Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Отримання ліцензії МОЗУ за принципом «Єдиного вікна»

Автор: Олег Ковальский, 16.11.2020, 15:08:34 Отримання ліцензії МОЗУ за принципом «Єдиного вікна»

МОЗ України ліцензування медичних закладів проводить за принципом «Єдиного вікна». Це означає, що ліцензіат має звернутися до Центру адміністративних послуг «Єдине вікно» Міністерства охорони здоров'я.

Перед цим необхідно провести підготовчі роботи: зареєструвати юридичну особу або ФОП, подбати про відповідність приміщення та його оснащення санітарним нормам, знайти медперсонал відповідно до спеціальностей провадження господарчої діяльності. Потім залишається зібрати документи та подати їх до органу, що ліцензує — МОЗУ.

моз україни ліцензування

Подання заяви на медичну ліцензію МОЗ України

Віддати заяву можна як особисто, так і через уповноважений орган чи особу. Головне при цьому — заздалегідь підготувати та подати заяву встановленої законодавством форми, а також наступний пакет документів:

  • відомості про стан матеріально-технічної бази та кадровий склад;
  • опис поданих паперів.


Знаходиться «Єдине вікно» у Києві, за адресою: вулиця Смоленська, будинок 10. Графік його роботи можна перевірити на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Спеціальні умови під час карантину для ліцензування у МОЗ

Наразі з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 Кабмін ухвалив рішення щодо припинення індивідуального прийому громадян. Це жодним чином не скасовує сам порядок оформлення через «Єдине вікно». Документи для отримання ліцензії й надалі будуть прийматися та оброблятися, але протягом карантину ліцензіати мають подавати їх виключно поштою. Ліцензіат повинен підготувати заяву і додати до неї відомості про стан матеріально-технічної бази клініки, а також наявність у штаті працівників відповідно до спеціальностей, які ліцензуються, із вказанням освітнього та кваліфікаційного рівня кожного співробітника.

Тут варто звернути увагу на правильність подання документів: надсилати їх необхідно поштовим відправленням із описом вкладення. Адреса отримувача залишається тою самою: Київ, вулиця Смоленська, будинок 10. Або ж можна відправляти одразу на МОЗУ на Грушевського, 7.

Після отримання заяви та пакету документів *МОЗ України ліцензування* як процес має завершити протягом наступних десяти робочих днів. За цей час будуть розглянуті подані папери та ухвалене рішення щодо оформлення ліцензії або ж відмову у цьому із зазначенням її причин. З результатами ви можете ознайомитися на офіційному сайті МОЗУ.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 16.11.2020 | Переглядів: 879 | регистрация, лицензия, Здоровье

Читайте також на цю тему: