Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2009 » Октябрь » 19 » 10:40:33

В Житомирском театре прошел премьерный спектакль «Чудо святого Антонія». ФОТО

19.10.2009, 10:40:33 7483 0
В Житомирском театре прошел премьерный спектакль «Чудо святого Антонія». ФОТО

Третій  прем’єрний показ однієї з найбільш очікуваних вистав по п’єсі бельгійського драматурга Моріса Метерлінка «Чудо святого Антонія» відбулась в Житомирі.

Новий театральний сезон розпочато з неординарної та психологічної постановки, пише Олександр Голодецький.

Дмитро Зіневич актор (Св. Антоній):

 - Глядячі виходять в роздумах після цієї вистави - розповідає актор Дмитро Зіневич. В основному над тим скажімо, якщо у вашій родині хтось помер і пришли його воскрешати чи потрібно це Вам. Як ви будете відноситись до цього, як будете сприймати ту людину яка це зробила. Вистава дуже психологічно цікава важка є над чим замислитись після перегляду. Щоб прийти не обов’язково читати “Чудо святого Антонія” можна прочитати “Синяя птица” або “Слепые” і ще деякі п’єси драматурга і тоді ви краще зрозумієте Метерлінка, що він хотів донести своєю п’єсою «Чудо святого Антонія» та щось зрозуміти для себе.

Петро Авраменко режисер-постановник:

 - Це вистава дуже цікавого і в той час складного драматурга Моріса Метерлінка який написав дуже серйозну річ яку ми вирішили відтворити на сцені нашого театру - розповідає Петро Авраменко режисер-постановник вистави. Щодо самої постановки було приємно працювати з колективом яким ми разом спробували зрозуміти та поринути у світ Метерлінка. Я одразу прийнявся за роботу та запросив композитора Віталія Вишинського, який написав чудову музику за дуже короткий період. Дуже вдячний диригенту Анатолію Сергєєву який зі своїм оркестром театру зіграли цю музику. Складність полягала в тому, що вони знаходяться на балконах, фактично не чуючи один одного. Чудову роботу виконала костюмер Маргарита Козак, яка відома далеко за межами Житомира, неодноразово дивувала своїми колекціями і сьогодні на цій сцені підкреслила характер кожного, риси героїв п’єси.

Ми чекаємо  на наших виставах всіх глядачів і, думаю, той результат, який ми напрацювали репетиціями, ви побачите на сцені житомирського театру, вірніше в кармані сцени за кулісами. Надіємося, що принесемо Вам задоволення і відкриємо щось нове у Ваших душах і серцях.

Наступний показ відбудеться вже в листопаді, а Петро Авраменко в котре наголосив, щоб усі охочі заздалегідь купували квитки, бо потрапити до вистав з початком нового театрального сезону стало ще складніше.

автор та фото: Олександр Голодецький


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/357791664.jpg




http://img.zhzh.info/_ph/1/2/654271348.jpg




http://img.zhzh.info/_ph/1/2/74333181.jpg

Тэги: спектакли, Житомир, театр

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: