Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2008 » Май » 15 » 10:12:55

“Забути Герострата” - найкраща вистава театрального сезону в Житомирі

15.05.2008, 10:12:55 8958 0
“Забути Герострата” - найкраща вистава театрального сезону в Житомирі

 “Забути Герострата” - найкраща вистава цього театрального сезону в Житомирі. Такі результати інтернет-голосування, взявши участь в якому, кожен міг підтримати позицію свого улюбленого спектаклю.

В чому незвичайність цієї вистави? Чому саме вона з відривом більше ніж у 20% перемогла? Про це газета «20 хвилин» поцікавилась у актора Дмитра Зіневича, який виконує в ній роль Герострата.

- Це незвичайна вистава для нашого театру взагалі, - розпочав він. – Частіше в театрі йдуть класичні постановки: «Мазепа», «Коханий нелюб», «За двома зайцями»… У «Забути Герострата», режисер Петро Авраменко зробив нестандартний підхід до вирішення проблеми часу. Тобто виставу осучаснили в тому плані, що вона одночасно перекликається минулим і сучасним.

Герострат – перший терорист і він продовжує жити. Якщо взяти історію, то можна побачити, що він постійно перенароджується. Кожна епоха має свого Герострата. І тому глядачу приємно таке дивитись.

Глядачі не можуть уявити собі Герострата у виконанні іншого актора

Зараз жоден глядач не може собі уявити Герострата у виконанні іншого актора, Дмитро теж не вагався, перш ніж погодитись на цю роль.

- Прочитавши сценарій, я сказав режисеру: «Все, вирішено. Я буду Геростратом». І потім, сидячи вдома на кухні ми багато думали, радилися, сперечалися…

Геростратова мрія

В житті Дмитро Зіневич дуже позитивна людина, проте, каже, що вживатися в роль негативного героя, підпалювача храму Артеміди було нескладно. Що стосується самої вистави, актор поділився однією мрією: - Було б чудово повезти Герострата на фестиваль. Наприклад у Севастополі є античний театр під відкритим небом, влітку там проходить фестиваль, тематика яких – античність. Є велика мрія поставити “Забути Герострата” там. Зрозуміло, що це було б важко втілити. Проте, було б цікаво.

Резюме

«Забути Герострата» - це філософська вистава, яка після перегляду залишить, над чим замислитись. Якщо ви хочете прийти до театру і просто відпочити після важкого дня, то можете обрати «Ковбасу, чарку та сварку», щоб просто посміятись, а якщо хочете від такого відпочинку отримати користь, замислитись над чимось, тоді «Забути Герострата» - вистава саме для вас.

Востаннє у цьому сезоні

20 травня “Забути Герострата” покажуть востаннє у цьому театральному сезоні. Тому всі, кому досі не пощастило побачити цю виставу, поспішайте, адже наступна така можливість випаде лише восени.

смотрите также:

Тэги: спектакли, театр, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: