Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2009 » Январь » 8 » 11:17:48

Новогодние праздники прошли в Житомире относительно спокойно

08.01.2009, 11:17:48 6483 0
Новогодние праздники прошли в Житомире относительно спокойно

Новорічні та різдвяні свята на Житомирщині пройшли весело та спокійно. Про це «Журналу Житомира» інформують працівники міліції, які безпосередньо у новорічну ніч та різдвяні свята охороняли громадських порядок на вулицях міст та районних центрів нашої області.

За словами заступника начальника управління громадської безпеки УМВС Юрія Дем’яненка, надзвичайних подій та масових порушень громадського порядку під час новорічного та різдвяного «розгуляю» не трапилося. А значить, свята видалися відносно спокійними.

Нагадаємо, що за порядком на вулицях стежила максимальна кількість задіяного особового складу – понад 200 працівників міліції. Безпосередньо вулиці Житомира патрулювали посилені наряди з числа працівників батальйону патрульної служби, бійців роти міліції особливого призначення „Беркут”, військовослужбовців внутрішніх військ МВС України та курсантів Житомирського училища міліції. Вартові правопорядку здійснювали також оперативні відпрацювання територій проведення розважальних масових заходів – навколо майдану Корольова.

– За час святкування на території області працівники міліції склали близько 600 протоколів про адміністративні порушення, - наголосив Юрій Дем’яненко. – З цього числа 180 адмінпротоколів складено в обласному центрі. В основному, це дрібні хуліганства, розпивання спиртних напоїв та поява у нетверезому вигляді в громадських місцях.

До речі, співробітники батальйону патрульної служби та спецпідрозділу «Беркут», які патрулювали вулиці автомобілями, надавали громадянам, що перебували у нетверезому стані, суттєву допомогу – благополучно доставляли їх до домівок. Це своєрідна профілактична робота, адже п’яна людина легко могла вв’язатися у бійку або стати жертвою вуличного грабежу.

Натомість працівники Державтоінспекції відмітили збільшення кількості затриманих водіїв, що перебували за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Так, в період з 29 грудня по 07 січня було затримано 249 таких горе-водіїв Хоча у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли працівниками ДАІ було зафіксовано 362 факти керування транспортним засобом у нетверезому стані, ця цифра дещо менша.

Разом з тим тривала робота правоохоронців, направлена на запобігання травмування громадян «святковою вибухівкою», виявлення та припинення розповсюдження несертифікованої піротехніки. Наразі працівниками міліції з незаконного обігу вилучено 17 тисяч піротехнічних засобів.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: