Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2017 » Сентябрь » 29 » 11:29:28

Голова обласної ради Житомирщини розповів про рік роботи на посаді та розвиток спорту

29.09.2017, 11:29:28 2530 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Голова обласної ради Житомирщини розповів про рік роботи на посаді та розвиток спорту

Учора, 28 вересня голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма та його заступники Сергій Крамаренко і Максим Вілівчук  провели прес-конференцію для журналістів Житомирщини, розповівши про здобутки протягом року їх роботи на відповідних посадах.

На початку зустрічі Володимир Ширма подякував громадам, районам та підприємцям Житомирщини за надану допомогу Бердичівському району, що постраждав від руйнівного граду. Він розповів, що спільно з головою Житомирської ОДА прийнято рішення в першу чергу допомогти у відновленні покрівель та вікон найбільш ураженим категоріям громадян та підопічним закладам. 

«Зараз сформовано 5 бригад, які будуть допомагати людям. Наразі загальна сума збитків, подана від Бердичева та району перевищує 40 млн грн, але ця інформація перевіряється і сума може бути менша», - зазначив Ширма. 

За його словами, в разі необхідності Житомирщина буде  готова надати допомогу і  нашим сусідам, які постраждали від трагедії у Калинівці, що на Вінниччині.

Розповідаючи про роботу протягом року, Володимир Ширма заявив: «Ми практикуємо виїзні прийоми безпосередньо на місцях у районах, практика показує що на такі зустрічі приходить більше місцевих людей, ніж коли ми проводили зустрічі у Житомирі. Не погано йде наповнення бюджету – за 8 місяців надійшло понад 3 мільярди гривень. А обласний бюджет наразі виконаний на 103%. У ОТГ надходження за цей рік більше за попередній у 2,6 рази. Залишки на казначейських рахунках – 1 млрд 605 млн грн (ОТГ, сільські, селищні та районі ради,  а також обласний бюджет). На депозитах рахунках банків знаходиться: загального фонду - 192 млн грн, та спецфонду – 262 млн грн. Надходження від оренди майна складає 8,4 млн грн.». 

Інформуючи журналістів про хід децентралізації, керівники обласної ради зазначили,  що у області створено32 ОТГ, і у 13 громадах 29 жовтня пройдуть вибори. 

-    Для всіх політичних сил зараз є можливість піти на вибори та стати владою, показавши себе. У багатьох об’єднаних громадах видно суттєві зміни. Ми постійно говоримо і про недосконалість нашого законодавства, неможливість для ОТГ розпоряджатися землею, ми надіємось що будуть зміни у законодавстві, - заявив голова обласної ради.

Також він поділився інформацією, що на трьох об’єктах Житомирщини за кошти фонду регіонального розвитку проводяться ремонтні роботи. Це вже відома житомирянам реконструкція стадіону «Полісся» у Житомирі, яка буде включати ще й підігрів футбольного поля. Також це обласний центр вертебрології, куди буде закуплено нове медичне обладнання, ремонт ванного відділення: до кінця року необхідно освоїти 13 млн грн. Також це інсультне відділення на базі обласної лікарні ім. Гербачевського, воно  потребує близько 30 млн грн, ми починаємо роботи вже у цьому році.

Окрім цього, Володимир Ширма дещо привідкрив завісу спортивної арени Житомирщини – за його словами, у жовтні буде презентована чоловіча та жіноча волейбольні команди. Чоловіки будуть грати у Першій лізі, а жіноча у Вищій лізі.
 

-  Ми хочемо, щоб наші таланти у спорті не забирали у інші  міста. Ми ініціюємо створення спортивного інтернату на Житомирщині, де могли б діти розвивати свої спортивні таланти. Я думаю, що депутати це підтримують. Наразі шукаємо приміщення.


Відповідаючи на запитання журналіста «Журналу Житомира», що найбільше їм гріє душу з втіленого за рік, Володимир Ширма зазначив, що це злагоджена робота депутатського корпусу. Сергій Крамаренко – що це врегулювання статусу хлопців добровольців, їх визнання учасниками бойових дій. А Максим Вілівчук – що відбуваються зміни у шаблонних підходах до роботи і вирішення проблем. 

  IMG_4814

IMG_4818

IMG_4812

Тэги: облсовет, депутаты, ширма

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: