Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Спорт і Здоров'я » 2015 » Август » 30 » 15:07:36

«Об’єднання «Самопоміч» організувало у Житомирі турнір з шахів   PR  

30.08.2015, 15:11:36 3540 0
«Об’єднання «Самопоміч» організувало у Житомирі турнір з шахів

У Житомирі розпочався відкритий турнір з шахів за підтримки «Об’єднання «Самопоміч». У змаганнях, які триватимуть два дні, беруть участь шахісти з Житомира, Києва, Черняхова, Бердичева.

Міжнародний майстер, голова Федерації шахів м. Житомира Володимир Ревуцький розповідає, що Житомирщина займає серйозне місце на шаховій карті України. Представники нашої області неодноразово ставали чемпіонами України. Володимир Ревуцький особисто днями став чемпіоном України з шахів серед ветеранів.

Процес гальмує той факт, що в Житомирі немає шахового клубу. Першим кроком до його створення стало започаткування шахової студії у волонтерському центрі «ВіЗ знань», який три місяці тому заснувало «Об’єднання «Самопоміч» за підтримки Наталії Чиж. Пан Володимир підкреслює, що таким чином є можливість охопити більшу кількість дітей, професійні тренери мають змогу виявляти і розвивати таланти юнаків та дівчат.

Колега Володимира Ревуцького, голова Федерації шахів Житомирської області Артем Сачук під час відкриття турніру висловив сподівання, що у Житомирі візьмуть за зразок досвід інишх міст і введуть в школах нашого міста урок із шахів. На таку практику вже зробили ставку у Львові та Києві.

«У Львові та Києві прийняли рішення на рівні міської ради про впровадження шахів у школі відповідно з фінансуванням. У Львові 1 млн. грн. виділено на рік – це тільки на зарплати вчителям, які будуть навчати шахам. Стосовно перспектив у Житомирі, це, безумовно, питання до наших депутатів – наскільки вони готові приймати такі політичні рішення. Побачимо. Якщо не цей склад нашої міської ради, то наступний. Ми будемо домагатися мети, щоб у нас теж на рівні міської ради впровадили цей проект у життя», - говорить президент Федерації шахів Житомирської області Артем Сачук.

«Об’єднання «Самопоміч» та його лідер у Житомирі Наталія Чиж постійно підтримує розвиток різних видів спорту. Під час відкриття турніру з шахів голова Житомирської міської організації партії «Об’єднання «Самопоміч» Станіслав Балакішієв наголосив, що шахісти Житомирщини й надалі будуть отримувати всебічну підтримку з боку «Самопомочі».

«Я хочу подякувати всім вам за те, що ви сьогодні знайшли час, бажання й можливості взяти участь у такому турнірі. Для нас – житомирської команди «Самопомочі» та його лідера Наталії Чиж - дуже приємно постійно бути організаторами таких змагань», - говорить Станіслав Балакішієв.

У турнірі з шахів за підтримки «Об’єднання «Самопоміч» беруть участь як діти, так і люди старшого віку. За словами гостей та учасників змагань, це гарна нагода для спілкування, нових знайомств, розвитку інтелектуальних та комунікативних здібностей. Бажаючи наснаги та перемог учасникам змагань, голова Федерації шахів Житомирської області Артем Сачук вкотре звернувся до досвіду Львова.

«Я думаю, що після того, як у Львові впровадять шахи як урок в школі, то всі міста України теж почнуть задумуватися про те, що це корисно, модно, що шахи це, певним чином, путівка в життя. І, повірте, діти і підлітки, які тут присутні, що шахи вам в житті ще дуже багато разів допоможуть – як при вступі в університет, так і в дорослому житті», - сказав Артем Сачук.

Прес-служба “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі
 


Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: