 15:36:40, 03.10.2012 [Материал]

Спасибо за цитирование!
Doom2
7 Юрий (Doom2)   • 16:27:47, 03.10.2012 [Материал]

Тогда это плагиат )))
коррупционер
8 владимир (коррупционер)   • 17:06:33, 03.10.2012 [Материал]

все....артподготовка для непризнания выборов началась....будни наконец то закончились.....теперь все изложенное выше надо защищать в судах.....и с членами избиркомов работать.....в избирательном кодексе есть статья....что эти документы негорят пять лет.....и за них предусмотренно уголовное наказание.
passenger
11 Полное имя (passenger)   • 18:29:20, 03.10.2012 [Материал]

всё идёт по плану
коррупционер
12 владимир (коррупционер)   • 18:58:34, 03.10.2012 [Материал]

на 15.
еще хотелось бы что бы этот план небыл написан на колене и в спешке...
я надеюсь на это.
Termytos
9 Ярослав (Termytos)   • 17:36:35, 03.10.2012 [Материал]

Син директора і, напевно, власника зока. Офіційно кагбе заступник.
сокол-56
10 Валерий (сокол-56)   • 17:43:16, 03.10.2012 [Материал]

Та одним боком: папуля заводик прихватизував - синуля користується. А будував колись той завод увесь Житомир...
Оголошення на ЖЖ інфо: