Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Наука і освіта » 2016 » Сентябрь » 20 » 16:08:30

Лілія Гриневич відвідала Черняхівську ЗОШ І-ІІІ ступенів. ФОТО

20.09.2016, 16:08:30 3522 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Лілія Гриневич відвідала Черняхівську ЗОШ І-ІІІ ступенів. ФОТО

У рамках робочої поїздки на Житомирщину, сьогодні, 20 вересня, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич відвідала Черняхівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, яку було реконструйовано у цьому році за кошти ДФРР.

Разом з Міністром оглянули навчальний заклад заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та заступник голови облради Наталія Рибак. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Лілія Гриневич відвідала новозбудований блок школи, оглянула нові кабінети.

«Ця школа – дуже позитивний приклад. Ми бачимо, що тут вводяться нові приміщення, сюди приїжджає все більше дітей. Підвищення якісної освіти, доступ до неї стає можливим, якщо ми концентруємо ресурси. В подальшому такі школи можуть стати базовими», – зазначає Міністр освіти і науки України.

Також Лілія Гриневич зустрілася з педагогічним колективом закладу, розповіла про зміни, які планується ввести у системі освіти, а також відповіла на усі питання, які хвилювали учителів.

«У мене надзвичайно приємне враження від педагогічного колективу. Адже оновлені програми  початкової школи можуть запрацювати для усіх дітей тільки тоді, коли вони пройдуть через розум і серце учителів. Зустріч продемонструвала, що учителі перейнялися цими змінами і доносять їх до дітей», – наголосила Лілія Гриневич.

За її словами, важливим завданням сьогодні є допомогти вчителям, щоб вони могли підвищувати свою кваліфікацію, були мотивовані до роботи.

«Це одне з тих завдань, яке має виконати бюджет 2017 року. Ми плануємо підвищення заробітної плати педагогічних працівників, просування їх по тарифній сітці. Орієнтовно це підвищення складе близько 30 %. Звісно, це недостатньо, зважаючи на рівень заробітної плати вчителів, але це все-таки крок вперед. Потрібно рухатися, бо в системі загальної середньої освіти нам необхідно дуже багато зробити, щоб орієнтувати її на вимоги сучасної молодої людини у 21 столітті. Інакше ми не можемо побудувати інноваційної економіки і конкурентного суспільства», – заявила Міністр освіти і науки.

Нагадуємо, що сьогодні Лілія Гриневич взяла участь у колегії Житомирської ОДА.










Тэги: минобразования, Черняхов, Житомирская область, Гриневич

Схожі новини:


Комментариев: 3
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 19:11:41, 20.09.2016 [Материал]

Судячи по фотці зустрічі міністра дітьми - sovok edition rules.
viewer
2 Name Surname (viewer)   • 19:14:46, 20.09.2016 [Материал]

А тепер порівняйте з середньою школою нормальної країни
http://mi3ch.livejournal.com/3471471.html
andruha30
3 andruha30 (andruha30)   • 19:18:33, 20.09.2016 [Материал]

Згоден что танці аля совок ні до чого...Гриневич має це розуміти,та й вчителі теж...Краще б дійсно підвищували зарплату та змінювали радянські правила роботи вчителя,типу плани уроків на кожен день,обладнання кабінету за свій рахунок і тд..
Оголошення на ЖЖ інфо: