Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2017 » Август » 20 » 10:59:03

Мужчина, который прожил в лесу с детьми 8 лет, борется с бюрократией и мечтает о лесе. ВИДЕО

20.08.2017, 10:35:27 8983 16 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Мужчина, который прожил в лесу с детьми 8 лет, борется с бюрократией и мечтает о лесе. ВИДЕО

Владимир Мельников и четверо его детей стали известными на всю Украину четыре года тому. Тогда мужчину, который самостоятельно воспитывал четырех детей в лачуге из целлофана в лесу под Киевом, случайно нашли грибники.

Он сумел восстановить документы, забрать детей, поселился в доме на Житомирщине. И когда казалось, что в этой истории уже есть счастливый конец, семью Мельниковых постигло новое бедствие, говорится в сюжете ТСН.

С Володей и его детьми - Толей, Олей, Ильей и Добрыней – мы познакомились четыре года назад. Вместе с детьми он восемь лет жил прямо в лесу, в целлофановой лачуге. Собирал и продавал редкие растения, этим кормил семью. В 2011 мама его детей ушла: Володя говорит – влюбилась в другого. До сих пор о ней ничего не знает. Он остался с детьми сам.

В сентябре 2013-го на его "дворец" - так он сам называл свое жилье – наткнулись грибники. Детей изъяли и отвезли в приют. Педагоги были шокированы – несмотря полудикарьскую жизнь, дети были ухожены и здоровы, умели читать и писать.

Еще год он – уже сам – жил в той же лачуге. Получил паспорт и свидетельства о рождении малышей. Чтобы забрать детей, ему нужно было собственное жилье. Ему обещали выделить участок под Киевом. При условии, что он построит дом не хуже соседских.

В итоге в 2014-м он поселился в селе Абрамок на границе Житомирской и Ровенской областей. До цивилизации – десяток километров по грунтовой дороге, кроме Володиного дома еще – с десяток. Дом ему подарили. Ремонт они с детьми сделали самостоятельно. Володя открыл ФЛП и получал пособие как малообеспеченный. Получалось – около пяти тысяч, хватало даже откладывать детям на учебу.

Володя мечтал построить птичник и выращивать гусей и уток на продажу. Год назад ему даже молодняк подарили, но он не смог просчитать свой бизнес-план. Не хватило денег на закупку корма для птиц на зиму.

Потом ему выплаты сократили до трех тысяч, а поскольку собственный бизнес не пошел, то Володя решил закрыть ФЛП, чтобы не платить 700 гривен социального взноса. За то, что он официально нигде не работает, его лишили социальных выплат. Сейчас он живет, продавая ягоды, которые собирает в лесу.

В сельсовете говорят, что соседям Володя на нищету не жалуется и отказывается от помощи.

Чтобы восстановить соцвыплаты, Володю неделю назад устроили в собес. Со следующего месяца он будет помогать местным бабушкам по хозяйству. Правда, деньги начнет получать в лучшем случае в октябре. Володя изо всех сил пытается сохранять оптимизм. Но иногда срывается.

"Мысли были – бежать в лес и все! Я сам себя обеспечивал и детей обеспечивал", - говорит он.



Тэги: бюрократия, лес, дети, Житомирская область

Схожі новини:


Комментариев: 16
Arina1985
1 Арина (Arina1985)   • 13:39:48, 20.08.2017 [Материал]

Не верю я, что живя в лесу, можно обеспечить детям нормальные условия жизни и развития. Этот Тарзан сам не смог адаптироваться в социуме, что уже говорить за детей.
wsxc
8 Wasуa (wsxc)   • 07:23:07, 21.08.2017 [Материал]

http://seasonvar.ru/serial-12028-Alyaska_Sem_ya_iz_lesa-1-sezon.html
TarasS
15 Тарас (TarasS)   • 21:42:43, 23.08.2017 [Материал]

Правильний заголовок:

"Соціопат бореться із соціумом за право перетворювати дітей на соціальних інвалідів та волоцюг"
Hoakina
2 Марина (Hoakina)   • 14:17:39, 20.08.2017 [Материал]

історія нетипова, а от позиція у нього не дуже, бо гординя - гріх. Коли не виходить самому, не гріх людей просити, тим більше, що пропонують же сусіди допомогу самі. Що це за поза? кому вона треба? ну і до роботи, певно, таки не вдався. В лісі продавав рідкісні рослини. Можна тільки здогадатись, які. Бо дуже вже йому кортить назад, де як каже кожного дня гроші. А при роботящих руках і в селі не пропадеш.
mvg-ztukr
3 Самуил Абрамович Поц-Лихтенштейн (mvg-ztukr)   • 14:31:40, 20.08.2017 [Материал]

Как придешь в любой кабинет, увидишь рыло-харю мрази-чинуши, то не только в лес, а в Антарктиду будешь готов сбежать, лишь бы более не видеть таких гнид. А на Украине почему-то большинство сидящих в любых кабинетах - именно мразь и быдло!
garold
4 Кonstantin (garold)   • 15:00:43, 20.08.2017 [Материал]

Прикинь этими не хорошими людьми могут оказаться твой сосед,брат,сват,кум как поступишь когда к ним попадёшь спишешь на родство,или поступишь как гражданин?
Яблочный
5 Алексей Федорович (Яблочный)   • 16:28:04, 20.08.2017 [Материал]

Сидят на кабинетах
Сбежать на Антарктиду
Придешь на кабинет
Пиша так будет правильнее. И таки да, долой кабинеты.
Artmaker
6 Евгений (Artmaker)   • 22:14:26, 20.08.2017 [Материал]

Агов, людоньки! Що з вами? Як на мене, мужик, який пори убогість стстеми соцзахисту і зраду жінки (не жіночу зраду, а саму страшну, материнську) , не бухає, не вішається, а як вміє, тягне чотирьох дітей, заслуговує нехай не на розуміння, та хоча б на добре слово! Зверніть увагу на те, що його діти виглядають більш щасливими ніж більшість своїх однолітків, які з ранку до ночі дуріють, проживаючи життя в своїх смартфонах. А щодо критики. Спробуйте відповісти собі, чи зміг би хтось з вас прожити 8 років в лісі з дітьми, щоб вони після цього не те що просто вижили і були здоровими, а ще вміли читати, писати і дивувати педагогів? Чувак просто нереальний!!! Бережи Боже його і його дітей!!!
Яблочный
7 Алексей Федорович (Яблочный)   • 00:44:55, 21.08.2017 [Материал]

Спробуйте відповісти нащо чоловік наробив четверо дітей, якщо самому жити немає де і немає на що. А далі вже міркування про ліс і як вони там опинилися. Те що щукає вихід з ситуації - респект.
Artmaker
10 Евгений (Artmaker)   • 11:55:17, 21.08.2017 [Материал]

на 7. Діти - то Божий дар, велика радість і велика відповідальність. Судячи з матеріалу, для того чолов'яги це зрозуміло і цілком істотно... а для вас, на жаль, ні((
Яблочный
11 Алексей Федорович (Яблочный)   • 13:07:32, 21.08.2017 [Материал]

- Велика відповідальність
- Четверо дітей
- Живуть у лісі в шалаші

Та все нормально, так. Мужик так і планував. Питань немає.

PS: на питання відповіді немає?
Artmaker
12 Евгений (Artmaker)   • 19:04:46, 21.08.2017 [Материал]

Чому немає? Звичайно є. У кожного своє життя і судити людину, не побувши в її "шкурі" безглуздо і недоречно. Але те, що він не кидає своїх дітей, а попри всі негаразди виводить в доросле життя, гідно поваги. Далі, Бог дасть, вони не пропадуть. Разом із тим, навколо безліч прикладів, коли люди, маючи ВСЕ, в кращому випадку роблять одну дитинку, а часто-густо просто "живуть для себе", тому що дуже багато думають і частіш за все приходять до висновку, що життя оде і всьо такоє... Так от такі люди, попри свій високий інтелект і соціальний статус, особисто у мене викликають набагато менше поваги, ніш цей простий мужик. Я обгрунтовно відповів?
Яблочный
13 Алексей Федорович (Яблочный)   • 01:16:24, 22.08.2017 [Материал]

"судити людину, не побувши в її "шкурі" безглуздо і недоречно"
Я нікого не сужу. Просто об'єктивний коментар до Вашої оди радості щодо описанного в статті.

"безліч прикладів, коли люди, маючи ВСЕ, в кращому випадку роблять одну дитинку"
Нажаль прикладів, коли у людей немає нічого, а вони нароблять дітей і живуть в п'яном угарі, набагато більше. І ніхто ні про що не думає.

"дуже багато думають і частіш за все приходять до висновку, що життя оде і всьо такоє"
Нормальні люди розмірковують, зможуть вони забезпечити своїй дитині гідне життя, чи ні. І в кожної родини ця планка гідного життя своя. Хтось вважає, що народилося і не померло - от і добре. А хтось думає, чи зможе він свою дитину забезпечити житлом, оплатити навчання, та просто приділити належну увагу, виростити розвинуту особистість з широким світоглядом... Щоб у цієї людини в майбутньому були вибір та можливості, в суспільстві, а не в лісі. От і зупиняються на 1-2 дітях.

Як правило, багато дітей саме в малозабезпечених сім'ях, і дуже часто ці діти незаплановані. Доля їх тяжка. Насправді з таких сімей нерідко виходять сильні люди, бо тяжкі часи породжують сильних людей. Але їх одиниці, і вони з великими травмами дитинства. Хтось справді хоче вибратися з цієї бідноти і покладає на те всі свої сили, і вибивається. А хтось так там і залишається, бо звик, і бо так простіше.
Artmaker
14 Евгений (Artmaker)   • 02:39:16, 22.08.2017 [Материал]

Жодної оди. Жодної радості. Проста констатація. Бог дає - людина приймає... Або: людина не приймає... Або: Бог не дає...
Hoakina
9 Марина (Hoakina)   • 07:45:39, 21.08.2017 [Материал]

На 7. То беріть з нього приклад і перебирайтесь в ліс зі своїми дітьми. Який мужик! йому, звісно, не треба важко працювати, щоб побудувати будинок дітям, вивести їх в життя або хоча б купити нові портфелі в школу і штани, а так просто приклад для наслідування. І діти такі щасливі! Хотіли б, щоб Ваші діти отак жили? сильно сумніваюсь
TarasS
16 Тарас (TarasS)   • 09:39:31, 24.08.2017 [Материал]

Є така тенденція: поважати волоцюг, сидячи у власному будинку, і любити ОРДЛО, сидячи у Житомирі.
Оголошення на ЖЖ інфо: