Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2014 » Октябрь » 21 » 16:03:10

10 житомирских предпринимателей требуют разобраться в вопросе наружной рекламы

21.10.2014, 16:13:10 4215 11
10 житомирских предпринимателей требуют разобраться в вопросе наружной рекламы

Десять житомирских предпринимателей обратились к депутату Житомирского городского совета Валерию Оноприенко помочь разобраться в вопросе наружной рекламы в Житомире.

"Почему большинство чиновников и приближенные к ним лица до сих пор являются владельцами многих рекламных конструкций в городе, которые нарушают условия целостного визуального восприятия архитектурных ансамблей, городских перспектив, ценных видовых картин, ландшафтов и других градообразующих факторов", - пишут в своем коллективном обращении предприниматели.


Колективне звернення

Депутату  Житомирської міської ради
Онопрієнку В. В.

ФОП Лукаш А.Д.
ФОП Котика В.В.
ФОП Очеретько О.М.
ФОП Камінського Р.В.
ФОП Хробуста Р.А
ФОП Оселедчука М.М.
ФОП Коломійчука О.А.
ФОП Гірлі С.О
ФОП Оржехівського А.О.
ФОП Герасимчука Є.О.

Шановний Валерію Васильовичу!


Останнім часом  увага громадськості все частіше звертається на питання впорядкування ринку зовнішньої реклами в місті Житомирі. Безумовно, це - важливе питання. Реклами багато, вона аж ніяк не прикрашає обличчя нашого міста, часом навіть заважає. Дратує несмак в оформленні фасадів, відсутність єдиного стилю.

В нашому місті, на превеликий жаль, загострився конфлікт між чиновниками міської ради та власниками рекламних конструкцій, які в місті називаються "реклама на паркані”. Власники таких конструкцій на сайті міської ради прочитали проект рішення сесії про скасування дозволів на використання таких конструкцій. При цьому жодних аргументів скасування абсолютно законним шляхом дозволів, термін дії яких повинен тривати в когось рік, в інших - два роки, не наведено. Можливо, вони не є найкращим рекламних проектом міста, але така реклама має право на існування. Саме вона дає можливість малому та середньому підприємцю заявити про себе на ринку. А це — власники маленьких крамниць, побутові послуги, маленькі перукарні, стоматологічні кабінети, будівельні магазини та ательє. Іншими словами ті, хто намагається прогодувати себе, свою родину, ще й забезпечує нехай декілька робочих місць для мешканців нашого міста.

І якщо далі не вдаватися в питання, що реклама виконує важливу функцію підтримки розвитку вітчизняного бізнесу, то має прямий сенс  розібратись, а що ж, власне, громада нашого міста має  від реклами? Зрозуміло, що реклама сама по собі — непоганий бізнес, а  це  - сотні робочих місць для житомирян, це — податки, заплачені в бюджет і фонди різних рівнів, а найголовніше - це сотні і сотні тисяч гривень, які оператори зовнішньої реклами сплачують за використання місць для розміщення рекламних конструкцій. Чистий прибуток без будь-яких затрат! Бо рекламісти самі виготовляють конструкції, обслуговують, за власний кошт підтримують соціальні проекти. За скромними підрахунками власники таких конструкцій в рік перераховують в міський бюджет біля чверті мільйона гривень. Хіба це ті незначні копійки, які мало що вирішують в бюджеті міста?

Це в час, коли в країні загрозлива ситуація перед зимою, коли не вистачатиме коштів на опалення, коли щодня з екранів лунають жахіття про стан наших військових на Сході? Вибачте, де ж логіка?

Та на сайті "Житомир інфо” також було розміщено статтю на цю тему, де додавалось, що було проведено перемовини з власниками конструкцій, які не дали результату. Але це — не правда, а півправди! Власники пропонували встановити на місті існуючих легкі металло-пластикові конструкції єдиного зразка, але їм в ультимативній формі нав'язувалося встановлення світлових конструкцій, ціновий рівень яких сягає рівня європейських столиць! А хто зможе дозволити собі орендувати такі конструкції? Встановлення таких світлових носіїв неможливо для переважної більшості рекламщиків Житомира!

Давайте ж перестанемо мріяти, а звернемося до реальності! Куди ж діваються ті кошти, які перераховуються в міський бюджет за оренду  рекламних конструкцій? Чому ніколи і ніхто не оприлюднив звіт про  їх використання? Що наша житомирська громада надбала за ці дуже немалі гроші?

Ми просимо Вас розібратися в цьому питанні. За останній час багато чого змінилося в нашій країні! Українці стали іншими людьми, вони навчалися поважати себе, свою працю. Якщо законність проголошується головною  цінністю нашої країни на державному рівні, то чому на місцевому чиновники дозволяють собі прикривати абсолютно непотрібні посередницькі, а, по суті, корупційні структури, поводитися, як диктатори місцевого рівня?

Чому більшість чиновників та наближені до них особи досі є власниками багатьох рекламних конструкцій в місті (щитів 3х6м, кронштейнів на опорах, сіті-лайтів, банерів на фасадах), які порушують умови цілісного візуального сприйняття архітектурних ансамблів, міських перспектив, цінних видових картин, ландшафтів та інших місто утворюючих факторів.

Коли ж "люстрація” з теоретичного поняття стане нашим реальним сьогоденням, реальним захистом від корупції та самодурства?

І на останок, дуже хочеться добавити: честь і хвала провідним підприємцям Житомира, які досягли висот у виробництві. Ми пишаємося їх досягненнями, обираємо їх своїми представниками у владі! Але є такий нюанс: з вікна престижного авто за сотні тисяч умовних одиниць наше місто виглядає дещо не так, як з вікна маршрутки. Не завадило б часом їм спробувати, заради експерименту, пожити, хоч тиждень, як більшість їх електорату.

З повагою,
ФОП Лукаш А.Д.
ФОП Котик В.В.
ФОП Очеретько О.М.
ФОП Камінський Р.В.
ФОП Хробуст Р.А
ФОП Оселедчук М.М.
ФОП Коломійчук О.А.
ФОП Гірля С.О
ФОП Оржехівський А.О.
ФОП Герасимчук Є.О.

Тэги: Житомир, билборды, реклама

Схожі новини:


Комментариев: 11
ВиК
1 Viktor (ВиК)   • 16:24:02, 21.10.2014 [Материал]

Регионал Оноприенко "Всiх почуе"
7 vk Виктор Звягинцев   • 10:06:33, 22.10.2014 [Материал]

Ну сколько можно уже навешивать этот ярлык. Извините, но честное слово достали уже.Вот, посмотрите, регионал он или нет http://zhzh.info/news/2014-10-16-20988
8 vk Виктор Звягинцев   • 10:09:01, 22.10.2014 [Материал]

И особенно обратите там внимание на слова "Онопрієнко В.В. в Богунській районній в м.Житомирі організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ на обліку не перебував". И хватит уже мусолить эту тему
Сalikusu
2 HOOLIGANova (Сalikusu)   • 16:47:16, 21.10.2014 [Материал]

слишком много рекламных блоков на пешеходных переходах. доходит до того, что пешеход на светофоре не видит что творится слева. и соответственно водитель не видит ничего. а умножьте на культуру ПДД в нашем городе и получите.
senkabunin
6 Бунин Семен Владимирович (senkabunin)   • 09:13:14, 22.10.2014 [Материал]

Ох, как про культуру Вы точно подметили!
Nolex
3 Alexey (Nolex)   • 17:03:20, 21.10.2014 [Материал]

Одну рекламу (Кропачева, походу) на пл. Смолянській встановили так, що дуже сильно ускладнює виїзд/розворот на авто, т-к тупо перекриває огляд дороги і не видно рух за цим "щитом".

Тримається на соплях, тупо стоїть на землі. Хоч бери й знось..
Як боротись з такими мудаками?
11 fb Артем Серых   • 11:48:21, 23.10.2014 [Материал]

Поддерживаю,
Загадил весь город своим квадратами. Если до выборов ложил болт на законы и общественность, то что будет если придет к власти?
Cobalt
4 Cobalt (Cobalt)   • 20:27:14, 21.10.2014 [Материал]

"...З повагою,
ФОП ... и т. д."

Список ботов силикатного сторожа?
Auorigemma
5 Світлана (Auorigemma)   • 23:54:46, 21.10.2014 [Материал]

Прибрати б ту рекламу взагалі. Відвести під неї спеціальні місця, як колись дошки оголошень, і все. Бо не місто, а базар якийсь(((
vasprk
9 Василиса (vasprk)   • 11:10:21, 22.10.2014 [Материал]

“Бизнес по-Житомирски” главное прийти или дорваться до власти. А как в неё попадёшь то можно начинать творить и вытворять. К чему это всё, да всё к тому же что и было, ничего не поменялось со времён майдана а в нашем славном городе стало ещё хуже…… Вначале показательный разгон бабулек которые торговали своими заработанным нелёгким трудом продуктами, потом цветочники а вот теперь добрались и до рекламы !!! Поправлюсь, социальной рекламы, так как данный вид рекламы “рекламы на заборчиках” на сегодняшний день самый доступный и эффективный т/к рассчитан на малый бизнес ФОП, ЧП да и на нас с Вами, кто стоит на остановках и ждёт общественный транспорт. Помимо того, что данная реклама прикрывает убогость тех же заборчиков вдоль дороги, так это и ещё дополнительная четверть миллиона гривен ежегодно в бюджет Нашего с Вами города, хотя в бюджет ли ??? За всё своё время нахождения у “кормушки” на должности начальника КП рекламы ув. товарищ Шуст ни разу не отчитался за те средства, которые поступали на его предприятие, хотя городские депутаты и члены исполкома не раз от него это требовали. Вот так и живём, работаем, строим, растим , облагораживаем, а чиновники приходят и забирают, ломают, просто не дают нормально работать и жить в нашем прекрасном городе. Позор и Ганьба такой власти !!!!!!!!!!
Удачи Вам ребята ! Боритесь и поборите !!
Оголошення на ЖЖ інфо: