Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2020 » Июль » 24 » 17:23:20

Ігор Баранов: Вже з 1 вересня діти мають піти до школи   PR  

24.07.2020, 16:40:30 5655 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Ігор Баранов: Вже з 1 вересня діти мають піти до школи

Пріоритетним сценарієм має стати очне навчання у школах області, але за умови дотримання норм безпеки для учнів. Таку думку в ефірі ТРК «Союз-ТВ» висловив представник команди «Слуга народу» у Житомирі, директор міської гуманітарної гімназії №23 Ігор Баранов.

Він наголосив, що базова шкільна освіта має бути очною, а не дистанційною. І сьогодні епідеміологічна ситуація на Житомирщині сприяє тому, що наші діти таки зможуть вийти на навчання із 1 вересня. Але при цьому ми мусимо гарантувати їм, з одного боку – безпечну, а з другого – якісну освіту. 

Остаточне рішення про відкриття шкіл, за словами Баранова, буде ухвалено не раніше серпня. Сьогодні ж освітяни Житомирщини готуються до трьох сценаріїв. «Перший – це традиційне стаціонарне навчання без жодних обмежень, як це було до карантину. Другий – змішане навчання: частина дітей ходить до школи, частина опановує шкільні предмети дистанційно. І нарешті, повністю дистанційне… Але я сподіваюся, що до такого справа у нас не дійде», – заявив Баранов.

Член обласної команди «Слуга народу» запевнив: вони цілковито підтримують батьків і поділяють їх стурбованість через загрозу зриву навчального року. І при цьому констатував: після запровадження карантину освітянам області було непросто перейти на дистанційну модель, але вони впоралися. «Ми вибудували свою модель, і вона показала свою дієвість», – наголосив Баранов.  

За його словами, саме під час карантину у нашій країні загострилося питання про якість освіти. «Ми побачили, що не всі українці готові до повного переходу на дистанційне навчання. У тому числі й через матеріальну складову. Повільний перехід від радянської системи освіти до сучасної – при збереженні багатьох елементів та принципів тієї епохи – не дає змоги крокувати нам в одному темпі з усім цивілізованим світом», – наголосив Баранов.


Він зауважив, що освітній процес у нашій країні, на жаль, ще не включає пріоритетність самоорганізації та самоконтролю. «Це означає, що потрібні кардинальні реформи, необхідна термінова диджиталізація всієї загальноосвітньої системи», – зазначив Баранов.

На його думку, якість освіти в Україні змінюється на краще, але необхідно прискорити цей процес.

«До  проблеми потрібно підходити системно, з різних боків. Наприклад, систематично скеровувати вчителів на семінари, курси за участі іноземних спеціалістів для набуття нового досвіду та підвищення кваліфікації. Але цього недостатньо. Школу необхідно технічно переоблаштувати,  вчителів – вмотивувати достойною зарплатнею, а дирекція має бути зацікавленою у радикальному реформуванні навчального процесу. Програма, яка включає всі ці питання, має бути створена на рівні місцевого самоврядування та фінансуватися з міського бюджету», – резюмував Ігор Баранов.

Пріоритетність очного навчання перед дистанційним підтримує й керівник Житомирського обласного штабу політичної партії «Слуга народу» Олександр Дмитрук. «Одна з моїх мрій – бути крутим дідусем. І найбільше її вираження, взяти за руку свого шестирічного онука Олівера і повести його у перший клас. Ми вже готуємося до 1 вересня: купили портфель, мобільний телефон… Такий день приносить батькам першачків, членам родини хвилювання, від якого хочеться пустити сльозу радості», - зазначив Олександр Дмитрук.

Він висловив сподівання, що так і буде, і його онук, як й інші діти щоранку будуть йти до школи, знаходитися у соціумі, займатися спортом, бачити вчителів не з екрану монітора, а віч-на-віч. «Школа, особливо, початкова – це насамперед контакт між вчителем і учнем», – наголосив Дмитрук і резюмував, що це надважлива психологічна складова навчального процесу.
 

Пресслужба обласного Житомирського штабу політичної партії «Слуга Народу»

 


Тэги: Житомир, Слуга народу

Схожі новини:


Комментариев: 3
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 16:04:55, 25.07.2020 [Материал]

Чему радуется этот недалёкий и безграмотный в медицине человек, что на фото?
Дело в том, что детишки часто и густо болеют короной без симптомов. Причём, это не мешает им разносить заразу. Вторая волна короны в Израиле началась именно после того, как идиоты в минздраве открыли школы. И детишки понесли болячку в широкие массы.
Школы со вспышками стали закрывать снова, но было уже поздно. Сейчас Израиль ТРЕТИЙ В МИРЕ по динамике развития эпидемии (по отношению количества больных к общему населению страны).

Вы хотите этого? Тогда можете поддержать этого "жизнерадостного" чиновника. Ему похер чужие жизни.

Дети НИКОГДА не будут выполнять правила инфекционной безопасности. Не потому, что они злодеи или идиоты. Они просто ДЕТИ и понятие "смерть" для них размыто...
malyar
2 Виктор (malyar)   • 23:08:53, 26.07.2020 [Материал]

Ау! Слуги! вам что мешает организовать безопасность детей в школах и их реально открыть? Вы правда считаете, что "Впорались" с дистанционкой во время карантина?! Обосрались, вы, господа, обосрались! Это было что угодно, но не дистанционное обучение. Если вы этого не понимаете, то поедьте ка вы сами на тренинги да мастер-классы при участии тех самых иностранных специалистов.
svitla
3 Svitlana (svitla)   • 14:06:37, 27.07.2020 [Материал]

А я все не могла зрозуміти, як такого молодого врешті допустили до директорства. Аж ось у чому справа - черговий "слуга".
Відкривати школи чи ні - питання, яке вирішити можете лише ви, "слуги" коломойські, бо саме ви наразі керуєте у Верховній раді! Тож дивно читати про ваші сподівання і надії на очну освіту. Ви нас за дурнів маєте?!
Оголошення на ЖЖ інфо: