Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Спорт і Здоров'я » 2014 » Февраль » 14 » 14:28:55

В Житомире чиновники разрабатывают областную программу развития футбола

14.02.2014, 14:28:55 4425 14
В Житомире чиновники разрабатывают областную программу развития футбола

В Житомире началась разработка областной программы развития футбола в Житомирской области.

Об этом говорится в распоряжении губернатора Житомирщины Сергея Рыжука подписанного 13 февраля «О решение проблемных вопросов развития футбола в области».

В документе описываются достижения и проблемы в областном фтуболе, а также ряду чиновников поручается разработать разработать комплексную программу для развития футбола в области.

Напомним, на прошло неделе в Житомире была создан Общественный союз «Федерация футбола Житомирщины».

По информации пресс-службы Житомирской облгоадминистрации 12 февраля союз получил свидетельство о регистрации по № 1415246 в городском управления юстиции и начинает свою деятельность, направленную на консолидацию в единую федерацию всех заинтересованных в развитии футбола.

Председателем Федерации футбола Житомирской избран Александр Никитюк, - замгубернатора области Сергея Рыжука.  


РОЗПОРЯДЖЕННЯ
голови обласної державної адміністрації
13.02.2014 № 29
Про вирішення проблемних питань розвитку футболу в області


Футбол був і залишається найбільш популярним видом спорту в усьому світі та в Україні, це – велике соціальне явище, яке включає у себе систему спортивних змагань і впливає на розвиток сучасної інфраструктури, інформаційні технології, систему громадських об'єднань та багато інших аспектів.

На сьогодні у Житомирській області футболом систематично займаються близько 7 тисяч осіб, працюють 159 тренерів, з яких 61 - штатний працівник спортивних шкіл та клубів.
Майже 5 тисяч дітей займаються футболом у відділеннях спортивних шкіл області, а це – майже третина від загальної кількості вихованців ДЮСШ з усіх видів спорту.
У районах і містах області функціонують 32 стадіони, 310 футбольних полів та майже 800 міні-футбольних майданчиків.
За останні два роки активізовано роботу з відновлення та розширення спортивної бази. Повністю реконструйовано стадіон у місті Бердичеві, збудовано новий стадіон у с. Глибочиця Житомирського району, відремонтовано стадіони в Попільнянському, Романівському та Новоград-Волинському районах. У місті Житомирі розпочато реконструкцію центрального стадіону.
В області створена та діє дитячо-юнацька футбольна ліга. У цьому сезоні одразу чотири дитячих команди беруть участь в іграх дитячої ліги України.
Систематично проводяться обласні шкільні спортивні ігри з футболу та традиційний турнір «Шкіряний м'яч». Команди нашої області у сезоні 2013 року були представлені у фіналі «Шкіряного м'яча» у кількох вікових групах.
У фінальній частині футбольного фестивалю серед сільських команд, який проводиться спільно з фізкультурно-спортивним товариством «Колос», беруть участь до 60 команд, понад 1000 гравців щороку.
Активно розвивається жіночий футбол, великий інтерес до якого є у навчальних закладах, а жіноча збірна команда області, до складу якої входять вихованки Любарської спортивної школи, бере участь у Чемпіонаті України.
Великий інтерес населення до занять міні-футболом - доступним видом спорту, чемпіонати області та міста з якого збирають десятки команд. У 2013 році відновлено участь міні-футбольної команди міста Житомира у Чемпіонаті України серед команд вищої ліги.
Збірні команди ветеранів футболу є постійними учасниками чемпіонатів України. Наша ветеранська збірна, основний склад якої – команда «Аміко» Андрушівського району, у 2013 році стала переможцем Всесвітніх ігор ветеранів в Італії.
Проте у розвитку футболу в області залишається цілий ряд невирішених, проблемних питань.
Практично не працює обласна федерація футболу, відсутня обласна програма розвитку футболу у Житомирській області, відсутня чітка та зрозуміла, єдина система обласних змагань, система стимулювання до занять та заохочень команд, система навчання арбітрів із футболу.
Серед найбільш складних питань у розвитку футболу на сьогодні - відсутність відповідної матеріально-технічної бази для того, щоб повною мірою задовольнити інтерес до занять та змагань усіх бажаючих: дітей, молоді, любителів футболу та ветеранів.
Враховуючи, що подальший ефективний розвиток футболу залежить від багатьох чинників і потребує швидких та ефективних організаційних і управлінських рішень як на обласному, так і на місцевому рівні та на виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 30 січня 2014 року:
1. Головам райдержадміністрацій, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації до 25 лютого 2014 року надати пропозиції департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації для розроблення комплексної програми розвитку футболу в області.
2. Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації (Гула Р.М.), департаменту фінансів облдержадміністрації (Ємченко Г.Г.) опрацювати надані пропозиції та до 3 березня 2014 року розробити проект комплексної програми розвитку футболу в області та внести на розгляд сесії обласної ради.
3. Департаменту сім'ї, молоді та спорту, управлінню освіти і науки облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій, міським, сільським, селищним головам (за згодою) упродовж березня-грудня 2014 року провести у навчальних закладах усіх форм власності заходи щодо пропаганди здорового способу життя, відмови від вживання алкоголю, тютюну та наркотиків, залучати дітей та молодь до занять фізкультурою і спортом, зокрема, футболом. Організувати спортивні секції і футбольні клуби при школах, коледжах та вищих навчальних закладах. Передбачити виділення з місцевих бюджетів додаткових коштів на виготовлення соціальної реклами, проведення спортивних змагань, заохочення кращих гравців, команд, тренерів та адміністрацій навчальних закладів.
4. Управлінню освіти і науки, департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій розробити графіки проведення турніру «Шкіряний м’яч» та забезпечити контроль за якістю їх проведення.
5. Головам райдержадміністрацій, міським, сільським та селищним головам (за згоди) розробити план заходів щодо поліпшення існуючих матеріально-технічних баз для занять футболом у містах, селищах та селах області.
6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Никитюка О.А.
Голова адміністрації С.М. Рижук 


Тэги: Рыжук обещает, футбол, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 14
zloe_zlo
1 Роберт (zloe_zlo)   • 15:11:52, 14.02.2014 [Материал]

Напомнило слова Верещагина: " Была у меня таможня, были контрабандисты. Сейчас таможни нет — контрабандистов нет. "
LIJVARZ
2 Иван Демидов (LIJVARZ)   • 16:10:37, 14.02.2014 [Материал]

Нарешті футболом займуться професіонали та віддані своїй справі люди!!!
фаэтон
9 анатолий платов (фаэтон)   • 19:26:21, 15.02.2014 [Материал]

Дійсно, нарешті! Насправді всіляє оптимізм набранний темп роботи нової федерації і конкретність перших кроків. З такою швидкістю ми можемо проект програми вже на першому виконкомі побачити і перші гроші через місяць-другий! Не хочу загадувати про новий стадіон у 2014 році, але щось підказує мені, що це реально може статися... А на всіляких там коцюбків досить взагалі звертати увагу, ця клоунада в минулому!
LIJVARZ
3 Иван Демидов (LIJVARZ)   • 16:12:12, 14.02.2014 [Материал]

Як це ще Коцюбко та його "кАмАнда" не облиили тут людей брудом???Як він це всюди вміе робити!!
VIPinkognito
4 Ярослава (VIPinkognito)   • 16:38:18, 14.02.2014 [Материал]

ещё не вечер, скоро банда начнёт охоту
Fedya
6 jose (Fedya)   • 20:12:21, 14.02.2014 [Материал]

Это кто тут "люди"?
Пусик
7 Футболова Алла Кирилловна (Пусик)   • 09:14:20, 15.02.2014 [Материал]

упс....непоняточка
коррупционер
5 владимир (коррупционер)   • 19:26:11, 14.02.2014 [Материал]

удачи конечно....
но мне страшно становится когда я читаю...

чиновники разрабатывают.
генератор
8 Игорь савчук (генератор)   • 19:19:25, 15.02.2014 [Материал]

Конечно, чиновники, это и есть их обязанности! А кто по-вашему должен областные и государственные программы разрабатывать - футболисты и журналисты? Хорошо бы наша славна общественность хоть представление имела бы, что такое программа с бюджетными деньгами,с экономической и финансовой экспертизой, согласованием в каждой райадминистрации... Это ж вам не истерики публичные закатывать - тут подолбаться хорошо придется!
коррупционер
10 владимир (коррупционер)   • 21:15:07, 15.02.2014 [Материал]

на 8.
Это ж вам не истерики публичные закатывать - тут подолбаться хорошо придется!

да...корректность чиновникам неприемлема вижу....это ожидаемо...

зайду с другой стороны...приведите пример хоть одной разработанной чиновниками программы которая дала положительный результат...
Avol_akirb
11 hudoznik (Avol_akirb)   • 00:18:56, 16.02.2014 [Материал]

Можно я приведу! Областная программа развития физической культуры и спорта на 2012-2016 г. Только благодаря цифрам, там утвержденным: стипендии для 50 спортсменов ежемесячно, премии спортсменам и тренерам, штатная сборная области (впервые в истории!),ремонт бассейна, финансирование сборов и соревнований и следствие: 5 олимпийцев в 2012 году, олимпийское "серебро" (впервые в истории!), сегодня уже 76 житомирян в сборной Украины по олимп.видам спорта (в 2011 году - на минуточку 25 человек в сборной). Ну и много других мелочей, из который целая сфера складывается. Так понятно?
фаэтон
12 анатолий платов (фаэтон)   • 00:21:12, 16.02.2014 [Материал]

Якщо не помиляюсь, придбання автобусу для школи футболу з тієї ж пограми.
Avol_akirb
13 hudoznik (Avol_akirb)   • 00:24:48, 16.02.2014 [Материал]

Ну конечно! Отнесем это к мелочам... Все равно ведь тот, кто видеть ничего не желает, ничего и не увидит. Да и ладно, мы ведь не для этих сайтов работаем и уж тем более, не для этих комментаторов!
Lider
14 Василій Мазур (Lider)   • 16:57:59, 16.02.2014 [Материал]

Приємно бачити що посадовці виконують свої обов'язки!
Оголошення на ЖЖ інфо: