Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2020 » Октябрь » 23 » 08:16:22

Нові тролейбуси, автобуси та електробуси — це Житомир завтра   PR  

23.10.2020, 08:36:25 6487 6 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Нові тролейбуси, автобуси та електробуси — це Житомир завтра

Зробити місто комфортним для людей – одне із ключових завдань влади. Незалежно від способу пересування містом – пішки, велосипедом, громадським транспортом або власним автомобілем, це пересування не повинне створювати перешкод для інших. Будь-яке місто повинне розвиватись відповідно до вимог часу і, звичайно, його мешканців. На цьому акцентував увагу кандидат на посаду житомирського міського голови Сергій Сухомлин під час презентації передвиборчої програми команди «ПРОПОЗИЦІЇ».

Одним із пунктів передвиборчої програми Сергія Сухомлина «Житомир. Завтра» є проведення капітального ремонту доріг і тротуарів.

«На початку своєї каденції міського голови я говорив, що ми не будемо капітально ремонтувати дороги, доти, поки не розпочнемо заміну мереж. Наразі в місті розпочато заміни тепломереж, паралельно – ми проводимо ремонт доріг. Звичайно, це робиться не під вибори. Ви бачили, що торік вкладали асфальт і на Київській і на Покровській і на вулиці Перемоги. Тротуари в центральній частині міста – повністю замінено, в планах – рухатися на інші вулиці», – зазначає Сергій Сухомлин.

Щоб змінити місто, зробити його комфортним, потрібен комплексний підхід. Для кожного міста він буде іншим, адже базуватиметься насамперед на потребах людей та «характері» міста. Але є загальні ідеї, на які варто опиратися. Окрім пішохідних зон, велоінфраструктури та покращення якості громадського транспорту, в Житомирі планується проведення комплексного благоустрою домових та прибудинкових територій з облаштуванням паркувальних місць.

У планах команди ПП «Пропозиція» – оновлення громадського транспорту – придбання електробусів та нових тролейбусів.
 

«Їхати гарною дорогою, але незручним транспортом — це не зовсім про комфорт. Саме тому вже закуплені та потроху надходять до Житомира 50 новеньких тролейбусів. Кожен вже міг відчути їхні переваги, на вулицях їх стає все більше. Перед цим були закуплені комунальні автобуси, а в планах на наступні роки ще й придбання електробусів. Наша мета — максимально необхідна кількість зручного комунального транспорту. Важливим для досягнення комфорту є доступність. Вже збудовано тролейбусні лінії в мікрорайон Малікова та на Промислову. На черзі — тролейбус на Мальованку та в село Глибочиця», — розповів Сергій Сухомлин.



Зі спальних районів міста люди повинні доїжджати до роботи чи до центру швидко та комфортно, тому в планах на посаді міського голови – будівництво тролейбусних ліній на Мальованку та у Глибочицю.

«Дві нові тролейбусні лінії вже збудовано до мікрорайону Малікова та на вулицю Промислову. Кошти на будівництво тролейбусної лінії на Мальованку нам виділяє Європейський Союз. Тендер на проведення будівництва вже проведено, незабаром – розпочнемо роботи», – зазначив Сергій Сухомлин.

Міський голова згадав й про мости, які потребують капітального ремонту. Зокрема, Київський міст, яким проходить велика кількість транспорту зі столиці та в столицю. Тому надалі передбачена реконструкція та розширення цього мосту.

Загальна вартість робіт може сягати 150 млн грн. Наразі вже проведено перемовини й з державного бюджету та планується виділити близько 500 тис. грн на будівництво, решту коштів виділять з міського бюджету. Розпочати реконструкцію планують вже наступного року.

Для того, щоб стримати зростання тарифів на опалення в Житомирі розпочато будівництво нової ТЕЦ, що працюватиме на альтернативному паливі та проводиться модернізація тепломереж. Також у планах – розпочати будівництво другої ТЕЦ. Тендер наразі вже проведено.

«Ми плануємо продовжити дію вже популярної програми «теплих» кредитів для ОСББ. Лише торік з міського бюджету було виділено понад 10 млн грн. Найближчим часом житомиряни знову зможуть у повному обсязі використовувати можливості цієї програми та залучати безповоротну фінансову допомогу від міста на заходи з енергоефективності» – розповів Сергій Сухомлин.

Для покращення комфорту житомирян у планах команди «Пропозиції» – проведення заміни та капітального ремонту ліфтового фонду з комплексною диспетчеризацією ліфтів.




Пресслужба політичної партії «Пропозиція»
 

Тэги: Сухомлин, выборы 2020

Схожі новини:


Комментариев: 5
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 16:40:08, 23.10.2020 [Материал]

"ми не будемо капітально ремонтувати дороги, доти, поки не розпочнемо заміну мереж. "
Это значит, что Житомир хороших дорог не дождётся.
А автобус с фото по нынешним дорогам не пройдёт - клиренсу не хватит.
TarasS
2 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 20:00:08, 23.10.2020 [Материал]

"ми не будемо капітально ремонтувати дороги, доти, поки не розпочнемо заміну мереж."

Ну, це ж брехня собача!

Ввечері 10 жовтня на Гагаріна помітили перший провал тротуару.
11 жовтня провалів було вже три. Каналізація потоком виливалася у ґрунт. Ніхто нічого не робив протягом дня. Чому? Бо у "Житомирводоканала" лише ОДНА аварійна каналізаційна бригада. І в неділю вона працювала на іншому об'єкті.
12 жовтня нарешті з'явилася ремонтна бригада. Почали ламати асфальт нижче провалів, які збільшилися у розмірах. Але каналізація весь день потом виливалася у ґрунт.
13 жовтня замінили першу трубу. Але частина фекалій все одно виливалася у ґрунт. Все зафіксовано на фото і відео.

А в цей час на перехресті Гагаріна і Великої Бердичівської тупо клали новий асфальт.

В результаті у ґрунт потрапили тисячі кубометрів нечистот. Ґрунтові води заражені. Нечисть тече у Тетерів. Це екологічна катастрофа.

Але за цих проффесіоналів у неділю проголосують тисячі житомирських баранів.
Ивасик
4 Телесик (Ивасик)   • 15:51:50, 24.10.2020 [Материал]

Какой может быть капитальный ремонт, когда все коммуникации на дорогах? Когда на маленьком участке дороги может быть с десяток подряд колодцев.
Да хоть замените вы коммуникации, и оставьте все это под дорогой, завтра какой-то Вася будет делать врезку, разроет, врежется и закатает обратно в асфальт. А чуть позже что-то еще случится и т.д.

Про тротуары в городе вообще молчу.
telefon
3 джавахарлал нюру (telefon)   • 14:30:55, 24.10.2020 [Материал]

Для устранения этой катастрофической ситуации нужна гора денег, мощная техника, замена сотен метров, а может, и километра разрушающегося коллектора, нужны толковые инженеры, нужна поддержка центра. Есть это всё?
Есть подозрение, что эта гора денег сейчас идёт "на выборы".
Ивасик
5 Телесик (Ивасик)   • 15:53:27, 24.10.2020 [Материал]

Мы уже видели зеленые коммунальные автобусы. Сразу вроде неплохо, но очень быстро они стали издавать сильнейшую вибрацию и ездить в них стало ну очень дискомфортно. Я думаю, если бы Сухомлина машина так же себя вела, он бы на ней не ездил бы и дня. Но Сережа то не ездит на тех автобусах, посему ему нет дела, до проблем простых смертных.
Оголошення на ЖЖ інфо: