Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2009 » Январь » 23 » 18:13:52

Мошенники ограбили Интернет-пункт обмена электронных денег на 60 тысяч E-gold

23.01.2009, 18:13:52 6427 0
Мошенники ограбили Интернет-пункт обмена электронных денег на 60 тысяч E-gold

Управлінням Служби безпеки України в Житомирській області припинено діяльність групи осіб, які обвинувачуються у викраденні грошових коштів в особливо великих розмірах із автоматизованого Інтернет-пункту обміну електронних облікових грошових одиниць E-gold шляхом несанкціонованого втручання в його роботу.

Як встановлено у ході досудового слідства, кримінальний тандем організували непрацюючі мешканці Києва - 20-ти та 19-ти років. Один з молодиків весною 2007 року вироком Бабушкінського районного суду Дніпропетровська вже засуджений до трьох з половиною років умовно за шахрайство з використанням електронно-обчислювальної техніки, тобто за вчинення злочинів, передбачених ч.ч.3 та 4 ст.190 (Шахрайство) і ч.2 ст.361 (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж зв’язку) Кримінального кодексу України.

Один із зловмисників втрутився у програмне забезпечення автоматизованого Інтернет-пункту обміну електронних облікових грошових одиниць, власником якого є мешканець Санкт-Петербурга, та шляхом виконання 181-ої недопустимої операції змусив програму перевести усі наявні електронні кошти – більше 60 тисяч т.зв. E-gold (еквівалентно такій сумі в доларах США) – на картковий рахунок, заздалегідь відкритий його спільником у одному з комерційних банків столиці із використанням чужих паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного коду.

Обвинувачувані встигли зняти з картрахунку лише частину викрадених коштів – близько 7 тис. доларів США.

Досудове слідство у кримінальній справі, порушеній стосовно двох комп’ютерних шахраїв слідчим підрозділом УСБУ, завершено. Громадянам інкримінується організація заволодіння шляхом обману чужим майном в особливо великих розмірах, несанкціонованого втручання в роботу ЕОМ та автоматизованої системи, що призвело до спотворення процесу обробки інформації та заподіяло значну шкоду, підроблення документів, використання завідомо підроблених документів, а також незаконне заволодіння паспортом громадянина України та іншим важливим особистим документом, тобто ч.3 ст.27, ч.3 ст.357, ч.ч.2 і 3 ст.358, ч.2 ст.361 та ч.4 ст.190 КК України.

Справу передано до суду.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: