Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2017 » Май » 18 » 12:17:23

Руководство «Ви. Ай. Пи. Строительная компания» ищет компромисс с Житомирским горсоветом

18.05.2017, 12:20:13 4761 12 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Руководство «Ви. Ай. Пи. Строительная компания» ищет компромисс с Житомирским горсоветом

Пресс-служба строительной фирмы «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» прислала в редакцию «Журнала Житомира» письмо, в котором рассказали, что Житомирский городской совет не желает договариваться с компанией по устранению недостатков ремонта тротуаров в Житомире.

В строительной компании, которая стала победителем тендера на ремонт тротуаров в центре Житомира, уверяют, что не могут завершить работы, потому что заказчик не желает ни рассчитаться, ни идти на любые компромиссы.

С разрешения пресс-службы публикуем письмо без изменений.
 
 
«Епопея» з ремонтом тротуарів на центральних вулицях Житомира тягнеться вже майже рік. Нині роботи законсервованівиконавцем. У ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» переконують: не можуть завершити роботи, бо замовник не бажає ні розрахуватися, ні йти на будь-які компроміси. Натомість, Управління капбудівництва Житомирської міськради прагне передати об’єкт іншому підряднику, не маючи на те законних підстав.
 

Як все починалося?

ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» стало переможцем тендеру на ремонт тротуарів у самому центрі Житомира. Уклавши угоду, говорять представники фірми, приступили до роботи. Зокрема, демонтували стару бруківку. Закінчити об’єкт планували за 2-3 місяці. Проте, швидко працювати підрядник не зміг: проект реконструкції на папері відрізнявся від реального стану речей.

– Щойно пройшов тендер, замовник змінив конфігурацію плитки, від чого початок ремонту затримався, – говорить директор ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» Марко Янковенко. – Крім того, проект не містив інформації про зелені зони, облаштовані вздовж тротуарів.

Зі слів підрядника, до сьогоднішнього дня вони не мають погодженої проектної документації в повному обсязі. Бо Управління капбудівництва Житомирської міськради не поспішає її коригувати. Як не квапиться й сплачувати за виконані будівельниками роботи.

Все це призвело до того, що роботи, які мали закінчитися до настання холодів, суттєво розтяглися у часі. З похолоданням представники ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» попередили замовника, що за таких умов якість робіт суттєво знижується: бруківка просяде, створивши незручності для пішоходів.

Проте, у міськраді на несприятливу погоду не зважали і поставили перед будівельниками завдання продовжувати роботу. Мовляв, недоліки можна буде виправити вже навесні. Зрештою, виконання вимог замовника взимку призвело до того, що нині згадані тротуари середмістя мають суттєві дефекти.
 

А де ж гроші?

Проте, у ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» запевняють: недоліки усунуть власними силами. Відразу після того, як замовник погасить наявний борг за раніше виконані роботи. А він, з урахуванням часткових проплат міськради, становить близько 2 млн. грн.

При цьому сторони, не дивлячись на здорожчання на ринку будматеріалів, і досі не внесли до угодзмінені договірні ціни.

– 18 травня у міськраді має відбутись засідання, де для усунення недоліків планують залучити нового підрядника, – продовжує Марко Янковенко. – Ми ж хочемо наголосити, що вибір виконавця, який має продовжити ремонт тротуарів, відбувся в «ручному режимі». Що дозволяє говорити про залучення до робіт фірми, наближеної до керівництва Житомира.

У міській раді, натомість, повідомляють, що місцевий підрядник, якому хочуть довірити продовження ремонту, вже встиг провести підготовчі роботи і сфотографувати об’єкт (http://www.zhitomir.info/news_165509.html). При тому, що жодних додаткових тендерів замовник не проводив.

Рішення ж, прийняте господарським судом Житомирської області 12 травня, в якому «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» відмовили у стягненні коштів з УКБ міськради, у компанії вважають безпідставним та необґрунтованим. Тому юристи товариства готують апеляційну скаргу.

Представники львівської будівельної компанії сумніваються, що новий підрядник, у разі виходу на об’єкт, погодиться виконувати роботи за розцінками 2016 року, як того вимагала міська влада від «Ві. Ай. Пі.».

Суперечки між «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» та УКБ Житомирської міськради змусили сторони позиватися до суду. У товаристві наголошують: були шоковані ухвалою Богунського райсуду від 24 квітня 2017 року, в якій компанію звинувачують у різноманітних махінаціях та навіть у фінансовому тероризмі! Такий висновок, кажуть у «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія», паплюжить ділову репутацію фірми. При тому, що насправді ТОВ не чинить жодних протиправних дій, натомість регулярно займаючись благодійністю.

Разом з тим, у компанії не втомлюються повторювати: до компромісу, вигідного обом сторонам, готові. Наприклад, згодні укласти гарантійний двосторонній меморандум про те, що усунуть усі недоліки, натомість отримавши повний розрахунок за раніше виконані роботи.

Керівництво компанії розуміє, що заручниками ситуації стали житомиряни,  яким доводиться ходити через не доведений до ладу об’єкт. Відтак, закликають посадовців міськради сісти за стіл переговорів та прийняти рішення, яке задовольнить усі сторони суперечки.

Також будівельники звертаються до депутатів від усіх політичних сил та громадських активістів з пропозицією створити робочу групу. Щоб достеменно вивчити ситуацію, що склалась, та об'єктивно висвітлювати інформацію.
 
Прес-служба «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія»


Тэги: плитка, Житомир, горсвет, ремонт тротуаров

Схожі новини:


Комментариев: 12
Andrey
1 Андрей (Andrey)   • 12:31:54, 18.05.2017 [Материал]

Недолік - это халтура при первоначальной работе по укладке. Теперь они хотят сначала получить бабло за свою халтуру, а потом сами же исправлять своих руко*опых строителей?
Еще и обижаются что им за это не платят?
toxi
2 Роман (toxi)   • 12:49:08, 18.05.2017 [Материал]

Пусть исправляют даром, так как итак уже просрочен проект.
ANB
3 Alexandr (ANB)   • 13:10:08, 18.05.2017 [Материал]

Ну, стосовно якості виконаних робіт, то якось не виникає особливого бажання найняти цю VIP контору навіть вимостити доріжку у дворі до туалету!
BADMAD
4 Денис (BADMAD)   • 13:50:49, 18.05.2017 [Материал]

Да нанять другую фирму, а этих нах послать пусть тренеруються нахалве дальше не умеет работать так и платить им и пи**ц
DomA
5 Владимир (DomA)   • 14:12:08, 18.05.2017 [Материал]

домовляться і знайдуть компроміс) бо ще не всю суму відкату занесено до мерії!))
kolvich
6 Nikolay (kolvich)   • 17:55:15, 18.05.2017 [Материал]

По началу писал,что хлопцы из фирмы мастеровитые,но увидев на роботах местную синьку .....все стало ясно.И охрану местную плитку ночью караулить,тож из алкашни набирали,правда не на долго.Вспомните видео,где типо проаб делал разнос плиточникам-самоучкам.)))
Sandra
7 Sandra (Sandra)   • 10:14:41, 19.05.2017 [Материал]

Фирма ВИП-рукожопые идиоты и это всем понятно.... Но, куда смотрела Черкасова, Ясюнецкий, Сухомлин и иже с ними, ГИП, представитель авторского и особенно технического надзора? Косяки были видны с первой укладенной плитки. Почему им позволили настолько глобализировать этот процесс, а не остановить его после первых трех метров? Под трибунал должны идти все скопом, а не отдельные персонажи.
Более того, мне выдалась возможность узреть образцы договоров, которые заключают госструктуры с подрядчиками. Товарищи, ну это же смех. Там присутствие юриста в процессе составления не наблюдалось. Потому и доказать, и требовать, и заставлять никто никого не может.
MAS-ter
11 Mast (MAS-ter)   • 11:05:44, 21.05.2017 [Материал]

Как это присутствие юриста не наблюдалось? Что ж Вы так Ясюнецкого в грязь втаптываете? Он и так по уши в ней.
AlexIvanov
8 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 13:00:08, 19.05.2017 [Материал]

Компания не дала на лапу откат Зубку и Сухомлин начал их долбить. Все банально просто.
AlexIvanov
9 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 13:10:18, 19.05.2017 [Материал]

Будівельна компанія програла господарській суд тому що голова господарського суду є ставлеником Зубка, він працював у Зубка на заводі юристом. Тому суди будівельній компаніі не допоможуть. Суди також корумпованіі . І хто піде проти Зубка?
MAS-ter
10 Mast (MAS-ter)   • 11:03:53, 21.05.2017 [Материал]

Все это игра на публику. Вы и вправду поверили, что между горсоветом и этими галицкими засранцами есть разногласия?
Этими судами просто оправдываются миллионы, которые перечислены ни за что. И,естественно, с этих миллионов доля была отправлена житомирским решалам с горисполкома. А некоторые уже и в облисполком повысились. После явного провала. Есть другие объяснения таким продвижениям в карьере?
1-10 11-11
Оголошення на ЖЖ інфо: