Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2019 » Февраль » 4 » 15:57:47

АЗС на проспекті Незалежності: житомиряни звернулися до Президента

04.02.2019, 15:57:47 5902 8 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
АЗС на проспекті Незалежності: житомиряни звернулися до Президента

До редакції "Журналу Житомира" вчергове звернулися мешканці району Міськмолзаводу, у яких є перспектива отримати посусідству з житловою забудовою АЗС.

Публікуємо їх звернення в оригіналі:

Ми, житомиряни, мешканці великого  мікрорайону, який зараз забудовуються новими багатоповерхівками вже два роки боремось та протестуємо проти побудови АЗС – об’єкту підвищеної небезпеки на земельній ділянці за адресою м. Житомир, проспект Незалежності, 29, кадастровий номер 1810136300:05:025:0017. Дана земельна ділянка безпосередньо межує (відстань менша за 10 метрів) з багатоповерхівками, а саме страшне - з дитячим майданчиком, де граються діти, відпочивають дорослі (бабусі, дідусі, батьки). В нашому мікрорайоні, і, скоріш за все, і в місті Житомирі – даний дитячий майданчик є одним з самих великих, гарних та зелених, наші дітки бігають по траві. Побачив його, хочеться тут ростити діточок, хочеться посидити на лавочці,  опустив ноги у зелену траву.

 Але рівень земельної ділянки дитячого майданчику набагато нижчий проїжджої частини проспекту Незалежності, де рух транспорту дуже насичений, багатоповерхові будинки навколо майданчику розташовані так, що протягу там немає. Майданчик досі ще захищають зелені насадження, хоча, на превеликий жаль вже 90 дерев варварські зрізано у 4-00 ранку одного літнього дня. Наш дитячий майданчик знаходиться у ямі прямо під місцем, де планують побудувати  АЗС. Усі небезпечні викиди під час діяльності АЗС (перелік цих страшних речовин міститься у декларації з екологічного податку будь якої АЗС) будуть потрапляти на дитячий майданчик та, враховуючи те, що майже всі ці забруднюючи речовини важче повітря, осідати там, перетворюючи великий, зручний дитячий майданчик на газову камеру для наших дітей та нас, дорослих. Будівництво АЗС у на земельній ділянці за адресою м. Житомир, проспект Незалежності, 29, кадастровий номер 1810136300:05:025:0017 - це штучне та навмисне створення зони екологічної катастрофи.

Ми звертались мера та депутатів міста Житомира, до департаменту містобудування та архітектури міста. Але саме департамент містобудування та земельних відносин і видав, дані злочинні містобудівні умови на будівництво АЗС.

Подивіться на фото на цього майданчику та на місце розташування АЗС, те місце, яке знайшли для будівництва такого небезпечного об’єкту житомирський мер Сухомлин та начальник департаменту містобудування Блажиєвський.

Дитячий майданчик гарний, великий, зручний, ще досі чистий, наші дітки влітку бігають по траві. Біля тротуару впродовж проспекту Незалежності росло багато дерев та чагарників, вони живим фільтром захищали наших діточок від бруду та вихлопних газів з дороги. Грайтеся дітки, бігайте, ростіть. Але  владі не до вподоби таке становище. Треба зруйнувати цей маленький островок дитячої радості та безпеки. Треба влаштувати газову камеру, щоб діти бігали та дихали страшною отрутою. Дев’яносто дерев вирубали за декілька годин! Почали у 4-й годині ранку. І коли люди почали протестувати, представники житомирської місьради уговорювали, ми з вами, ви захищаємо ваші інтереси. Сухомлин створив навіть декілька комісій, де нам так гарно розказували, що все буде добре – ніякої АЗС не буде. 

Подивиться на протокол громадських слухань, який дивним чином з’явився після майже дворічних судових розглядів. Ось вони  - хто погодився підписати цей протокол та довести, що вони брали участь у громадських слуханнях, хоча на фото в інтернет виданні Журнал Житомира і Пучич, і Демчук приймали участь 01.12.2014 А це ті, хто стверджує, що були на громадських слуханнях (жодного мешканця мікрорайону на цих громадських слуханнях  не було), де вирішили – перетворити благополучний та чистий дитячий майданчик на газову камери, де вирішили приректи наших діточок та й усіх мешканців району на отруєння. Це Черкасова Євгенія Леонідівна, Магдюк В.А., громадське об’єднання «Єдина Справа», громадська організація «Демократичний Альянс», активісти «Автомайдан», Савенко Микола Миколайович, Пучич Владислав Григорович - новий депутат Житомирської міської ради, з листопада 2018 року, активістка Демчук Ю.М. брали участь в акції під Прокуратурою Житомирської області  у двох кварталах від мерії.

Ось  ті, хто посилає наших дітей до газової камери. Ось партії та депутати, яким потрібно знищити житомирян, яким потрібно, щоб наші дітки дихали отрутою.

Сухомлин Сергій Іванович – Житомирський міський голова,

Блажиєвський Ігор Йосипович– начальник департаменту містобудування та земельних відносин

Черняхович Олександр Мирославович – радник житомирського міського голови на громадських засадах та депутат Житомирської міської ради.

Ось  наші депутати, жоден з яких не виступив на  захист людей та екологічної безпеки дитячого майданчику.

Радикальна партія Олега Ляшка

Ракович Олександр Іванович

Ярмоленко Ірина Василівна

Савіцький Владислав Валентинович

Манухін Максим Леонідович

         Опозиційний блок

Леонченко Наталія Петрівна

Кучик Василь Каримович

Шуст Володимир Петрович

Колесник Сергій Володимирович

Тичина Володимир Андрійович  - директор ПП «КВЖРЕП № 4»- управляюча компанія багатьох наших будинків. Офіс даної компанії знаходиться у двох кроках від місця під АЗС

         ВО «Свобода»

Брокарєв Віктор Георгійович

Боровський Михайло Миколайович

Махорін Геннадій Леонідович

Оніщук Сергій Валерійович

Черняхович Олег Валентинович
 

Об’єднання «Самопоміч»

Чиж Наталія Михайлівна

Рибак Олександр Юрійович

Ракович Антон Юрійович

Карпенко Володимир Миколайович

Хмілевський Олег Станіславович

Шевчук Валерій Леонтійович

Юзвинський Юрій Каземирович
 

ВО «Батьківщина»

Цимбалюк Любов Володимирівна

Забродський Геннадій Олександрович

Мартинчук Іван Володимирович

Горб Валерій Михайлович

Кропівницька Людмила Геннадіївна

Онопрієнко Тетяна Миколаївна

Підюра Сергій Михайлович

Скоропад Ігор Михайлович
 

Блок Петра Порошенка «Солідарність»

Моісеєв Юрій Володимирович

Черняхович Олександр Мирославович

Жигалдло Лариса Миколаївна

Блажкевич Ольга Михайлівна

Губатюк Олег Володимирович

Єремейчук Костянтин Володимирович

Рудь Петро Володимирович

Сахневич Анатолій Олександрович

Фурлет Іван Володимирович

Янушевич Микола Вікторович
 

Позафракційні депутати

Величко Олександр Юлійович

Шевченко Василь Русланович

Двори нових багатоповерхівок  також розташовані

набагато нижче ніж рівня розташування АЗС. Уся отрута - важки гази від АЗС потраплять і туди.

Ми підготували відкритий лист до Президента України Порошенка Петра Олексійовича. Ми надішлемо лист Президенту. Хтось має зупинити це злочинство. Неможливо, щоб у цивілізованій країні 2000 законослухняних громадян цієї країни отруїли, як у фашистському концтаборі. 

Але всі ви, представники влади (законодавчої, виконавчої та судової), всі, хто підготував та втілює у життя цей ПРОЕКТ СМЕРТЬ, всі, хто не виступив на наш захист, всі, хто допомагає перетворити дитячий майданчик на місце екологічної катастрофи, всі ті, хто намагається позбавити нас та наших дітей повітря, можливості дихати, ви усі ЗАБИРАЄТЕ НАШІ ЖИТТЯ - ЗАБИРАЄТЕ НАШІ ГРІХИ,  гріхи тих, хто живе у цьому районі зараз, і тих, хто заселиться у новобудові, забираєте усі наші гріхи і минулі, і теперішні, і майбутні.











Тэги: АЗС Житомир, проспект Независимости

Схожі новини:


Комментариев: 8
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 16:05:36, 04.02.2019 [Материал]

Біля Додо ще одну заправку вже будують на місці колишньої автостоянки
https://goo.gl/yVMD4T
RaID
2 Сергій (RaID)   • 16:13:25, 04.02.2019 [Материал]

З будівництвом у нас якась дупця робиться. Вітаю що воно ведеться як таке, але інколи явно не на користь місту забудовують. Валять висотки у чиїхось дворах, або будинки без інфораструкрути ігноруючі ДБН і так далі. Ті хто має це контролювати походу або сліпі, або багаті.
viewer
3 Name Surname (viewer)   • 16:20:57, 04.02.2019 [Материал]

"Ті хто має це контролювати"
Є така контора ДАБІ (державна архітектурно-будівельна інспекція), ось саме вона і відповідає, має повноваження припинити будівництво тощо.
Але не треба забувати, що у нас і донедавна нагляд за діяльністю чиновників був крізь пальці: цим наглядом займалась прокуратура, у неї була така функція - загальний нагляд.
Але в 2014 восени новий склад Верховної Ради прийняв зміни Портнова, внесені Януковичем, про позбавлення прокуратури цієї функції.
Так що нема чому дивуватись, цей бардак закономірний.
RaID
5 Сергій (RaID)   • 18:13:51, 04.02.2019 [Материал]

Мені здається дабі не проконтролює що де місто бажало б мати школу будують будинок, якщо цей будинок відповідає дбн якось там... хіба не так? Саме місто не має бути відсторонено від процесів будівництва, адже комфортне місто побудується окремими будинками, якось треба загальну картинку мати і контролювати політ фантазії забудовників щоб він вписувався у бачення міста.
garold
4 Кonstantin (garold)   • 17:46:25, 04.02.2019 [Материал]

Как то вы мягко про ситуацию со строительством,у меня ощущение что город существует только для бизнеса и застройщика,а жители вышли куда то гулять...
anastas
6 igor (anastas)   • 21:15:34, 04.02.2019 [Материал]

Гарант не поможет. Очень мелкий вопрос для него и интереса никакого. А вот где спрятались местные свидомиты, ахтивисты, галагузята, С14 и остальные правильные украинцы? Молчание депутатов понятно, непонятно кто теперь за них голосовать будет. Разве что профессиональные голосователи. Без советов очень толкового юриста трудно такие вопросы решать... Кстати, сегодня день борьбы с раком, а нефтепродукты вызывают рак. Гуглите если кто сомневается.
nvvetal
7 Ololo (nvvetal)   • 22:23:40, 04.02.2019 [Материал]

С14 уже менты месят
KIDALOOF
8 Пабло Эскобар (KIDALOOF)   • 22:45:47, 05.02.2019 [Материал]

Почему вы не протестовали когда там была свалка,кусты , бомжи и собачье дерьмо?
Оголошення на ЖЖ інфо: