Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2017 » Апрель » 27 » 16:12:50

Чергову партію медикаментів отримали лікарні Житомира та області від БФ «Фармварта» за сприяння нардепа Розенблата

27.04.2017, 16:12:50 2890 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Чергову партію медикаментів отримали лікарні Житомира та області від БФ «Фармварта» за сприяння нардепа Розенблата

Одразу кілька медичних закладів Житомира та області отримали благодійну допомогу медикаментами на суму близько 6 мільйонів гривень (за цінами виробника). Якщо обраховувати їх вартість за аптечними цінами, то загальна сума становитиме майже 10 мільйонів гривень.

Усі препарати сертифіковані та якісні, з достатнім терміном придатності. Вони мають інструкції українською мовою та необхідні супровідні документи, - повідомляє "Перший Житомирський"

Під час зустрічі в Житомирі 27 квітня засновник БФ «Фармварта» Денис Шевченко розповів, що за кілька років налагодили співпрацю із виробниками різних країн світу і вже постачають в Україну близько сотні різних найменувань.

У Житомирі надійним партнером «Фармварти» виступає «Фонд родини Розенблат» та безпосередньо народний депутат ВРУ Борислав Розенблат. У грудні минулого року лікарні міста й області вже отримували завдяки спільним зусиллям цих двох сторін медичні препарати на суму понад 6 мільйонів.

Нині ж ліки надійшли у рамках трьох загальноукраїнських акцій – «Весна без хвороб», «Здоровий шлунок» та «Переможемо рак разом». Це 20 різних препаратів, ціна яких коливаються від 74 до майже 800 гривень за упаковку. Для обласного онкодиспасеру передбачено медикаментів на 762 тисячі гривень. Там вартість одного препарату досить висока – від двох до трьох тисяч гривень за одну упаковку чи флакон.

«У нас склалися гарні робочі стосунки із народним депутатом Бориславом Розенблатом, - наголошує Денис Шевченко. – Під час розмови він особисто просив звернути увагу на наявність препаратів проти раку, тому цього разу ми окремо попрацювали в цьому напрямку. Також ще передамо «Лактовіт» для Житомирського обласного пренатального центру. Решту медикаментів розподілять між МЦЛ № 1, МЦЛ № 2 та обласною клінічною лікарнею ім. О.Ф. Гербачевського. Ми працюємо за алгоритмом: надаємо інформацію медичним закладам про наявні препарати, вони формують заявку на кількість відповідно до потреб і далі, виходячи з ситуації, розподіляємо допомогу по регіонам. Всі ці моменти задокументовано, йде постійний контроль, звітність. Важливо, що пацієнти отримують передані нашим фондом ліки абсолютно безкоштовно за умови лікарського призначення і наявності препарату».

За словами засновника БФ «Фармварта», нинішній вантаж затримався на митниці на два тижні через технічну помилку і лише завдяки безпосередньому сприянню нардепа Борислава Розенблата процес розмитнення не затягнувся ще на тижні.

«Я вдячний «Фармварті», вдячний особисто Денису і всім тим людям, які розуміють, що така благодійна допомога сьогодні є особливо актуальною і корисною. Не буду вдаватися у подробиці щодо того, які бюрократичні моменти супроводжують цю добру справу, адже найголовніше, що ті, хто цього потребують зможуть отримати ліки безкоштовно, - відзначає народний депутат Борислав Розенблат. – Комісії, наради розмитнення – це все займає тривалий час, а люди потребують негайного лікування. Всі знають, які сьогодні маємо ціни на медичні препарати в аптеках, особливо, що стосується онкології. Не всі можуть собі дозволити придбання медикаментів і я радий, що у співпраці вже вкотре хоча б частково вирішуємо цю проблему. Мене обрали, щоб я піклувався про свій округ, про українців, тому будемо працювати й надалі».

Начальник управління здоров’я Житомирської міськради Марія Місюрова демонструє акти передачі ліків медзакладам. Найбільше - на 2,2 мільйони гривень отримує обласна лікарня, на 1,7 мільйонів та на майже 600 тисяч - дві центральні лікарні міста.

Про наявність безкоштовних ліків пацієнтів стаціонару інформуватимуть медичні працівники відділень. Жодна упаковка, переконує Місюра, у продаж в аптеки не потрапить.

Юлія ДЕМУСЬ








Тэги: Розенблат Борислав, медикаменты, больницы

Схожі новини:


Комментариев: 3
тартила
1 Сержик (тартила)   • 18:25:35, 27.04.2017 [Материал]

Видать горят сроки....?!
mvg-ztukr
2 Самуил Абрамович Поц-Лихтенштейн (mvg-ztukr)   • 18:58:41, 27.04.2017 [Материал]

"Вони мають інструкції українською мовою".
Да уж, для лекарств - это самое главное! Без это ну прямо вот таки никак и никудой!!!
comments
3 Сергей Иванович (comments)   • 21:06:47, 27.04.2017 [Материал]

Отличная инициатива, знакомая получала как-то из этих лекарств, все на удивление работает.
Оголошення на ЖЖ інфо: