Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2017 » Март » 30 » 11:56:55

Нардепи чекають від громадськості Житомирщини пропозицій до закону про видобуток бурштину

30.03.2017, 11:56:55 2203 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Нардепи чекають від громадськості Житомирщини пропозицій до закону про видобуток бурштину

Протягом тижня народні депутати України чекатимуть від громадськості Олевського району пропозицій до закону про видобуток бурштину.

Таке рішення прийняли сьогодні, 29 березня, в Олевську під час розширеної нараді під керівництвом голови облдержадміністрації Ігоря Гундича за участю народних депутатів України Володимира Арешонкова, Борислава Розенблата, правоохоронців та громадськості.

Метою зустрічі було спільно напрацювати подальші кроки і дії та вийти з наради з повним розумінням: громадськість – з розумінням того, що буде відбуватися далі у сфері видобутку бурштину на території Олевського району, влада – з розумінням того, чого хоче громадськість.

Голова ОДА Ігор Гундич закликав громадськість долучитися до законотворчого процесу, аби були враховані інтереси громадськості: «Вам роздали проект закону. Протягом тижня надайте свої пропозиції народним депутатам. Це буде ваш вклад».

Володимир Арешонков та Борислав Розенблат розповіли учасникам про стан справ стосовно бурштину у законодавчому полі, зазначили свою позицію та дали характеристику проекту закону про видобуток бурштину.

«З першого дня ми ставили собі за мету у законодавчому полі знайти оптимальний баланс, механізм, який би з одного боку забезпечив громадські інтереси, а з іншого боку – інтереси держави. У Верховній Раді має розглядатися новий проект закону. Але якщо ви думаєте, що там може бути прийнятий такий закон, який дозволить без врахування інтересів держави приватним особам заходити у ліс і проводити усі операції по видобутку бурштину – повірте мені, цього не буде. Держава ніколи не погодиться, щоб дозволити повну анархію. Усі корисні копалини, які є на території Олевського району, не належать тільки жителям цієї місцевості. Це власність держави, і це визначено Конституцією. Видобуток має проходити у законній площині», – зазначив Володимир Арешонков.

Борислав Розенблат коротко розповів про проект закону, який має підтримати Верховна Рада: «Суть закону проста: є землі, де є поклади бурштину. Створюється підприємство – будь-якої форми власності. Бере в оренду цю ділянку. Звертається до обласної ради про отримання дозволу. Коли підприємство зареєстроване, воно подає документи на розроблення ділянки. Якщо є кілька компаній на одну ділянку – проводиться конкурс. Питання конкурсу визначається окремим положенням, яке формується на місцях. Коли виконується видобуток, 20% має йти на рекультивацію земель. Найголовніше – це легальний видобуток, податки, робочі місця».

Як повідомляв "Журнал Житомира",  вчора, 29 березня голова Житомирської ОДА Ігор Гундич провів в Олевську розширену нараду по питанню бурштину. 


Тэги: депутаты, закон, добыча, янтарь

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: