Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Незвичайні сорти хліба

Автор: Мария Никулина, 04.09.2019, 12:55:01 Незвичайні сорти хліба, які поширені по всьому світу

Пишний білий, ароматний чорний, корисний житній, духмяний гірчичний, оригінальний з висівками – сортів хліба так багато, як барв у палітрі художника. Відчуваючи себе справжніми творцями, пекарі вміло дотримуються рецептів та експериментують, поєднуючи різні види борошна, додаючи в тісто родзинки, насіння та висівки. Але серед традиційних рецептів хліба зустрічаються й зовсім неймовірні. Вони дивують, бентежать та викликають питання: а чи справді хліб може бути таким незвичайним?

  1. Вугільний хліб. Чорні таблетки активованого вугілля не тільки входять до складу будь-якої домашньої аптечки, але й використовується в одному з найоригінальніших рецептів. Додавання активованого вугілля до рецептури надає тісту насиченого темного кольору. А кілька шматочків вугільної випічки в день сприяють очищенню організму від токсинів, нормалізують роботу кишківника та шлунку. Вугільний рецепт популярний в Азії, тоді як в Європі додавати в тісто активоване вугілля заборонено, бо воно вважається харчовим барвником. Але в деяких пекарнях Італії все ж можна легко знайти цю випічку: пекарі продають вугільний хліб як ліки, обходячи заборону.
  2. Консервований хліб. З першого погляду важко зрозуміти, що перед тобою – консерви чи випічка, адже хліб «упакований» в звичайну жерстяну банку продовгуватої форми. Таку незвичну презентацію випічки придумала компанія «B&M Baked Beans». Незважаючи на оригінальну подачу, рецептура виробу цілком поширена та користується попитом. До складу хліба входять пшеничне та житнє борошно, а для аромату додають прянощі. Схожі рецепти використовує Бердичівський хлібозавод, радуючи шанувальників здорового харчування корисною випічкою.
  3. Хліб з борошна сушених цвіркунів. Звучить вражаюче, але якщо заздалегідь не знати, з чого виготовлена така випічка, то здогадатися буде майже неможливо. Тісто з такого борошна виходить неймовірно м'яким, пористим, легким та ароматним. Незважаючи на те, що борошно з комах коштує дорожче пшеничного або житнього, багато азіатських виробників все ж використовують цвіркунів в якості інгредієнтів. Цікаво, що такий хліб неймовірно корисний для здоров'я, в ньому міститься багато заліза та вдвічі більше білка, ніж в яловичині.
  4. Найдорожчий хліб. Дорогоцінну буханку виготовила в 2014 році одна iз пекарень Іспанії. Коштувала випічка близько 120 доларів США, а її вага становила 400 грам. Хліб став справжнім скарбом завдяки посипцi з золотого пилу: вона надавала скоринці розкішного золотистого відтінку, перетворюючи звичайну буханку на справжній витвір мистецтва.


Вирушаючи в магазин, поцікавтеся, може, в його асортименті ви знайдете незвичайні сорти хліба? Куштуйте нові смаки, оцінюйте оригінальні рецептури та, можливо, серед них виявиться випічка, яка стане для вас однією з улюблених.

«Джерело: hlibinvest.com.ua»

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 04.09.2019 | Переглядів: 2164 | хлебзавод, продукты, хлеб

Читайте також на цю тему: