Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2017 » Февраль » 15 » 12:13:44

Колектив житомирської спортивної школи «Колос» має претензії до нового керівника

15.02.2017, 12:13:06 3025 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Колектив житомирської спортивної школи «Колос» має претензії до нового керівника

В редакцію "Журналу Житомира" звернувся представник трудового колективу КДЮСШ Віталій Мельник, який попросив оприлюднити на нашому сайті заяву, яка за словами Мельника, висловлює позицію трудового колективу.

"Журнал Житомира" публікує документ в оригіналі та без змін.
 

Минуло більше місяця після звернення трудового колективу КДЮСШ «Колос» до засновника з приводу порушення процедури під час призначення нового директора Олександра Кухарського. Відповіді досі немає, що непокоїть колектив. 

Про це повідомляє уповноважений представник трудового колективу КДЮСШ Віталій Мельник.
За його словами, «головою обласної організації ВФСТ «Колос» та новопризначеним директором школи була проведена певна робота по залякуванню та зведенню рахунків, чинився певний тиск на окремих працівників КДЮСШ «Колос», в додаток велись певні розмови про правомірність їх рішень». 

«На всілякі завіряння про правомірність призначення повинні бути певні документи, але певно вони мають дуже велику цінність і їх приховають від стороннього ока. Напевно, тим самим, обласна організація та новопризначений директор хочуть «замовчати» про ситуацію, що склалась наразі, продовжує загострюватись. Обласна організація «Колос» надалі повністю ігнорує колектив школи, тим самим насаджаючи нам свою позицію. Але колектив вважає, що ми живемо вже в трохи іншому часі, і відсутність влади не дає право владним так себе поводити», - розкриває позицію колективу Віталій Мельник.

Як повідомляють працівники спортивної школи, за останні чотири роки Олександр Кухарський, працюючи  інструктором-методистом КДЮСШ «Колос» та головним спеціалістом обласної організації ВФСТ «Колос», провів величезний об’єм пошукової та архівної  роботи,  результатом якої є друк чотирьох історичних книг зі спорту у співавторстві. Колеги, за їх словами, жодним чином не спростовують ці заслуги, а навпаки пишаються силою волі та відданістю своїй справі (хисту до написання історичних книжок) Олександра Кухарського. 

У колективу також виникає питання, «чому при перевірці діяльності КДЮСШ «Колос» працівниками з Міністерства молоді та спорту України, котрі відповідають саме за спортивні школи, наприкінці 2015 року зауважень  до роботи керівництва школи та ведення документації не було, а при перевірці майбутнім директором з’ясувалось, що гіршої школи в товаристві немає, а інші дві школи можна посилати на конкурс «Кращі спортивні школи України»  за результатами перевірки того ж О.С. Кухарського». 

 Працівники спортивної школи припускають, що ця ситуація може бути  зведенням особистих стосунків, використанням засновником - обласною організацією ВФСТ «Колос» - Олександра Кухарського, прикриваючись його літературними досягненнями, для вирішення своїх планів щодо діяльності школи.

 «Звісно досвід - то добре, ніхто не заперечує. Але досвід потрібен не в написанні книжок, а у вмілому керуванні колективом та спортивним закладом», - читаємо у зверненні трудового колективу.

10 лютого 2017 року проводився захід -  підведення підсумків року та нагородження кращих спортсменів та тренерів обласної організації ВФСТ «Колос». 

«Серед нагороджених є вихованці КДЮСШ, яких, на думку Кухарського О.С., підготували «непрофесійні» тренери за підтримки попереднього керівництва школи, до якого у О.С.Кухарського дуже багато  «повчальних тез»», - продовжують автори звернення.

За підсумками 2016 року колектив КДЮСШ «Колос» був відзначений подякою управління сім’ї, молоді та спорту ОДА  за результативну роботу в галузі фізичного виховання і спорту та значний вклад у розвиток спорту на Житомирщині за підсумками 2016 спортивного року. Колектив зауважує, що отримував  цю відзнаку  новопризначений директор, який немає жодного стосунку до заслуг колективу у 2016 році.

Представники КДЮСШ «Колос» наголошують, що поважають особистий внесок Олександра Кухарського у розвиток фізкультурно-спортивного руху на Житомирщині, але успіх будь-якої організації залежить від менеджменту. Трудовий колектив КДЮСШ дотримується думки, що потрібно орієнтуватись на молодь з прогресивними ідеями та сучасними баченням керування колективом без застосування принизливих форм відносин між керівником та підлеглими, що наразі, за свідченням представника колективу Віталія Мельника, стало спостерігатись. На їх думку, варто робити акцент на рівноправності, основах паритетності поглядів подальшого розвитку та керування навчальним закладом.

Варто нагадати, що обласна влада неодноразово наголошувала, що керівниками установ мають бути особи непенсійного віку. Тому колектив КДЮСШ «Колос» вважає дивним призначення на посаду директора дитячо-юнацької спортивної школи людини, яка вже багато років на пенсії, мовляв, це суперечить вищевказаним рекомендаціям.

Наразі виникає багато запитань, та трудовий колектив спортивної школи висловлює сподівання, що керівництво області не буде стояти осторонь ситуації та дасть об’єктивну оцінку цим подіям і допоможе вирішити актуальні питання. В тому числі питання зі зміни засновника закладу, адже заклад 100% утримується з обласного бюджету.








Олександр Кухарський. Фото сайту http://sportzt.com
 

Тэги: Житомир, спортивная школа, КОЛОС

Схожі новини:


Комментариев: 2
Cobalt
1 Cobalt (Cobalt)   • 21:03:42, 16.02.2017 [Материал]

А что, мусорные баки уже кончились?...
AlexIvanov
2 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 11:44:55, 17.02.2017 [Материал]

Кухарськый правая рука Рыжука. Рыги возвращаются.
Оголошення на ЖЖ інфо: