Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2018 » Ноябрь » 30 » 14:33:12

Житомиряни не задоволені роботою «швидкої допомоги»

30.11.2018, 14:33:12 3957 5 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Житомиряни не задоволені роботою «швидкої допомоги»

Жителі обласного центру не задоволені роботою «швидкої допомоги». Про це вони скаржаться під час спілкування із журналістами.

«Коли викликала «швидку» чоловікові — приїхали через дві з половиною години», - розповіла житомирянка.

 

Заступник головного лікаря Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Леонід Шарнопільський запевняє, що по місту автомобіль «швидкої» прибуває у встановлені нормами 10 хвилин. Разом із тим запевняє, що до приміського населеного пункту у встановлені нормами 20 хвилин не добираються. Все, за його словами, через поганий стан доріг.

 

Відео СК-1
 

Сам головний лікар Анатолій Сова у ефірі на телеканалі СК-1 від 20 вересня 2018 року побачив ще одну проблему: недостатнє фінансування галузі, застарілий транспорт та відтік кадрів.

Дивно. Адже за його ж словами, завдяки виїзду автомобілів лише на екстрені виклики, щомісяця їх поменшало на 150. За логікою, мали би зменшитися як мінімум витрати пального, робота персоналу та водіїв тощо. При чому за даними управління охорони здоров’я, фінансування галузі протягом з 2013 року лише зростає. Різниця між виділеними коштами у 2013 та 2017 році зросла майже вдвоє. Попри те, що за словами очільників швидкої допомоги, з 2013 року вони працювали над зменшенням навантаження на медиків та виїзду виключно на невідкладні виклики. Так, за даними управління охорони здоров’я, тільки витрати з бюджету на пальне для «швидких» зросли за період з 2013 по 2017 рік з 8 мільйонів до понад 17 мільйонів. Примітно, що попри збільшення фінансування, рівень смертності у присутності бригад швидкої допомоги не знижується. Якщо у 2016 році таких осіб було 87, то у 2017 — їх стало на 32 більше.

 

 

В чому причина збільшення смертності — у центрі мовчать. Посилаються на недофінансування. Однак навряд чи той факт, що, на думку Анатолія Сови, бюджет не дофінансовує «швидку», може слугувати виправданням...


Тэги: скорая помощь, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 5
Marine
1 Руслана (Marine)   • 15:20:36, 30.11.2018 [Материал]

Так это реформа. Не дай Бог попасть в больницу после всех нововведений.

Страшно жить.
Incola
2 Александр (Incola)   • 20:21:50, 30.11.2018 [Материал]

Очень актуально обсуждать передачу двухмесячной давности. Тот кто писал статью - поднимите свой зад - поедьте на станцию и посмотрите на чем должны ездить бригады, спросите у водителей о культуре , как их пропускают на дорогах, спросите про "сумашедшие" зарплаты, узнайте в конце концов куда же идут те деньги...И только тогда что то пишите, а не делайте какой то пук.
Hoakina
3 Марина (Hoakina)   • 07:16:01, 01.12.2018 [Материал]

сусіди кілька разів викликали за останній місяць. Бригада приїздила дуже швидко, забирали в лікарню. Були уважні, вислухували скарги, не сварились.
Читатель
4 Дмитрий (Читатель)   • 12:23:19, 01.12.2018 [Материал]

Если кому-то будет интересно, расскажу, как работает эта служба у нас в стране. Вызвал- приедут. Окажут первую помощь, после чего принимается решение: везти в приемное отделение в больницы или нет. В любом случае, по желанию больного или родственников, доставят в приемное отделение больницы , сдадут больного для оформления документов и уедут.Через некоторое время придет по почте счет на сумму примерно 120 у.е. Если в больнице больного не оставят после всех предварительных проверок, готовься оплатить вызов скорой. Если больной остается в больнице, вызов скорой остается бесплатным. Если больница не оставляет у себя этого гражданина, готовься заплатить и приемному отделению порядка 170 у.е. Если есть направление от врача, то не платишь , независимо от того: оставят, не оставят. Но если в течение суток представить направление от врача, все будет бесплатно, даже если ты в больнице не остался, при чем, направление может быть от любого врача твоей больничной кассы.Вывод: надо исходить из реальной ситуации, прежде, чем набирать 03 или просто ехать своим ходом: на такси или в авто, в приемное отделение больницы. Хотя бывают и экстренные ситуации.
Cobalt
5 Cobalt (Cobalt)   • 09:46:23, 02.12.2018 [Материал]

А в нашей стране что, типа совсем не так???!!! Всё оплачивается в карман бригаде. Некоторые уже давно и не стесняются требовать деньги. А в больницах уже не берут?!
Ну всё как в Вашей описанной стране. )))
Оголошення на ЖЖ інфо: