Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2006 » Май » 18 » 10:28:55

Вера Шелудченко интересуется колличеством туалетов в Житомире

18.05.2006, 10:28:55 7972 0
Вера Шелудченко интересуется колличеством туалетов в Житомире

Мер Житомира цікавиться, скільки в місті громадських туалетів. Чи за призначенням витрачені бюджетні кошти?

Віра Шелудченко провела першу прес-конференцію в ранзі міського голови Житомира. Перш за все її непокоїть витрачання бюджетних коштів. Різні міські служби подають рахунки за свої послуги територіальній громаді, суми яких видаються перебільшеними. Так, на ремонт даху школи № 17 нібито витрачено 470 тисяч гривень, облаштування шматка дороги від чуднівського шляху до кладовища – понад мільйон. За прибирання громадських туалетів водоканал править 11 тисяч гривень, адорожня служба за розмітку вулиць і майданів – 16 тисяч.

Такі кошториси Віра Тимофіївна не підписує. Вона хоче знати точно, скільки в місті громадських туалетів, скільки перехресть і вулиць розмічено та скільки витрачено фарби. Міський голова також хоче знати, чи за призначенням витрачена кожна бюджетна копійка, чи не дарма платить міська громада виконавцям. Перш, ніж підписати фінансові документи, В. Т. Шелудченко доручила компетентним комісіям перевірити достовірність кошторисів. Міська влада, схоже, справді взялася за благоустрій міста, яке перетворилося на суцільний смітник. З підприємствами й установами «Зеленбуд» прагне укласти угоди щодо утримання й облаштування прилеглих територій, зокрема газонів, прагне налагодити вивезення сміття з приватного сектора. До того ж по вулиці Вітрука проводяться капітальні ремонтні роботи – не тільки на проїжджій частині, а й на тротуарі, відновлюється освітлення. На черзі – такий же ремонт вулиці Саєнка. Повідомила Віра Шелудченко про свій план підтримки шкіл і дошкільних  дитячих закладів. Усі вони матимуть шефів з числа комерційних структур та підприємців.

Новий мер прагне дати лад міському господарству, а для цього знати – чим володіє місто. Буде проведена інвентаризація об’єктів комунальної власності та земельних ділянок, які ще не продані. Сумнівні угоди купівлі-продажу призупиняються. До цієї справи підключилася служба безпеки. Вона просить надати список ділянок, виділених протягом 2004-2005 років.

Віра Шелудченко – мер, і крапка

Віра Шелудченко відмовилася коментувати постанову міської територіальної виборчої комісії про визнання недійсними виборів міського голови і призначення повторних виборів на 2 липня цього року. На запитання з цього приводу відповідав заступник керівника юридичного управління центрального виконавчого управління партії «Народний союз «Наша Україна» Олексій Савченко. Він вважає (очевидно, це також і точка зору Віри Шелудченко), що 26 квітня, коли на сесії міськради були оголошені результати  виборів міського голови,  і Віра Шелудченко склала присягу, в цьому процесі поставлено крапку.
 
Голова тервиборчкому Олександр Сімонов і секретар Надія Гаврилюк з власної волі підписали протокол про результати виборів, ніякого тиску на них не було. Процедура відкликання підписів, про що заявили голова і секретар комісії, законодавством не передбачена. Члени виборчої комісії Андрій Кот і інші, які відчинили сейф і взяли протокол, щоби оголосити його на сесії, на думку юриста, змушені були так діяти. 26 квітня було останнім днем терміну, визначеного законом для оприлюднення результатів виборів. О. Сімонов та Н. Гаврилюк,  відкликаючи підписи, намагалися порушити цей термін і в такий спосіб не допустити законно обрану міським головою Віру Шелудченко до влади. Команда новообраного мера ігнорує постанову про визнання виборів недійсними, вважаючи, що вона   не має юридичної сили.
 
Така позиція Віри Тимофіївни на користь міській громаді, тому що дозволяє уникнути безвладдя і хаосу. Проте є в ній вразливе місце. Постанова все-таки існує, і опоненти мера можуть використовувати її в своїх інтересах.

Ігор Бездітний, RIA.UA


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: