Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2019 » Февраль » 8 » 09:53:18

Бюджет развития Житомира: на что депутаты горсовета направили 66 млн грн

08.02.2019, 09:53:18 3232 10 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Бюджет развития Житомира: на что депутаты горсовета направили 66 млн грн

7 февраля на 45-й сессии городского совета депутаты направили средства бюджета развития на реализацию программ социально-экономического развития Житомира. Общая сумма бюджета развития в этом году составляет 66,1 млн грн.

«Капитальные расходы бюджета развития будут направлены на выполнение инвестиционных проектов; строительство, капитальный ремонт и реконструкцию объектов социально-культурной сферы и жилищно-коммунального хозяйства; развитие дорожного хозяйства», - отметил городской голова Сергей Сухомлин.
 

Капитальный ремонт объектов города


На капитальный ремонт и реконструкцию улиц, дорог и путепроводов будет направлено 8 млн грн, строительство центра предоставления админуслуг «Прозрачный офис» - 5 млн грн; для реконструкции стадиона «Спартак» предусмотрели 7,6 млн грн.

Кроме того, планируется провести капитальный ремонт жилых домов, в том числе и аварийных по адресам: ул. Победы, 21; ул. Михайловская, 17; ул. Малая Бердичевская, 1.

На ремонт домов и территорий ОСМД будет направлено около 13 млн грн бюджета развития. На ремонт и подготовку детского оздоровительного лагеря «Спутник» - около 1 млн грн.
 

Реализация проектов бюджета участия


За средства бюджета развития будет завершена реализация 5 объектов бюджета участия, внедрение которых начато в 2018 году. В частности, на Бульваре Польском появится фонтан со светодиодной подсветкой, уличная сценическая площадка, интернет-библиотека, детская площадка у центра развития детей №53 «АБВГДейка». А в микрорайоне Крошня - парк развлечений и отдыха у озера.
 

Восстановление учебных заведений


В 2019 году планируется строительство спортивного зала общеобразовательной школы I-III ступеней №10; проведение термосанации здания школы №14; капитальные ремонты тамбура здания гуманитарной гимназии №1 и кровли СОШ №6; разработка и внедрение элементов НАССР в учреждениях дошкольного образования.
 

Улучшение медицинских учреждений


За средства бюджета развития будет приобретена мебель, инвентарь медицинского и бытового назначения для городской больницы №1, проведен ремонт асфальтового покрытия, а также проведены работы по благоустройству территорий городских коммунальных учреждений здравоохранения.

Тэги: Житомир, бюджет развития, городской совет

Схожі новини:


Комментариев: 10
sanchos
1 Sacharov (sanchos)   • 11:10:17, 08.02.2019 [Материал]

Почему из бюджета финансируется ремонт домов? Дом - это собственность жильцов. Пусть они собираются деньгами и ремонтируют.
Когда закончится этот совок...
viewer
2 Name Surname (viewer)   • 12:14:19, 08.02.2019 [Материал]

Повністю з вами згоден.
Але не закнічиться, занадто багато інтересантів: депутатам є на чому піаритись (ось я вам вибив ремонт будинку), чиновникам на чому відкати отримувати, та й самі власники квартир в багатоквартирних будинках не проти отримати ремонт будинку за рахунок платників податків.
Я вже мовчу, що новим законом про ЖКП, цей маразм з ремонтом багатоквартирних будинків за рахунок бюджету узаконили, цим Законом до повноважень виконавчих комітетів місцевих рад додано:

===участь в організації та фінансуванні капітальних ремонтів житлових будинків, капітальних ремонтів майна, що перебуває у спільній власності співвласників багатоквартирного будинку, в межах бюджетних програм, визначених за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради===

Простими словами. Ще 9-го червня виділення бюджетних коштів на ремонти приватного майна буде вважатися порушенням бюджетної дисципліни, але вже наступного дня виконкоми (читай - мери одноосібно) будуть мати цілком законне право дерибанити бюджети на капремонтах.
viewer
3 Name Surname (viewer)   • 12:17:36, 08.02.2019 [Материал]

Хоча є одна обставина: тільки в маленькому Житомирі більше 1550 багатоквартиних будинків і в більшості вже давно треба капремонт робити.
Так що бюджету на всіх не вистачить. Навіть в Києві, і то бюджетних грошей на всіх не вистачить, що вже казати про інші міста
https://mentbuster.livejournal.com/518694.html
ZVEZDA
6 Житомирянин (ZVEZDA)   • 09:30:06, 09.02.2019 [Материал]

На 1. Шановний! Бачу Ви дуже грамотна людина. Але як би мешканці отримали будинок з нуля, то я згоден. А якщо керівництво міста через свої КП ЖЕКи бездіяльністью довело будинкі до жалюгідного стану, весь цей час тількі збираючи кошти з ціх людей, і передали людям. Де в мешканців такі кошти. Перед тим як писати берить олівець, папір ну і якщо потрібно калькулятор. Рахуйте.
viewer
7 Name Surname (viewer)   • 09:39:18, 09.02.2019 [Материал]

"якби мешканці отримали будинок з нуля ... КП ЖЕКи бездіяльністью довело будинкі до жалюгідного стану,"
Пані, з моменту приватизації квартири, багатоквартирний будинок це вже ваша власність спільно з власниками інших квартир в будинку.
А власність зобов'язує (Конституція України).
Тому за стан будинку відповідають саме власники квартир в будинку, а не ЖЕК, міська рада чи ще хтось.
Для аналогії, за стан свого авто відповідаєте саме Ви, а не СТО.

"КП ЖЕКи бездіяльністью довело будинкі до жалюгідного стану"
Приватизація державного житлового фонду стартувала більше 25 років тому. Що заважало давно послати нафіг ці КП ЖЕКи і створити ОСББ?

З 2015 навіть ще варіанти крім ОСББ з'явились
https://www.facebook.com/igor.skoropad/posts/1021956711204936?__mref=message_bubble
ZVEZDA
9 Житомирянин (ZVEZDA)   • 12:31:40, 09.02.2019 [Материал]

На 7. Не пишить ерунду. Таке враження, що я прийшов в мерію до чиновнка, а він робить все аби відфутболити)) До речі. Подивіться в інших містах ак співпрацюють міські ради и мешканці (ОСББ). Нашому Житомиру ще до цього далеко.
viewer
10 Name Surname (viewer)   • 12:59:33, 09.02.2019 [Материал]

"Не пишить ерунду."
Ознайомтесь з законодавством перед тим, як давати оцінки.

"Подивіться в інших містах ак співпрацюють міські ради и мешканці (ОСББ)."
Правильно, саме співпрацюють. Тобто допомагають їм щось відремонтувати в будинку, а не роблять замість них весь капремонт будинку від А до Я.
І у нас в місті є такі прогорами,
http://zhzh.info/news/2017-03-14-31571

Знайомий голова ОСББ по такій програмі в 2017 в своєму багатоквартирному будинку повністю замінив каналізацію в підвалі.

"я прийшов в мерію до чиновника, а він робить все аби відфутболити"
Вибачте, ваш багатоквартирний будинок це не комунальна власність, а ваша з сусідами власність.
А власність зобов'язує.
viewer
4 Name Surname (viewer)   • 12:28:01, 08.02.2019 [Материал]

Наталія Буханевич
В НЕБАГАТОКВАРТИРНИХ будинках (так званий "приватний сектор") живуть далеко не міліонери!
Живуть люди з низькими нашими смішними (в порівнянні з тарифами) зарплатами і геноцидними пенсіями.
А також люди "за 55", позбавлені пенсій у зв'язку з так званої "пенсійною реформою".
Звідки їм брати гроші ще й на ремонти будинків, чи не підкажете?
viewer
5 Name Surname (viewer)   • 12:33:24, 08.02.2019 [Материал]

Наталія Буханевич
І ще, я вам тут один момент нагадаю, що жителі багатоквартиних будинків стали власниками своїх квартир на шару (крім ЖБК будинків).
Вони їх отримали у власність по закону "Про приватизацію державного житлового фонду" 1992 року.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2482-12
Так от приватизація була БЕЗОПЛАТНА, народ навіть не викупав державні квартири хоча б по оціночній вартості.
А власники "приватного сектору" будували свої хати самі, їм ніхто на халяву нічого не дав.
Так що якщо комусь і треба допомагати, то це "приватному сектору".
viewer
8 Name Surname (viewer)   • 09:51:36, 09.02.2019 [Материал]

Наталія Буханевич: "За радянських часів квартири давали всім, а хто хотів будувать сам - то його справа."
Ага, мої батьки теж працювали при СРСР на державних підприємствах і їм ніхто квартиру не давав. Хоча вони були б категорично за, і приватизувати її по закону про безоплатну приватизацію державного житлового фонду 1992 року теж би не відмовились.

"А чим вам люди з багатоквартирних будинків "догрогу перейшли"
Багатоквартирний будинок (стіни, дах, підвал, внутрішньобудинкові комунікації) - це все спільна сумісна власність власників приміщень в будинку (квартир тощо) Стаття 382 частина 2 Цивільного кодексу.
Ну а оскільки вони власники, то саме вони і повинні ремонтувати свою власність за свої кошти.
Власність зобов'язує.
А бюджетні кошти мають йти на утримання комунального майна (майна місцевої громади): дитсадків, шкіл, доріг тощо, а не не ремонт чиєїсь приватної власності.
Оголошення на ЖЖ інфо: