Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2014 » Июль » 3 » 20:24:21

Власти Житомира снова пытаются обнародовать генплан города

03.07.2014, 20:24:21 6372 2
Власти Житомира снова пытаются обнародовать генплан города

В Житомир происходит очередная попытка обнародовать для "вся и всех" генеральный план города Житомир.

На этот раз с такой инициативой выступают отдельные члены исполкома. Проблема не нова - генплан должен быть доступным для любого жителя города, однако предыдущая, "регионаловская" власть Житомира считала, что маленькой картинки в небольшом разрешении, опубликованной на сайте Житомирского горсовета, вполне достаточно для громкого заявления "Заходите на официальный сайт горсовета и смотрите на генплан Житомира".

Вчера, 2 июля, на сайте горсовета появился проект решения Житомирского горисполкома. В нем говорится о следующем:



УКРАЇНА
ЖИТОМИРСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Проект РІШЕННЯ



від _________ №____
м.Житомир
Про оприлюднення матеріалів
генерального плану міста Житомира
З метою забезпечення сталого розвитку території міста Житомира, з урахуванням державних, громадських, приватних інтересів та в зв’язку з розробленням генерального плану міста Житомира, відповідно до статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про доступ до публічної інформації» статті 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1. Управлінню по зв`язках з громадськістю міської ради спільно з управлінням містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міської ради, впродовж 5 днів з дати прийняття цього рішення, оприлюднити матеріали генерального плану міста Житомира, шляхом розміщення їх на сайті Житомирської міської ради http://zt-rada.gov.ua.
2. Управлінню містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міської ради, впродовж 5 днів з дати прийняття цього рішення, визначити приміщення для ознайомлення бажаючих громадян з матеріалами генерального плану міста Житомира та забезпечити в цьому приміщенні наявність столу, стільця та джерела електроенергії (розетки).
3. Призначити відповідальною за організацію процесу доступу до матеріалів генерального плану міста Житомира начальника управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міської ради, головного архітектора міста Черкасову Є.Л.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради відповідно до розподілу обов’язків.

Секретар міської ради Л.В.Цимбалюк


Напомним, что почти 2 года назад в Житомире под руководством экс-секретаря горсовета Натальи Леонченко, экс-первого зама Галины Семенец и экс-главного архитектора Тараса Бориса прошли 2,5-часовые "общественные слушания", на которых прозвучало много фантастических предложений.   

По мнению активистов партии «Демократический Альянс», городские власти пытаются скрыть генеральный план города от глаз общественности.

 - Фарс под названием «Обсуждение изменений в генплане» в том, что конструктивно нельзя обсуждать то, чего никто не видел, - заявлял тогда председатель «Демократического Альянса» в Житомире Дмитрий Ткачук, являющийся сегодня членом исполкома.

Обещания от власти том, что генплан Житомира будет вот-вот разработан и всем обнародован житомиряне слышат уже который год...


Тэги: ДемАльнс, Генплан, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 2
Yur4ik61
1 Yurik (Yur4ik61)   • 20:32:23, 03.07.2014 [Материал]

А асфальт в городе они обновить не хотят?
Cobalt
2 Cobalt (Cobalt)   • 20:52:20, 03.07.2014 [Материал]

"Снова, опять, попытка, намерения..." Какие привычные слова для власти...
Оголошення на ЖЖ інфо: