Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Осінь VS імунітет: як вберегтися від сезонних вірусів?

Автор: Любов Омельчук, 08.10.2020, 12:10:01 Осінь VS імунітет: як вберегтися від сезонних вірусів?
З приходом холодів наша імунна система слабшає, через що, гірше протистоїть вірусам та іншим патогенним мікроорганізмам, що викликають застуду. Безпосередньо, на це впливає різка зміна погоди, сезон дощів та холоду. Школярі та студенти йдуть на навчання, тим пришвидшуючи поширення респіраторних вірусних захворювань.
Головним захисником від вірусних та інших інфекційних захворювань виступає ваш імунітет.

Це складна система, що складається з окремих органів, тканин, клітин та макромолекулярних комплексів. Кожну секунду імунітет людини бореться з мільйонами вірусних частинок і інших мікробів, які живуть у повітрі, а також містяться в їжі та воді, яких ми вживаємо. Якщо імунітет дає слабину, то йому складно протистояти патогенним мікроорганізмам, через, що людина хворіє.

Міцний імунітет – це насамперед спосіб життя, якого слід дотримуватися постійно. Для того, щоб протистояти застудам, слід дотримуватися таких рекомендацій щодо способу життя:
  • корисна їжа: вживати потрібно тільки натуральні продукти.  Для нормальної діяльності імунітету необхідно з’їдати 4-5 різних овочів і фруктів в день, а також вживати корисні поліненасичені жирні кислоти, що містяться в морській жирній рибі, оливковій та лляній олії;
  • спорт: поставити за ціль проходити в день 8-10 км, плавання, заняття в спортзалі, танці, фітнес – усе це запорука міцного імунітету;
  • загартовування: якщо раніше ви не гартувалися, то восени починати цю процедуру не рекомендують. Непідготовлений організм потрібно починати загартовувати влітку. Починати потрібно з повітряних ванн, після чого переходити на обтирання, а потім і обливання, поступово знижуючи температуру води. Загартований організм не боїться протягів та переохолоджень. Так ви будете значно рідше хворіти.


Окремо можна виділити:

  • вживання обліпихи - у ній міститься багато вітамінів. Обліпиху можна вживати як в сирому вигляді, так і робити з неї варення, настоянки та наливки.
  • трави - особливо корисна в осінній період – шипшина. ЇЇ можна заварити окремо в чашці або залити окропом з малиною і зеленим чаєм, настояти 30 хвилин і пити з медом.
  • масаж, сауна - ці два дуже приємних пункти вельми корисні. Відвідувати сауну необхідно для зміцнення імунітету, бо підвищена температура ускладнює виживання бактерій, а масаж дозволяє знизити рівень кортизолу – гормону стресу, який, може підірвати імунну систему.
 
Кожен сам обирає для себе ті чи інші поради, головне це – результат.
Автор: Любов Омельчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 08.10.2020 | Переглядів: 1017 | правильное питание, иммунитет, Здоровье

Читайте також на цю тему: